TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Членството во Советот за човекови права е можност да се влијае врз Грција

Алфа - 16.11.2013

Промовирање на човековите права во земјата, но и во меѓународни рамки, како и подигање на кредибилитетот на сопствената држава, но и на самото тело, е она што Македонија го добива како обврска, но и ...

Српската тајна служба прислушувала над 300 луѓе

24 Вести - 15.11.2013

Српската тајба служба прислушувала 302 луѓе, соопшти српската Безбедносна агенција (БИА). Соопштението на БИА уследи по одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур и Иницијативата на ...

ТМ: Членството во Советот за човекови права не е признание за сработеното

Нова ТВ - 15.11.2013

Транспарентност Македонија срдечно ја поздравува поддршката на 177-те земји членки на ООН кои гласаа за прием на Република Македонија во Советот за човекови права на ООН со мандат на две години.

Македонија како членка на Советот за човекови права на ОН

Глас на Америка - 15.11.2013

Основен критериум при изборот на нови членки во Советот за човекови права на ОН е придонесот кој една држава го има во промовирањето и заштитата на човековите права.

Српската тајна служба прислушувала 302 луѓе

А1 On - 15.11.2013

Српската тајба служба прислушувала 302 луѓе, соопшти српската Безбедносна агенција (БИА). Соопштението на БИА уследи по одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур и Иницијативата на ...

Српската тајна служба прислушувала 302 луѓе

+инфо - 15.11.2013

Српската тајба служба прислушувала 302 луѓе, соопшти српската Безбедносна агенција (БИА). Соопштението на БИА уследи по одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур и Иницијативата на ...

ТМ: Власта да го почитува дома тоа што ќе го кажува за човековите права во ОН

+инфо - 15.11.2013

Членството на Македонија во Советот за човекови права на ООН е можност за државата активно да работи на полето на промоцијата и заштитата на човековите права и нивно унапредување, порача ...

Српската тајна служба прислушувала 302 луѓе

Сител - 15.11.2013

Српската тајба служба прислушувала 302 луѓе, соопшти српската Безбедносна агенција (БИА). Соопштението на БИА уследи по одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур и Иницијативата на ...

Српската тајна служба прислушувала 302 луѓе

Бриф - 15.11.2013

Српската тајба служба прислушувала 302 луѓе, соопшти српската Безбедносна агенција (БИА). Соопштението на БИА уследи по одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур и Иницијативата на ...

Српската тајна служба прислушувала 302 лица

Телеграф - 15.11.2013

Претходно БИА тврдеше дека бројот на прислушувани лица во 2005 година е државна тајна, а потоа дека нема никакви информации за тоа Српската тајна служба прислушувала 302 лица, соопшти српската ...

Српската тајна служба прислушувала 302 луѓе

Денешен - 15.11.2013

Српската тајна служба прислушувала 302 луѓе, соопшти српската Безбедносна агенција (БИА). Соопштението на БИА уследи по одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур и Иницијативата на ...

Тајната служба во Србија прислишкувала 302 лица

Maxim - 15.11.2013

Српската Безбедносна агенција објави дека српската тајна служба прислушувала 302 луѓе. Оваа агенција претходно тврдеше дека бројот на прислушувани лица во 2005 година е државна тајна, а потоа дека ...

За Македонците од соседството ќе се чуе секаде во светот

Н.Македонија - 14.11.2013

Иако членството е позитивно, не треба да се очекува многу бидејќи Бугарија досега не реагирала и не презела нешто, и покрај нашиот став и сите мислења и препораки на други релевантни меѓународни ...

Македонците од Албанија го поздравија членството на Македонија во Советот за човекови права на ОН

А1 On - 14.11.2013

Членството во Советот за човекови права при Обединетите Нации ќе и овозможи на на Република Македонија да работи на унапредувањето на основните човекови права на Македонците кои живеат во Република ...

Македонците од Албанија задоволни од членството на Македонија во Советот за човекови права на ОН

Локално - 14.11.2013

Членството во Советот за човекови права при Обединетите Нации ќе и овозможи на на Република Македонија да работи на унапредувањето на основните човекови права на Македонците кои живеат во Република ...

Македонците од Албанија го поздравија членството на Македонија во Советот за човекови права на ОН

Сител - 14.11.2013

Членството во Советот за човекови права при Обединетите Нации ќе и овозможи на на Република Македонија да работи на унапредувањето на основните човекови права на Македонците кои живеат во Република ...

Македонците од Албанија го поздравија членството на Македонија во Советот за човекови права на ОН

Телеграф - 14.11.2013

Македонија неделава беше примена за членка на Советот со поддршка на кандидатурата од 177 држави-членки на светската организација Членството во Советот за човекови права при Обединетите нации ќе ѝ ...

Македонците од Албанија го поздравија членството на Македонија во советот за човекови права на советот на ОН

Денешен - 14.11.2013

Членството во Советот за човекови права при Обединетите Нации ќе и овозможи на на Република Македонија да работи на унапредувањето на основните човекови права на Македонците кои живеат во Република ...

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН

Deutsche Welle - 13.11.2013

Со 177 гласа „за“ Македонија е избрана за членка на Советот за човекови права на ОН за периодот од 2014 до 2016 година. Покрај Македонија, за членство во Советот од Источна Европа кандидат беше и ...

Борците за човекови права го критикуваат составот на Советот за човекови права на ОН

Deutsche Welle - 13.11.2013

Изборот на новите членки во Советот за човекови права на ОН предизвикува протести кај организациите за човекови ...

Македонија заедно со Саудиска Арбија и Куба ќе ги бранат човековите права!?

24 Вести - 13.11.2013

Македонија го слави изборот за член на Советот за човекови права на Обединетите нации како дипломатски успех, но меѓународните невладини организации кои се занимаваат со оваа област ова тело веќе го ...

Контроверзи со новите членки на Советот за човекови права

Р.С.Европа - 13.11.2013

Генералното собрание на Обединетите нации избра 14 нови членки на Советот за човекови права кој добива се поголема дипломатска важност во светот. Меѓу нив е и Македонија.

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

Идивиди - 13.11.2013

Њујорк, 12 ноември 2013 (МИА) - Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН.

Македонија доби доверба од 177 членки на ООН

Дневник - 13.11.2013

Македонија постигна убедлив дипломатски успех со изборот за членка на Советот за човекови права на Обединетите нации во наредните три години, при што привилегија и одговорност е поддршката од над 80 ...

Убедлив дипломатски успех

Дневник - 13.11.2013

Членството во Советот е важно не само од аспект на афирмацијата на меѓународната позиција на Македонија, туку на индиректен начин е признание и за општествениот модел што земјата го практикува, смета ...

Што ќе донесе членството на Македонија во советот за човекови права за малцинствата

Сител - 13.11.2013

Македонците од Албанија, Бугарија и Грција гледаат шанса во македонското членство во Советот за човекови права на Обединетите нации. Тоа може да биде добра можност да се актуелизира прашањето за ...

БИА прислушувала 302 лица

Вечер - 13.11.2013

Иницијативата на младите за човекови права (Иницијатива) во Србија, 40 дена по правосилноста на пресудата на Европскиот суд за човекови права ги добила податоците за бројот на барања за прислушување ...

Саудиска Арабија како заштитник на човекови права е како пироман шеф на противпожарна бригада

Вечер - 13.11.2013

Кина, Русија, Саудиска Арабија, Виетнам, Куба и Алжир вчера беа избрани во Советот на Обединетите нации за човекови права, наспроти противењето на независните организации за човекови права кои тврдат ...

Србија: БИА во 2005 година прислушувала над 300 лица

Точка - 13.11.2013

Иницијативата на младите за човекови права (Иницијатива) во Србија, 40 дена по правосилноста на пресудата на Европскиот суд за човекови права ги добила податоците за бројот на барања за прислушување ...

Саудиска Арабија, Кина и Русија во Советот за човекови права: Како пироман за шеф на противпожарна

Точка - 13.11.2013

Активисти од целиот свет го осудија изборот на шест нови членови на Советот за човекови права во Обединетите Нации. Поточно, во Советот влегоа претставници на Саудиска Арабија, Кина, Алжир, Русија, ...

Членувањето во Советот за човекови права: Одговорност и привилегија

Точка - 13.11.2013

Република Македонија вчера беше избрана за членка на Советот за човекови права на Организацијата на Обединетите Нации со поддршка од 177 земји членки на ОН.

Македонија стана членка на Советот за човекови права на Обединетите Нации

Таратур - 13.11.2013

Со 177 гласа „за" Македонија стана членка на Советот за човекови права на Обединетите нации. Македонија и Русија беа кандидати од Источна Европа за членство во Советот за човековите права на ...

Србија: БИА во 2005 година прислушувала над 300 лица

Нетпрес - 13.11.2013

Иницијативата на младите за човекови права (Иницијатива) во Србија, 40 дена по правосилноста на пресудата на Европскиот суд за човекови права ги добила податоците за бројот на барања за прислушување ...

Саудиска Арабија, Кина и Русија во Советот за човекови права: Како пироман за шеф на противпожарна

Нетпрес - 13.11.2013

Активисти од целиот свет го осудија изборот на шест нови членови на Советот за човекови права во Обединетите Нации. Поточно, во Советот влегоа претставници на Саудиска Арабија, Кина, Алжир, Русија, ...

Членувањето во Советот за човекови права: Одговорност и привилегија

Нетпрес - 13.11.2013

Република Македонија вчера беше избрана за членка на Советот за човекови права на Организацијата на Обединетите Нации со поддршка од 177 земји членки на ОН.

Македонија членка на Советот за човекови права на ОН, ОМД први честитаа

Inpress - 13.11.2013

Женева, 13. ноември 2013 (ИНПРЕС) Македонија е меѓу новите 14 членки што денес ги изгласа Советот за човекови права на Обединетите нации. Членство во Советот, во кој место имаат вкупно 47 земји, ...

Членството во Советот на ООН, надеж за Македонците од Албанија, Бугарија и Грција

Денешен - 13.11.2013

Тригодишното членство на Македонија во Советот за човекови права и отвара одлична можност да работи на унапредување на правата на македонското малцинство.

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

24 Вести - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

24 Вести - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија примена во Советот за човекови права во ООН

Нова ТВ - 12.11.2013

Македонија во следните три години ќе учествува во работата на ова највисоко меѓународно тело посветено на почитување на човековите права. Советот за човекови права на ОН, со седиште во Женева, е ...

Членството во Советот за човекови права не е само признание

Р.С.Европа - 12.11.2013

Членството во Советот за човекови права не треба да се смета за апсолутно признание за состојбите со човековите права во Македонија и одраз на реалните состојби, вели претседателот на Хелсиншкиот ...

Невладините против кандидатите за членки на Советот за човекови права на ООН

Нова ТВ - 12.11.2013

Четириесет организации за заштита на човековите права и невладини организации на 5-ти овој месец испратиле отворено писмо до Генералното собрание на ОН и до земјите кандидатки за членки на Советот за ...

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН.

Р.С.Европа - 12.11.2013

Кина, Русија, Саудиска Арабија, Виетнам и Куба добија место во Советот за човекови права на ОН и покрај критиките на организациите за човекови права за нивото досие во таа област.

Македонија меѓу новите 14 членки на Советот за човекови права на ОН

Глас на Америка - 12.11.2013

Во телото членуваат вкупно 47 земји; гласањето предизвика реакции на организациите за човекови права кои беа против контроверзните кандидати Македонија е меѓу новите 14 членки што денес ги изгласа ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Утрински - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија во Советот за човекови права на ОН

Утрински - 12.11.2013

Македонија нема да добие преговори од ЕУ, но доби членство во Советот за човекови права на ОН, нешто за што лобираше и притискаше неколку години, иако важноста на оваа функција дома не ја сфаќа никој.

Македонија стана член на Советот за човекови права на ООН

МКД - 12.11.2013

Република Македонија стана членка на Советот за човекови права на ООН. Со 177 гласа „за“ на тајно гласање, Македонија е избрана за нова членка на ова највисоко тело меѓународно тело посветено на ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Идивиди - 12.11.2013

Вашингтон 12 ноември (МИА) - Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

А1 On - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Алфа - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Алсат-М - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

Н.Македонија - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

Алфа - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

А1 On - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН

Кајгана - 12.11.2013

Република Македонија, со 177 гласа „за" стана членка на Советот за човекови права на Обединетите нации (ОН). Македонија и Русија беа кандидати од Источна Европа за членство во Советот за човековите ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

Алсат-М - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија е примена за членка на Советот за човекови права на оваа меѓународна организација. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ...

Македонија се надева на влез во Советот за човекови права на ОН

+инфо - 12.11.2013

Гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од земјите кандидатки, ќе се одржи попладне во Генералното собрание на Обединетите ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

+инфо - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија избрана за членка на Советот за човекови права на ООН

Фактор - 12.11.2013

Со 177 гласа „за“ на тајното гласање, Македонија стана нова членка на Советот за човекови права на ООН во времетрање од 2014 до 2016 година. Според рангирањето земјава беше оценета како квалификуван ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Сител - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Канал5 - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија чека да биде избрана во Советот за човекови права на ОН

Либертас - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, за што и Македонија е една од ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

МРТ - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија чека на избор во Советот за човекови права на ОН

Локално - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, за што и Македонија е една од ...

Писмо до Македонија: Земјите одговорни за непочитување на човековите права не смеат да бидат дел од Советот за човекови ...

Либертас - 12.11.2013

Земјите одговорни за непочитување на човековите права не смеат да бидат дел од Советот за човекови права на ООН – стои во писмото кое 40 организации за заштита на човековите права и невладини ...

Писмо до Македонија: Земјите одговорни за непочитување на човековите права не смеат да бидат борци за права во советот

Локално - 12.11.2013

Земјите одговорни за непочитување на човековите права не смеат да бидат дел од Советот за човекови права на ООН – стои во писмото кое 40 организации за заштита на човековите права и невладини ...

Попоски:Наша главна цел е учеството во Советот за човекови права на ОН

Локално - 12.11.2013

Шефот на дипломатијата Никола Попоски,денеска изјави дека очекува на денешното гласање на Генералното собрание на ОН Република Македонија да ја добие поддршката од членките за влез во Советот за ...

UN Watch: Македонија ги исплнува критериумите за член во советот за човекови права на ООН

Сител - 12.11.2013

Македонија и Русија се двата кандидата од Источна Европа за членство во Советот за човековите права на Обединетите нации за период од три години, односно од 2014. до 2016. година.

Македонија избрана за членка на Советот за човекови права. Честито!

Сител - 12.11.2013

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ООН. Со 177 гласа, Македонија е избрана за нова членка на ова највисоко тело меѓународно тело посветено на човекловите права.

Македонија стана член на Советот за човекови права на ООН

Либертас - 12.11.2013

Република Македонија стана членка на Советот за човекови права на ООН. Со 177 гласа „за“ на тајно гласање, Македонија е избрана за нова членка на ова највисоко тело меѓународно тело посветено на ...

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН

Локално - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Ново признание за нашата држава

МРТ - 12.11.2013

Република Mакедонија стана членка на советот за човекови права на ОН Попладнево во седиштето на Обединетите Нации во Њујорк, 177 земји членки гласаа за прием на Македонија во советот за човекови ...

Македонија стана членка на советот за човекови права

Сител - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

177 од 193 земји членки на ОН гласаа за Македонија

Канал5 - 12.11.2013

Република Македонија денеска беше избрана за член на Советот за човекови права на Обединетите нации за периодот јануари 2014 – декември 2016 година. Советот претставува клучно тело на организацијата ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

Вечер - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Попоски: Ќе лобираме и пред и после декември!

Вечер - 12.11.2013

Шефот на дипломатијата вчера изрази очекување дека на најавеното гласање на ГС на ОН, Република Македонија ќе ја добие поддршката од членките за влез во Советот за човекови права и во следните три ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Телеграф - 12.11.2013

Се очекува Македонија да биде избрана и во следните три години да учествува во работата на ова највисоко меѓународно тело посветено на почитување на човековите права Во Генералното собрание на ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Бриф - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Точка - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

СОВЕТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА ОН: Македонија нема противкандидат

Телеграф - 12.11.2013

Од МНР објаснуваат дека се лобирало за поддршка и досега се врзани доста гласови Речиси е сигурно дека Македонија ќе влезе во Советот за човекови права на Обединетите нации , највисоко тело посветено ...

ПОПОСКИ: Засилени дипломатски активности спроти Самитот на ЕУ

Телеграф - 12.11.2013

Шефот на дипломатијата изјави дека очекува на денешното гласање на Генералното собрание на ОН, Република Македонија да ја добие поддршката од членките за влез во Советот за човекови права на ...

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН

еМагазин - 12.11.2013

Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на Обединетите нации и го пополни едното од двете испразнети места резервирани за државите од Источноевропската група, членки на ОН.

Македонија стана членка на Советот за човекови права

Точка - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН, Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија стана член на Советот за човекови права на ООН

Тера - 12.11.2013

Република Македонија стана членка на Советот за човекови права на ООН. Со 177 гласа „за“ на тајно гласање, Македонија е избрана за нова членка на ова највисоко тело меѓународно тело посветено на ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Нетпрес - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Курир - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Ќе влезе ли Македонија во Советот за човекови права на ОН?

Press24 - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне ќе се гласа за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од земјите ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Република - 12.11.2013

Македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски, при неодамнешното учество на Генералното собрание на ОН, најави дека членството на Македонија во Советот за човекови права е еден од ...

Македонија чека да биде избрана во Советот за човекови права на ОН

ВИС - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, за што и Македонија е една од ...

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН

Нетпрес - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на Обединетите нации, Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

Република - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

Курир - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Со 177 гласа „ЗА“, Македонија стана член на Советот за човекови права на ООН

Sky - 12.11.2013

Со 177 гласа „ЗА“, Македонија е избрана за нова членка на Советот за човекови права на ООН. Македонија и Русија беа кандидати од Источна Европа за членство во Советот за човековите права на ...

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН

Portal - 12.11.2013

Република Македонија, со 177 гласа „за" стана членка на Советот за човекови права на Обединетите нации(ОН). Македонија и Русија беа кандидати од Источна Европа за членство во Советот за човековите ...

Со 177 гласа Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН

Популарно - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија примена во Советот за човекови права на ОН

еВести - 12.11.2013

Со гласање во Генералното собрание на ОН Македонија пред малку беше примена за членка на Советот за човекови права на ОН. Македонската кандидатура доби поддршка од 177 држави членки на ОН и го ...

Македонија избрана за членка на Советот за човекови права на ООН

Таратур - 12.11.2013

Со 177 гласа „за“ на тајното гласање, Македонија стана нова членка на Советот за човекови права на ООН во времетрање од 2014 до 2016 година. Според рангирањето земјава беше оценета како квалификуван ...

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН

Макфакс - 12.11.2013

епублика Македонија, со 177 гласа „за" стана членка на Советот за човекови права на Обединетите нации(ОН). Македонија и Русија беа кандидати од Источна Европа за членство во Советот за човековите ...

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Денешен - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од ...

Македонија во избор за членка на Советот за човекови права на ОН

Inpress - 12.11.2013

Женева, 12. ноември 2013 (ИНПРЕС) Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, ...

Македонија избрана за член на Советот за човекови права на ООН

Денешен - 12.11.2013

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ООН. Со 177 гласа, Македонија е избрана за нова членка на ова највисоко тело меѓународно тело посветено на човекловите права.

Македонија во трка за влез во Советот за човекови права на ОН

Falanga - 12.11.2013

Македонија е проценета како заслужна за членство во Советот според организацијата ОН Воч. Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне е предвидено гласање за избор на новите членки ...

Во ОН денеска ќе се гласа за Македонија да стане членка на Советот за човекови права

Maxim - 12.11.2013

Во Генералното собрание на Обединетите нации денеска попладне ќе се гласа за избор на новите членки на Советот за човекови права на светската организација, на кое и Македонија е една од земјите ...