TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК ќе ги прифати сите кандидатски листи

Телма - 13.11.2016

ДИК вечерва најверојатно ќе ги прифати листите со кандидати за пратеници на сите партии. сите 6 партии односно коалиции за кои имаше забелешки по првичното разгледување вчера денеска ги доставиле потребните документи и ги исправиле пропустите во ...

До полноќ ДИК треба да ги прифати пратеничките листи

Република - 13.11.2016

До полноќ ДИК треба да ги прифати листите со кандидати за пратеници на сите партии. Сите 6 партии, односно коалиции за кои имаше забелешки по првичното разгледување вчера денеска ги доставиле потребните документи и ги исправиле пропустите во листите.

Истече рокот за поднесување кандидатски листи

24 Вести - 12.11.2016

Истече рокот за доставување на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори кои се закажани за 11 декември. Политичките партии ги доставија листите до Државната изборна комисија.

Рокови на ДИК за проверка на кандидатските листи

24 Вести - 12.11.2016

Партиите го искористија последиот рок за пријаување на кандидатски листи во ДИК. Комисијата во следниве 48 часа треба да увиди дали листите биле поднесени навреме. доколку ДИК утврди дека листите содржат неправилности го повикува подносителот на ...

ДИК до недела на полноќ треба да ги потврди листите

Фокус - 12.11.2016

Државната изборна комисија најдоцна до недела на полноќ треба да ги разгледа и потврди листите за пратеници кои партиите ги доставија за претстојните парламентарни избори, закажани за 11 декември објави „Мета “.

ДИК до недела на полноќ треба да ги потврди листите за кандидати

А1 On - 12.11.2016

Партиите ги доставија листите, сега Државната изборна комисија најдоцна до недела на полноќ треба да ги разгледа и потврди листите за пратеници кои партиите ги доставија за предвремените парламентарни избори, закажани за 11 декември, односно 48 часа ...

ДИК до недела на полноќ треба да ги потврди листите

Локално - 12.11.2016

Државната изборна комисија најдоцна до недела на полноќ треба да ги разгледа и потврди листите за пратеници кои партиите ги доставија за претстојните парламентарни избори, закажани за 11 декември, односно 48 часа од доставувањето на листите.

Најдоцна до недела на полноќ ДИК треба да ги потврди листите

Позитив.мк - 12.11.2016

Државната изборна комисија најдоцна до недела на полноќ треба да ги разгледа и да ги потврди листите за пратеници што партиите ги доставија за претстојните парламентарни избори, закажани за 11 декември, односно 48 часа од доставувањето на листите.

ДИК до недела на полноќ треба да ги потврди листите

Репортер - 12.11.2016

Државната изборна комисија најдоцна до недела на полноќ треба да ги разгледа и потврди листите за пратеници кои партиите ги доставија за претстојните парламентарни избори, закажани за 11 декември, односно 48 часа од доставувањето на листите.

ДИК до недела на полноќ треба да ги потврди листите

Мета - 12.11.2016

Државната изборна комисија најдоцна до недела на полноќ треба да ги разгледа и потврди листите за пратеници кои партиите ги доставија за претстојните парламентарни избори, закажани за 11 декември, односно 48 часа од доставувањето на листите.

ДИК до недела на полноќ треба да ги потврди листите

Либертас - 12.11.2016

Државната изборна комисија најдоцна до недела на полноќ треба да ги разгледа и потврди листите за пратеници кои партиите ги доставија за претстојните парламентарни избори, закажани за 11 декември, односно 48 часа од доставувањето на листите.

СДСМ, ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правдаподнесоа листи до ДИК

Телма - 11.11.2016

До Државната изборна комисија вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите СДСМ ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 следниот ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

24 Вести - 11.11.2016

На полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори кои се закажани за 11 декември. Досега само дел од политичките партии ги доставиле листите до државната изборна комисија.

Левица и ЛП вечерва ги поднесоа листите во ДИК

Нова ТВ - 11.11.2016

Левица и ЛП доцна вечерва, а пред нив и Коалицијата за промени и правда и ПДП ги поднесоа листите за кандидати за пратеници во Државната изборна комисија.Другите партии тоа треба да го сторат вечерва до полноќ.

На полноќ истекува рокот за кандидатските листи

Нова ТВ - 11.11.2016

Вечерва на полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи. Најголем дел од партиите веќе ги објавија, а останатите имаат рок уште денеска, меѓу кои и владејачката ВМРО ДПМНЕ. Кандидатските листи треба да бидат разгледани и потврдени од ...

На полноќ истекува рокот за доставување кандидатски листи до ДИК

Нова ТВ - 11.11.2016

На полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори кои ќе се одржат на 11 декември. Само Каолицијата за промени и правда и ПДП ги доставиле кандидатските листи во ДИК.

Ниту една политичка партија не доставила листа на пратеници во ДИК

Нова ТВ - 11.11.2016

Вечерва на полноќ истекува рокот за пријавување на листите за пратеници во ДИК, а се уште ниту една политичка партија не доставила предлог на листите, потврдуваат од ДИК за НОВА. Од ДИК велат дека очекуваат листите да им бидат доставени во текот на ...

Партиите почнаа со доставување на кандидатските листи

Алсат-М - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

Коалицијата за промени и правда, Левица, ПДП и ЛП ги доставија листите во ДИК

МКД - 11.11.2016

Коалицијата за промени и правда и партиите Левица, ПДП и ЛП до вечерва во Државната изборна комисија поднеле листи на кандидати за пратеници за претстојните предвремени парламентарни избори.

СДСМ и ДУИ ги поднесоа кандидатските листи

+инфо - 11.11.2016

Партиите имаат неполни уште два часа да ги поднесат кандидатските листи за претстојните парламентарни избори. Коалицијата предводена од СДСМ ги предаде кандидаските листи во ДИК: Останатите партии имаат уште неполни два часа да ги поднесат листите.

СДСМ и ДУИ ги поднесоа кандидатските листи, ВМРО-ДПМНЕ пред полноќ

А1 On - 11.11.2016

Коалицијата предводена од СДСМ ги предаде кандидаските листи во ДИК пред 22 часот. Листите ги предаде Стевица Јосифовски, претседател на правниот сектор на СДСМ која кажа дека ова е победничката листа на СДСМ и коалицијата.

Доставени листите на ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

+инфо - 11.11.2016

До полноќ партиите кои сакаат да учетвуваат на изборите ќе треба да ги достават своите листи. Државната изборна комисија соопшти дека до 20 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Идивиди - 11.11.2016

Скопје, 11 ноември 2016 (МИА) - На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, ...

На полноќ истекува рокот за поднесување кандидатски листи

ТВ21 - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Партиите почнаа со доставување на кандидатските листи за изборите на 11 декември

А1 On - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

На полноќ истекува рокот за кандидатските листи

Тера - 11.11.2016

Вечерва на полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи. Најголем дел од партиите веќе ги објавија, а останатите имаат рок уште денеска, меѓу кои и владејачката ВМРО ДПМНЕ. Кандидатските листи треба да бидат разгледани и потврдени од ...

Никоја од партиите не доставила листа на пратеници во ДИК

Фокус - 11.11.2016

Вечерва на полноќ истекува рокот за пријавување на листите за пратеници во ДИК, а се уште ниту една политичка партија не доставила предлог на листите, потврдуваат од ДИК за НОВА. Од ДИК велат дека очекуваат листите да им бидат доставени во текот на ...

Партиите го чекаат последниот рок за доставување на пратеничките листи

Фокус - 11.11.2016

Рокот истекува на полноќ, а досега само дел од партиите ги доставиле листите со пратеници до Државната изборна комисија. Каолицијата за промени и правда и ПДП информираа дека ги доставиле кандидатските листи во ДИК, а останатите партии тоа ќе го ...

ДИК потсети дека до полноќ истекува рокот за пријавување на изборните партиски адути

+инфо - 11.11.2016

ДИКинформира дека вечерва на полноќ, завршува јавниот увид во Избирачкиот список кој може да се изврши на официјалната интерне страница www.sec.mk. Државната изборна комисија информира дека вечерва на полноќ, завршува јавниот увид во Избирачкиот ...

На полноќ истекува рокот за поднесување на кандидатските листи

OhridNews - 11.11.2016

Вечерва до полноќ политичките партии треба да ги достават предлог листите за претстојните вонредни парламентарни избори што ќе се одржат на 11 декември. Државната изборна комисија потоа има рок од 48 часа да ги разгледа листите и ако има некои ...

До ДИК досега листи поднеле од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Точка - 11.11.2016

До Државната изборна комисија (ДИК) до 20 часот во петокот вечерта кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда, а рокот за поднесување на кандидатските листи ...

До ДИК досега листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Сител - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

ДИК: Досега листи поднеле ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Телеграф - 11.11.2016

Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 следниот месец, истекува ноќеска на полноќ До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, ...

До ДИК досега листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Канал5 - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

До ДИК досега листи поднеле од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Курир - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

На полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи

Канал5 - 11.11.2016

На полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 11 декември. Од Државната изборна комисија информираат дека до попладнево само ПДП на Абдулади Вејсели ги доставила изборните листи.

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Точка - 11.11.2016

Истовремено на полноќ завршуваат и роковите за јавниот увид во Избирачкиот список, за пријавување на државјаните на Република Македонија за гласање во странство и за обновување на избирачкото право на лицата со спорни записи по последните теренски и ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Алфа - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Кандидатските листи за изборите стигнуваат до ДИК

Вест - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

Партиите почнаа со доставување на кандидатските листи за изборите на 11 декември

Сител - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

Наскоро официјално ќе се знаат кандидатите за пратеници

Точка - 11.11.2016

Наскоро официјално ќе бидат објавени листите за пратеници коишто политичките партии треба да ги достават вечерва до полноќ. Засега ниту една политичка партија не доставила предлог на листите.

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за изборите на 11 декември

Курир - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 ...

Партиите почнаа со доставување на кандидатските листи за изборите на 11 декември

Курир - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

На полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи за пратеници

Алфа - 11.11.2016

На полноќ истекува рокот за поднесување на кандидатските листи на партии за предвремените парламентарни избори на 11 декември. На полноќ истекува рокот за поднесување на кандидатските листи на партии за предвремените парламентарни избори на 11 ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Локално - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

На полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи

Локално - 11.11.2016

На полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори кои ќе се одржат на 11 декември. Најголем дел од партиите ги објавија своите кандидати, а ВМРО ДПМНЕ се очекува тоа да го стори утре на голем ...

До ДИК досега листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Орбис - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

До полноќ треба да се достават листите до ДИК

Фактор - 11.11.2016

На полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК). Вечерва на полноќ истекува рокот за пријавување, а дотогаш ќе трае и увидот во избирачкиот список.

До полноќ треба да се достават листите до ДИК

Република - 11.11.2016

Вечерва на полноќ истекува рокот за пријавување, а дотогаш ќе трае и увидот во избирачкиот список. Од поголемите партии, СДСМ и ДПА, ДУИ веќе објавија кои кадри се носители на листите за изборите на 11 декември.

До ДИК досега листи поднеле од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Макфакс - 11.11.2016

До Државната изборна комисија (ДИК) до 20 часот во петокот вечерта кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда, а рокот за поднесување на кандидатските листи ...

До ДИК досега листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Репортер - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда ги поднеле кандидатските листи до ДИК

Стандард - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

До ДИК досега листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Република - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

До ДИК досега листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Press24 - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Репортер - 11.11.2016

­ На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Вечер - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Нетпрес - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

МРТ - 11.11.2016

Кандидатските листи треба да бидат разгледани и потврдени од членовите на ДИК во рок од 48 часа од моментот на доставувањето односно до недела на полноќ. Доколку се констатираат неправилности учесниците во изборите треба да ги отстранат во рок од 48 ...

Вечерва на полноќ завршува рокот за доставување на кандидатските листи до ДИК

Позитив.мк - 11.11.2016

Вечерва на полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од ...

Кандидатските листи за изборите стигнуваат до ДИК

Република - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

Партиите почнаа со доставување на кандидатските листи за изборите на 11 декември

Press24 - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

Наскоро официјално ќе се знаат кандидатите за пратеници

Макфакс - 11.11.2016

Наскоро официјално ќе бидат објавени листите за пратеници коишто политичките партии треба да ги достават вечерва до полноќ . Засега ниту една политичка партија не доставила предлог на листите.

Коалицијата за промени и правда, Левица, ПДП и ЛП ги доставија листите во ДИК

Позитив.мк - 11.11.2016

Коалицијата за промени и правда и партиите Левица, ПДП и ЛП до вечерва во Државната изборна комисијa ги доставиле своите пратенички листи за претстојните предвремени парламентарни избори. Откако партиите ќе ги поднесат листите, ДИК треба во рок од ...

Коалицијата за промени и правда, ДУИ, ДПА, Левица, ПДП, ЛП и СДСМ ги доставија листите во ДИК

Фактор - 11.11.2016

Коалицијата за промени и правда и партиите Левица, ПДП, ЛП, ДУИ, ДПА и СДСМ вечерва во Државната изборна комисија поднеле листи на кандидати за пратеници за претстојните предвремени парламентарни избори во декември.

Истекува рокот за кандидатските листи

МРТ - 11.11.2016

Од Државната изборна комисија велат дека досега официјално никој не доставил листи. На полноќ истекува крајниот рок, до кога политичките партии и независните кандидати треба да ги достават кандидатските листи.

ДИК: ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда ги доставија листите

Мета - 11.11.2016

комисија До 20 часот вечерва само партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда ги доставиле листата на кандидати за пратеници во шесте изборни единици за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември.

Истекува рокот за доставување на кандидатските листи

МРТ - 11.11.2016

Ноќеска на полноќ истекува рокот за доставување на кандидатските листи за пратеници за предвремените парламентарни избори. Во исто време, финишира и јавниот увид во избирачкиот список, пријавувањето на дијаспората за гласање, обновувањето на ...

До ДИК досега листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Lider - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

До ДИК досега доставени листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

еМагазин - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

До сега, до ДИК листи поднеле од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Пулс24 - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Канал 77 - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Партиите почнаа со доставување на кандидатските листи за изборите на 11 декември

Маркукуле - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

Партиите започнаа со доставување на кандидатските листи за изборите на 11 декември

Пулс24 - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

До ДИК досега листи од ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда

Телевизија Нова - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднеле партиите ПДП, ЛП, Левица и Коалицијата за промени и правда. Рокот за поднесување на кандидатските листи за изборите на 11 ...

На полноќ истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Телевизија Нова - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

СДСМ ќе ги поднесе листите на 2 часа пред истекот на рокот, ВМРО-ДПМНЕ се уште ги нема

Либертас - 11.11.2016

СДСМ извести дека вечерва во 21:45 до ДИК ќе бидат доставени кандидатските листи за пратеници од сојузот на СДСМ, коалициските партнери и граѓаните. Претходно, ДИК извести дека до 20 часот вечерва кандидатски листи за претстојните предвремени ...

Партиите почнаа со доставување на кандидатските листи за изборите на 11 декември

Либертас - 11.11.2016

До Државната изборна комисија до денеска до 15 часот кандидатски листи за претстојните предвремени парламентарни избори поднела само партијата ПДП. Се очекува до полноќ, кога завршува рокот, сите политички партии да достават кандидатски листи до ...

Течат роковите за пријавување на пратеничките листи

Р.С.Европа - 10.11.2016

Попладнево пратеничките листи ќе ги објави ДУИ, а ВМРО-ДПМНЕ ќе ги достави во предвидениот рок. Досега од големите партии листите ги објавија СДСМ и ДПА. Партиите ги комплетираат документите за листите да ги достават во ДИК.

Утре истекува рокот за пратеничките листи

Тера - 10.11.2016

До утре на полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК), кога истекува рокот за пријавување. Дотогаш ќе трае и увидот во избирачкиот список.

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

А1 On - 10.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Сител - 10.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Истекуваат роковите за доставување на листите, увид во ИС и пријавување на дијаспората за гласање

Курир - 10.11.2016

Утре на полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив ...

На полноќ истекува рокот за доставување кандидатски листи во ДИК

Канал5 - 10.11.2016

На полноќ истекува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Утре истекува рокот за пратеничките листи, ВМРО-ДПМНЕ молчи за имињата

Локално - 10.11.2016

До утре на полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК), кога истекува рокот за пријавување. Дотогаш ќе трае и увидот во избирачкиот список.

Утре истекува рокот за пратеничките листи, ВМРО-ДПМНЕ молчи за имињата

Мета - 10.11.2016

До утре на полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК), кога истекува рокот за пријавување. Дотогаш ќе трае и увидот во избирачкиот список.

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за изборите на 11 декември

Република - 10.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Уште малку време за доставување на пратеничките листи, увид во ИС и пријавување на дијаспората за гласање

Press24 - 10.11.2016

Утре на полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив ...

Утре истекува рокот за пратеничките листи

еМагазин - 10.11.2016

До утре на полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК), кога истекува рокот за пријавување. Дотогаш ќе трае и увидот во избирачкиот список.

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за изборите на 11 декември

Пулс24 - 10.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

Lider - 10.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Истекува рокот за поднесување кандидатски листи

еМагазин - 10.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив не ...

Утре истекува рокот за пратеничките листи, ВМРО-ДПМНЕ молчи за имињата

Либертас - 10.11.2016

До утре на полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија (ДИК), кога истекува рокот за пријавување. Дотогаш ќе трае и увидот во избирачкиот список.

Истекуваат роковите за доставување на листите, увид во ИС и пријавување на дијаспората за гласање

Либертас - 10.11.2016

Утре на полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии во јавноста ги објавуваат носителите и листите за шесте изборни единици, но засега ниту една од нив ...

Уште 4 дена за пријавување на кандидати за пратеници

МКД - 07.11.2016

До петок на полноќ, 11 ноември, политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници. Досега само СДСМ и ДПА ги утврди кандидатските листи. Според календарот на Државната изборна комисија на 11 ноември ...

Во петок на полноќ истекува рокот за доставување на пратеничките листи

+инфо - 07.11.2016

Досега само СДСМ ги утврди комплетните кандидатски листи, а од ДПА информираа за носителите на пратеничките листи. Политичките партии и независните кандидати до петок на полноќ ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници.

Уште 4 дена за пријавување на кандидати за пратеници

Тера - 07.11.2016

До петок на полноќ, 11 ноември, политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници. Досега само СДСМ и ДПА ги утврди кандидатските листи. Според календарот на Државната изборна комисија на 11 ноември ...

До крајот на неделава познати сите кандидати за пратеници

Канал5 - 07.11.2016

До крајот на неделава, партиите и независните кандидати ќе треба до ДИК да ги достават листите на кандидати за пратеници. Според календарот што го усвои државната изборна комисија до 11 ноември на полноќ истекува рокот.

СДСМ истрча со листи, ВМРО-ДПМНЕ ќе калкулира уште некој ден

Локално - 07.11.2016

До петок на полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници затоа што на полноќ на 11 ноември истекува рокот за пријавување. Дотогаш ќе трае и увидот во Избирачкиот список.

Неделава ќе се знаат кандидатите за пратеници кои ќе ја бараат довербата од гласачите

Фактор - 07.11.2016

До 11 ноември политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници. Само СДСМ и ДПА засега ги објавија кандидатските листи. Согласно календарот на Државната изборна комисија на 11 ноември на полноќ ...

СДСМ истрча со листи, ВМРО-ДПМНЕ ќе калкулира уште некој ден

Мета - 07.11.2016

До петок на полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници затоа што на полноќ на 11 ноември истекува рокот за пријавување. Дотогаш ќе трае и увидот во Избирачкиот список.

СДСМ истрча со листи, ВМРО-ДПМНЕ ќе калкулира уште некој ден

Бриф - 07.11.2016

До петок на полноќ политичките партии и независните кандидати ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници затоа што на полноќ на 11 ноември истекува рокот за пријавување. Дотогаш ќе трае и увидот во Избирачкиот список.

До крајот на неделава поднесување листи за кандидати за пратеници до ДИК

Lider - 07.11.2016

До крајот на оваа седмица, партиите и независните кандидати ќе треба до ДИК да ги достават листите на кандидати за пратеници. Според календарот што го усвои Државната изборна комисија, рокот истекува на 11 ноември на полноќ, а дотогаш ќе трае и ...

До крајот на неделава поднесување листи за кандидати за пратеници до ДИК

Телевизија Нова - 07.11.2016

До крајот на оваа седмица, партиите и независните кандидати ќе треба до ДИК да ги достават листите на кандидати за пратеници. Според календарот што го усвои Државната изборна комисија, рокот истекува на 11 ноември на полноќ, а дотогаш ќе трае и ...