TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се модернизира пругата на Коридорот 10

Build - 11.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска официјално беше означен почетокот на градежните работи за ремонт на пругата на делниците Куманово – Табановце и Миравци – Смоквица, во вкупна должина од ...

Почна голем инвестициски циклус во железницата

Вечер - 11.11.2012

На железничката станица во Куманово стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10, во должина од 26 километри.

Почнува ревитализацијата на железничките делници Табановце -Куманово и Миравци - Смоквица

24 Вести - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници - Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Почнува голем инвестициски циклус во железницата

24 Вести - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Денеска кај Куманово почнува обновата на македонските железници

МКД - 10.11.2012

Денеска почнува ремонтот на железничката пруга на релација Табановце – Куманово со што оваа делница целосно ќе биде модернизирана и прилагодена на светските стандарди.

Ревитализација на железничките делници Табановце-Куманово и Миравци-Смоквица

Утрински - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници - Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Нови инвестиции во железницата, почна ремонтот на две делници

МКД - 10.11.2012

Денеска почнаа градежните работи на железничката станица во Куманово за ремонт на железничките делници Куманово – Табановце и Миравци – Смоквица од Коридорот 10, во должина од 26 километри.

Започна реконструкцијата на пругата од Коридорот 10

Утрински - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10, во должина од 26 километри.

Странска фирма ќе ги ревитализира пругите

Телма - 10.11.2012

Премиерот Груевски, со министрите Ставрески и Јанакиески, први се фатија за машините кои ке ги ревитализираат Македонските пруги и со тоа го означија стартот на работите на две делници од Коридорот ...

Почнува модернизацијата на железницата од Коридорот 10

Кајгана - 10.11.2012

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески ќе присуствува на означувањето на почеток на градежните работи за рехабилитација и модернизација на железничката пруга долж Коридорот 10 во Република ...

Почнува обновата на железничките пруги

Н.Македонија - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници - Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце-Куманово и Миравци-Смоквица од Коридорот 10 Со ...

Стартува ремонтот на пругата Скопје-Табановце

А1 On - 10.11.2012

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески ќе присуствува на означувањето на почеток на градежните работи за рехабилитација и модернизација на железничката пруга долж Коридорот 10 во Република ...

Почнува ревитализацијата на железничките делници Табановце -Куманово и Миравци - Смоквица

Алфа - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници - Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Започна реконструкцијата на пругата од Коридорот 10

Алфа - 10.11.2012

Започна реконструкцијата на Коридорот 10 во должина од 54 километри. Инвестицијата за делниците Куманово-Табановце и Миравци-Смоквица ќе чони скоро 18 милиони евра.

Почнува голем инвестициски циклус во железницата

Дневник - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Стартува ремонтот на пругата Скопје-Табановце

+инфо - 10.11.2012

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески ќе присуствува на означувањето на почеток на градежните работи за рехабилитација и модернизација на железничката пруга долж Коридорот 10 во Република ...

Се модернизираат железничките делници од Коридорот 10

Фактор - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници – Инфраструктура денеска ја почнува реализацијата на проектот за ремонт на железничките делници Табановце – Куманово и Миравци – Смоквица од Коридорот 10.

Груевски: возовите ќе јурат со 120 км/час!

Фактор - 10.11.2012

Стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово – Табановце и Миравци – Смоквица од Коридорот 10, во должина од 26 километри.

Почнува ремонтот на делниците Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица

Сител - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници - Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Груевски најави големи инвестиции во железницата – почна ремонтот на две делници

Канал5 - 10.11.2012

Почнаа градежните работи на железничката станица во Куманово за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10, во должина од 26 километри.

Почна големиот инвестициски циклус на Железницата

Сител - 10.11.2012

17,6 милиони евра ќе бидат искористени за ремонт на железничките делници Куманово-Табановце и Миравци-Смоквица. Ќе се ревитализираат 26 километри, а парите ќе бидат обезбедени од Европската банка за ...

Започна реконструкцијата на железницата

МРТ - 10.11.2012

Започна реконструкцијата на железницата. Куманово – Табановце и Миравци – Смоквица се првите делници, долги 26 километри, што подлежат на ремонт.

Почнува модернизацијата на железницата од Коридорот 10

Точка - 10.11.2012

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески денеска ќе присуствува на означувањето на почеток на градежните работи за рехабилитација и модернизација на железничката пруга долж Коридорот 10 во ...

Почнува голем инвестициски циклус во железницата

Точка - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Почнува ремонтот на делниците Табановце -Куманово и Миравци - Смоквица

Курир - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници - Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Стартува ремонтот на делниците Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица

Press24 - 10.11.2012

Денеска ќе почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Од денеска стартува ревитализацијата на железнички делници

БезПардон - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници – Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце – Куманово и Миравци – Смоквица од Коридорот ...

Mодернизацијата на железницата од Коридорот 10

Пулс24 - 10.11.2012

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески ќе присуствува на означувањето на почеток на градежните работи за рехабилитација и модернизација на железничката пруга долж Коридорот 10 во Република ...

Модернизација на пругите од Коридорот 10

Sky - 10.11.2012

Денес се започнува со градежните работи за рехабилитација и модернизација на железничката пруга долж Коридорот 10 во Република Македонија.

Почнува модернизацијата на железницата од Коридорот 10

Нетпрес - 10.11.2012

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески денеска ќе присуствува на означувањето на почеток на градежните работи за рехабилитација и модернизација на железничката пруга долж Коридорот 10 во ...

Почнува ремонт на делници од коридорот 10

еВести - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници – Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце – Куманово и Миравци – Смоквица од Коридорот 10.

Почна ремонтот на железницата долж Коридорот 10

еВести - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово – Табановце и Миравци – Смоквица од Коридорот 10.

Почнува голем инвестициски циклус во железницата

Нетпрес - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Почнуваат големи инвестиции во железницата

Курир - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Почнува модернизацијата на железницата од Коридорот 10

Макфакс - 10.11.2012

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески ќе присуствува на означувањето на почеток на градежните работи за рехабилитација и модернизација на железничката пруга долж Коридорот 10 во Република ...

Почна обновата на на железницата од Коридорот 10

Макфакс - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска се почна со градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово - Табановце и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Почнува ремонтот на железничките делници

Денешен - 10.11.2012

Јавното претпријатие Македонски железници – Инфраструктура денеска ќе ја почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце – Куманово и Миравци – Смоквица од Коридорот 10.

Започна обновата на македонските железници

Денешен - 10.11.2012

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово – Табановце и Миравци – Смоквица од Коридорот 10.

Стартува ремонтот на делниците Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица

Maxim - 10.11.2012

Денеска ќе почне реализација на проектот за ремонт на железничките делници Табановце - Куманово и Миравци - Смоквица од Коридорот 10.

Економијата ќе вози на јавните и на приватните инвестиции

Вечер - 06.11.2012

Започнатата изградба на делницата Демир Капија - Смоквица со која треба да се комплетира патниот коридор 10 и изградбата на пругата од Куманово до Бељаковце од железничкиот коридор до Бугарија, за ...