TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АМСМ: Се расчистуваат остатоци од одроните на патот Маврово – Дебар

Алфа - 21.02.2010

На патниот правец Маврово – Дебар, во близина на манастирот „Св. Јован Бигорски“, се уште се расчистуваат остатоци од честите одрони од страна на екипите на ...

Пропадна автопатот Ресен - Битола

Форум - 21.02.2010

Сообраќајот се одвива само по едната коловозна лента од спротивниот правец и само за патничките возила, додека за тешките товарни возила е забрането поминување.

Забрана за тешки товарни возила на патот за Маврово

Сител - 21.02.2010

Поради интензивните снежните врнежи и снегот на коловозот, движењето по патниот правец од Гостивар до Маврово е забрането за камиони со приколки.

Сообраќајот во земјава се одвива во тешки услови

Кирилица - 21.02.2010

На патниот правен Крак (Стража) – Маврово има забрана за движење на тешки товарни возила Движењето за тешките товарни возила на патниот правен Крак (Стража) – ...

Отежнат сообраќајот во западна Македонија

Сител - 21.02.2010

Сообраќајот во западниот дел од Македонија се одвива отежнато, а причините се одроните како и зимските услови поради снег на коловозите.

Две мечки - жртви од одронот на патот Маврово-Дебар

Вечер - 21.02.2010

Две мечки засега се единствените пријавени жртви, како последица на одронот на патниот правец Маврово - Дебар.

Снег на Стража, забрана за тешки камиони

Нетпрес - 21.02.2010

Поради интензивни врнежи од снег на планинскиот превој Маврово има остатоци на коловоз после расчистување, сообраќајот се одвива отежнато во зимски услови.

Патот Ресен – Битола опасен за сообраќај

eReporter - 21.02.2010

Лизгање на земјиштето предизвика тешки оштетувања на магистралниот пат Ресен – Битола, кој возачите засега треба да го избегнуваат, соопшти денеска АМСМ.

Забрана за движење на камиони на Маврово

Макфакс - 21.02.2010

Поради интензивни врнежи од снег на планинскиот превој Маврово има остатоци на коловоз после расчистување, сообраќајот се одвива отежнато во зимски услови, ...

Патот Маврово - Дебар прооден за патнички, но не и за товарни возила

Алфа - 20.02.2010

Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени. Сообраќајот за патничките возила е доволен, но за товарните има забрана за движење и во двете насоки, информира АМСМ.

Две мечки настрадале во лавината кај Дебар

Алфа - 20.02.2010

Вработените во „Македонија Пат“, кои деновиве, интензивно работат на расчистување на патниот правец Маврово-Дебар, биле изненадени, кога при ископувањето на лавините, затекнале ...

Две мечки затрупани во лавината кај Дебар

Форум - 20.02.2010

Вработените во „Македонија Пат“, кои деновиве, интензивно работат на расчистување на патниот правец Маврово-Дебар, биле изненадени, кога при ископувањето на лавините, затекнале ...

Патот Маврово - Дебар прооден за патнички возила

Сител - 20.02.2010

Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени. Сообраќајот за патничките возила е доволен, но за товарните има забрана за движење и во двете насоки, информира АМСМ.

Маврово – Дебар прооден само за патнички возила

Кирилица - 20.02.2010

Движењето на патничките возила е доволено, но за товарните има забрана за движење и во двете насоки Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени, но сообраќајот ...

Две мечки жртви на одронот во Дебар

Кирилица - 20.02.2010

Работници на ,,Македонија пат” , ги пронашле двете мечки додека работеле на расчистување на патниот правец Маврово - Дебар Две мечки, засега се единствените ...

Маврово – Дебар само со патнички возила

Кирилица - 20.02.2010

За тешките товарни возила воведена е забрана за движење во двете насоки На патниот правец Маврово – Дебар, во близина на манастирот „Св.

АМСМ: Се расчистуваат остатоци од одроните на патот Маврово – Дебар

Сител - 20.02.2010

На патниот правец Маврово – Дебар, во близина на манастирот „Св. Јован Бигорски“, сеуште се расчистуваат остатоци од честите одрони од страна на екипите на ...

Патот Маврово-Дебар се уште затворен за товарни возила

eReporter - 20.02.2010

Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени и сообраќајот за патничките возила е пуштен, но за товарните возила има забрана за движење и во двете насоки.

Состојба на патиштата во сабота

Макфакс - 20.02.2010

Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени и сега таму сообраќајот за патничките возила е пуштен, но за товарните возила има забрана за движење на овој патен ...

Две мечки настрадале во лавината кај Дебар

Макфакс - 20.02.2010

Вработените во „Македонија Пат“, кои деновиве, интензивно работат на расчистување на патниот правец Маврово-Дебар, биле изненадени, кога при ископувањето на лавините, затекнале ...

Лавини го тресат животот во Долна Река 1

Утрински - 19.02.2010

РОСТУШЕ - Цела седмица лавини го тресат животот во Долна Река. Осум илјади лица од петнаесеттина долнорекански села живеат во страв и неизвесност што ќе се случи утре и дали нови ...

Целоднeвен прекин на сообраќајот на патот Дебар-Маврово

Алфа - 19.02.2010

Сообраќајот за тешки товарни возила на патниот правец Дебар-Маврово од утринава во осум часот до 22 часот вечер е затворен за сообраќај поради интензивни работи за расчистувањето ...

Целоденвен прекин на сообраќајот на патот Дебар-Маврово

Шпиц - 19.02.2010

Сообраќајот за тешки товарни возила на патниот правец Дебар-Маврово од утринава во осум часот до 22 часот вечер е затворен за сообраќај поради интензивни работи за расчистувањето ...

Прашање е само кога ќе има нов одрон

Дневник - 19.02.2010

Се трудиме да го оспособиме патот за наизменично да поминуваат лесни возила. Но, поради опасноста што демне, не се препорачува патување на оваа делница, вели Фатмир Имероски, ...

Патот за Дебар го чистат девет машини

Дневник - 19.02.2010

Ако нема нови одрони, патниот правец Дебар-Маврово ќе биде оспособен за нормален сообраќај за пет дена, тврди раководителот на дебарската секција на „Македонијапат“, Фатмир ...

Маврово – Дебар повторно прооден

Кирилица - 19.02.2010

Патниот правец Маврово – Дебар, во близина на манастирот Јован Бигорски, е повторно пуштен за сообраќај за патничките возила Тешките товарни возила ќе се пропуштаат во интервали и ...

Забрана за тешки товарни возила на патот Дебар-Маврово

Кирилица - 19.02.2010

Сообраќајот за тешки товарни возила на патниот правец Дебар-Маврово од утринава во осум часот до 22 часот вечер е затворен за сообраќај поради интензивни работи за расчистувањето ...

Состојба на патиштата

Кирилица - 19.02.2010

Патниот правец Маврово-Дебар повторно е пуштен за сообраќај само за патничките возила, а за тешките товарни возила е воведена забрана за движење во двете насоки На патниот правец ...

Отворен патот Маврово – Дебар во двете насоки

Нетпрес - 19.02.2010

Патниот правец Маврово – Дебар (во близина на манастирот Јован Бигорски) е повторно пуштен за сообраќај за патничките возила, а за тешките товарни возила е воведена забрана за ...

Патот Маврово – Дебар само за патнички возила

eReporter - 19.02.2010

Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени и сообраќајот е пуштен за патничките возила, но за товарните возила и натаму има забрана за движење во двете насоки.

Патот Дебар-Маврово незаштитен

Р.С.Европа - 18.02.2010

Патниот правец Дебар – Маврово, децении наназад е една од најнебезбедните сообраќајници во Република Македонија.

Нови одрони на патот за Дебар

Утрински - 18.02.2010

ДЕБАР - Два огромни одрона од снег, дрва, камења, карпи вчера околу 14 часот се струполија на регионалниот пат Маврови Анови - Дебар, во близина на манастирот „Свети Јован ...

Два нови одрона на патот Дебар-Маврово

Дневник - 18.02.2010

Два нови одрона вчера по 14 часот паднаа на патниот правец Дебар - Маврово, на делница Дебар - Жировница. Едниот е помал од околу 500 кубни метри, а во другиот, според првите ...

Пробиен патот за Дебар

Форум - 18.02.2010

Екипите на Македонија пат по интензивна работа со целокупна расположива механизација успеаа да го расчистат патот, во делот каде што вчера настанаа два нови одрони со снег, земја ...

Одрони блокираа два патни правци

Н.Македонија - 18.02.2010

Само што се ослободи едната сообраќајна лента и почнаа да се пропуштаат возила за итни случаи на патот Маврово-Дебар, откако пред една недела целиот коловоз беше затрупан со 20 ...

Маврово – Дебар делумно расчистен

Кирилица - 18.02.2010

Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени. Патничките возила се пропуштаат наизменично по една коловозна лента, соопшти вечерва Авто Мото Сојузот на Македонија ...

Расчистени дел од одроните на патниот правец Маврово - Дебар

МРТ - 18.02.2010

Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени. Патничките возила се пропуштаат наизменично по една коловозна лента, соопшти вечерва Авто Мото Сојузот на Македонија.

Нова лавина на Маврово - Дебар

Канал5 - 18.02.2010

За патниот правец Дебар - Маврово повеќе не се поставува прашањето дали, туку кога ќе падне нов одрон. Се се одвива толку не предвидливо, како на филмска лента.

Пробиен патот за Дебар

МРТ - 18.02.2010

Патниот правец Маврово-Дебар, доцна синоќа отворен е повторно за сообраќај, по настанатите одрони во текот на вчерашниот ден, соопшти АМСМ.

Повторно пуштен во сообраќај патниот правец Маврово - Дебар

Сител - 18.02.2010

Патниот правец Маврово – Дебар, во близина на манастирот Јован Бигорски, е повторно пуштен за сообраќај за патничките возила.

Патниот правец Маврово – Дебар е повторно пуштен за сообраќај

Нетпрес - 18.02.2010

Патниот правец Маврово – Дебар (во близина на манастирот Јован Бигорски) е повторно пуштен за сообраќај за патничките возила, а тешките товарни возила ќе се пропуштаат во ...

Расчистени дел од одроните на патот Маврово-Дебар

eReporter - 18.02.2010

Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени и сега таму патничките возила се пропуштаат наизменично по една коловозна лента.

Јанакиески се состана со градоначалниците на Маврово и Дебар

Нетпрес - 18.02.2010

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески и градоначалниците на општините Дебар, Аргетим Фида и Маврово-Ростуша, Мукрем Мехмеди денеска одржаа работен состанок по повод ...

Пробиен патот за Дебар

Макфакс - 18.02.2010

Патниот правец Маврово-Дебар, доцна синоќа отворен е повторно за сообраќај, по настанатите одрони во текот на вчерашниот ден, соопшти АМСМ.

Од Маврово кон Дебар по една лента, за товарните возила посебен режим

Inpress - 18.02.2010

Скопје, 18. февруари (ИНПРЕС) Дел од одроните на патниот правец Маврово-Дебар се расчистени и сега таму патничките возила се пропуштаат наизменично по една коловозна лента.

Нови одрони на патот Маврово - Дебар

Inpress - 18.02.2010

Гостивар, 18. февруари (ИНПРЕС) Нови одрони на земја постојано предизвикуваат прекин во одвивањето на сообраќајот на патниот правец од Маврово кон Дебар.

Нов одрон повторно го блокира патот Маврово-Дебар

А1 - 17.02.2010

Регионалниот магистрален патен правец Маврово-Дебар, во близина на манастирот Св. Јован Бигорски повторно е блокиран, поради одрони од земја, карпи и дрвја кои се урнале на ...

Патот за Дебар тешко се расчистува

Утрински - 17.02.2010

РОСТУШЕ – Патот за Дебар тешко се расчистува. Механизацијата ги отстранува одроните и се очекува до крајот на неделава да се нормализира сообраќајот.

Од Дебар се пропуштаат и шлепери

Дневник - 17.02.2010

Покрај лесните возила од вчера се пропуштаат и тешки моторни возила на патот од Дебар кон Маврово, каде што повеќе дена беше во застој сообраќајот поради големиот одрон во близина ...

Нов одрон повторно го блокира патот Маврово - Дебар

Идивиди - 17.02.2010

Гостивар, 17 февруари (МИА) - Регионалниот магистрален патен правец Маврово - Дебар, во близина на манастирот Св.

Нов одрон повторно го блокира патот Маврово - Дебар

Алфа - 17.02.2010

Регионалниот магистрален патен правец Маврово - Дебар, во близина на манастирот Св. Јован Бигорски повторно е блокиран, поради одрони од земја, карпи и дрвја кои се урнале на ...

Нов одрон повторно го блокира патот Маврово - Дебар

Алсат-М - 17.02.2010

Регионалниот магистрален патен правец Маврово - Дебар, во близина на манастирот Св. Јован Бигорски повторно е блокиран, поради одрони од земја, карпи и дрвја кои се урнале на ...

Нова лавина на патот Маврово-Дебар

Форум - 17.02.2010

Во огромната лавина од големи одрони на камења и снег, која се случи околу 14 за среќа не повреди никого. „Нема повредени“, рече градоначалникот на општина Маврово Мекрем Мехмеди, ...

Нови два одрони на патот Маврово-Дебар

Алфа - 17.02.2010

Нови два одрони на патниот правец Маврово - Дебар се случија денеска нешто по 14 часот. Едниот, долг десетина метри од страната на Маврово, другиот, долг стотина метри од страната ...

Нов одрон повторно го блокира патот Маврово - Дебар

Сител - 17.02.2010

Регионалниот магистрален патен правец Маврово - Дебар, во близина на манастирот Св. Јован Бигорски повторно е блокиран, поради две лавини од снег и одрони од земја.

Нов одрон на патот Маврово-Дебар, сообраќајот стопиран

Кирилица - 17.02.2010

Регионалниот магистрален патен правец Маврово-Дебар, во близина на манастирот Св. Јован Бигорски повторно е блокиран поради одрони од земја, карпи и дрвја кои се урнале на ...

Пробиен патот Маврово - Дебар

Сител - 17.02.2010

Министерство за транспорт и врски информира дека пробиен е патот Маврово – Дебар по настанатите одрони денес во попладневните часови.

Нова лавина на патот

Вечер - 17.02.2010

Нова лавина земја вчера попладне се урна врз патниот правец Маврово-Дебар, кој повторно е затворен за сообраќај.

На патниот правец Маврово – Дебар сообраќајот за патничките возила се одвива по една коловозна лента

Нетпрес - 17.02.2010

Поради големо лизгање на земјиште на патниот правец Маврово – Дебар (во близина на манастирот Јован Бигорски) сообраќајот за патничките возила се одвива назименично, по една ...

Повторно лизгање на земјиштето на патот Маврово – Дебар

Нетпрес - 17.02.2010

Патот од Гостивар кон Дебар преку Маврово е повторно затворен за секако вид на сообраќај поради ново лизгање на земјиштето што целосно го блокирал патот во близина на манастирот ...

Нови одрони го затворија патот Маврово - Дебар

eReporter - 17.02.2010

Нов одрон денеска попладне повторно го блокираше магистралниот пат Маврово – Дебар, во близина кај манастирот Св.

Нова лавина на патот Маврово-Дебар, повредени нема

Макфакс - 17.02.2010

Нова лавина земја денеска се урна врз патниот правец Маврово-Дебар, кој повторно е затворен за сообраќај Во огромната лавина од големи одрони на камења и снег, која се случи околу ...

Од Маврово кон Дебар сеуште по една лента

Inpress - 17.02.2010

Скопје, 17. февруари (ИНПРЕС) На патниот правец Маврово-Дебар кај Ростуше сообраќајот се одвива наизменично по една коловозна лента за патнички возила, а тешките товарни возила во ...

На патот Маврово - Дебар се уште се вози по една лента

А1 - 16.02.2010

Поради големото лизгање на земјиште на патниот правец Маврово - Дебар, во близина на манастирот Јован Бигорски, сообраќајот за патнички возила, се уште се одвива назименично, по ...

Отворена една лента на патот за Дебар

Утрински - 16.02.2010

ГОСТИВАР - Сообраќајот на патниот правец Маврово - Дебар се одвива наизменично, по една коловозна лента. По петдневна блокада поради големи одрони на патот, од вчера се пропуштаат ...

Кон Дебар проодно за лесни возила

Дневник - 16.02.2010

Наизменично се пропуштаат лесните моторни возила во еден правец на патот од Дебар кон Маврово во близина на манастирот „Св.

Советниците од Дебар бараат владата да помогне во расчистување на одронот

МРТ - 16.02.2010

Денеска претпладне продолжи расчистувањето на патниот правец од Маврово кон Дебар на делницата Росштуски мост во близина на селото Жировница како последица на големиот одрон што ...

Вечерва ќе бидат пропуштани камиони кон Маврово

МРТ - 16.02.2010

Вечерва ќе бидат пропуштани тешки товарни возила на патниот правецот Дебар - Маврово, соопштуваат од АМСМ. Поради големите наноси од земја и камења што повеќе денови се ...

Патот Дебар-Маврово не е само локален проблем

МРТ - 16.02.2010

Владата да го третира проблемот со лавините и лизгање на земјиштето долж патот Дебар – Маврово како природна непогода, побара Советот на општината Дебар.

Дебар - Маврово не е локален проблем

Канал5 - 16.02.2010

Проблемот со честите одрони на патниот правец Дебар - Маврово и последниот голем одрон во близина на манастирот „Свети Јован Бигорски” како повод, советниците на општина Дебар на ...

Државата да помогне за проблемот со одроните во дебарско

Сител - 16.02.2010

Проблемот со зачестените одрони на патниот правец Дебар - Маврово, не е локален, туку за негово решавање потребна е поголема ангажираност на државата, заклучи Советот на општина ...

На патот Маврово-Дебар посебен сообраќаен режим

Нетпрес - 16.02.2010

На патниот правец Маврово – Дебар (во близина на манастирот Јован Бигорски) сообраќајот за патнички возила се одвива назименично, по една коловозна лента.

Посебен режим на сообраќај на патот Маврово-Дебар

eReporter - 16.02.2010

На патниот правец Маврово-Дебар кај Ростуше сообраќајот се одвива наизменично по една коловозна лента за патнички возила, со посебен режим на соображаја за тешките товарни возила ...

Патот Дебар-Маврово не е само локален проблем

Макфакс - 16.02.2010

Владата да го третира проблемот со лавините и лизгање на земјиштето долж патот Дебар – Маврово како природна непогода, побара Советот на општината Дебар.

Ослободена лента од патот Маврово-Дебар

А1 - 15.02.2010

По петдневна блокада и интензивна работа, екипите на Македонија пат и Дирекцијата за заштита и спасување, утрово успеаја да ослободат една коловозна лента од патот Маврово - Дебар.

Македонија - Одронот тешко се совладува

Време - 15.02.2010

Дополнителна механизација вчера беше вклучена во расчистувањето на големиот одрон на патниот правец Дебар - Маврово, затоа што тој бил поголем и потешко совладлив од првичните ...

На неколку делници отежнат сообраќајот

Телма - 15.02.2010

Патниот правец Маврово-Дебар поради одрони од камења и лизгања на земјиште кај Ростуше сеуште е непрооден за сите видови на возила во двата правци.

„Тргна“ една адаптирана лента на патот маврово-дебар

Телма - 15.02.2010

На патниот правец Маврово - Дебар сеуште се работи на расчистување на одронот кој во голема количина го има на патот.

Исчистено половина од одронот

Дневник - 15.02.2010

До четврток ќе биде во прекин сообраќајот на патот од Дебар кон Маврово, поради големиот одрон од кој до вчера попладне беа отстранети околу 80.000 кубни метри , а останува да се ...

Маврово - Дебар се вози по една коловозна лента

Алсат-М - 15.02.2010

Сообраќајот на патниот правец Маврово - Дебар се одвива наизменично по една коловозна лента, соопшти денеска Авто мото сојузот на Македонија.

Исчистен дел од патот Маврово - Дебар, сообраќајот по една коловозна лента

Алфа - 15.02.2010

Сообраќајот на патниот правец Маврово - Дебар се одвива наизменично по една коловозна лента, соопшти денеска Авто мото сојузот на Македонија.

Маврово - Дебар, сообраќајот по една коловозна лента

Шпиц - 15.02.2010

Сообраќајот на патниот правец Маврово - Дебар се одвива наизменично по една коловозна лента, соопшти денеска Авто мото сојузот на Македонија.

На патот Маврово - Дебар се пуштаат само лесни моторни возила, шлеперите од утре

Идивиди - 15.02.2010

Дебар, 15 февруари (МИА) - На патниот правец Маврово - Дебар сеуште се работи на расчистување на одронот кој во голема количина го има на патот.

Сообраќајот на патот Маврово - Дебар по една лента

Канал5 - 15.02.2010

Сообраќајот на патниот правец Маврово - Дебар се одвива наизменично по една коловозна лента, соопшти денеска Авто мото сојузот на Македонија.

Исчистен дел од патот Маврово - Дебар, сообраќајот по една коловозна лента

Кирилица - 15.02.2010

Сообраќајот на патниот правец Маврово - Дебар се одвива наизменично по една коловозна лента, соопшти денеска Авто мото сојузот на Македонија Екипи на „Македонија пат“ работат на ...

На патот Маврово - Дебар се пуштаат само лесни моторни возила

Сител - 15.02.2010

На патниот правец Маврово - Дебар сеуште се работи на расчистување на одронот кој во голема количина го има на патот.

Засега само лесни моторни возила на патот Маврово-Дебар

Кирилица - 15.02.2010

На патниот правец Маврово-Дебар сеуште се работи на расчистување на одронот кој во голема количина го има на патот Се пуштаат возила од двете страни преку адаптирана лента, ...

Сообраќај по една насока

Вечер - 15.02.2010

Автомото сојуз на Македонија информира дека поради големо лизгање на земјиште на патниот правец Маврово - Дебар (во близина на манастирот Јован Бигорски) сообраќајот се одвива ...

Се чисти патот Маврово – Дебар, забрана за тешки камиони на Стража

Нетпрес - 15.02.2010

Патот меѓу Маврово и Дебар поради големите одрони и лизгање на земјиште кај Ростуше е непрооден за сообраќај за сите видови на возила во двата правци.

Стража затворена за камиони, патот кај Ростуше непрооден

eReporter - 15.02.2010

Планинските превои Стража и Маврово денеска се затворени за движење на тешки товарни возила поради поголеми остатоци од снег на коловозот.

Сообраќајот на Маврово - Дебар по една насока

Нетпрес - 15.02.2010

Авто-мото сојуз на Македонија јавува дека поради големо лизгање на земјиште на патниот правец Маврово – Дебар (во близина на манастирот Јован Бигорски) сообраќајот се одвива ...

Сообраќајот кај Ростуше наизменично по една лента

eReporter - 15.02.2010

Сообраќајот на патниот правец Маврово – Дебар кај Ростуше се одвива наизменично по една коловозна лента за сите видови возила, поради што се можни повремени кратки застои, соопшти ...

Сообраќајот на патот Маврово-Дебар се одвива по една коловозна лента

Макфакс - 15.02.2010

Сообраќајот на патниот правец Маврово – Дебар, во близина на Св. Јован Бигорски, се одвива наизменично по една коловозна лента, откако механизацијата на „Македонија пат“ го проби ...

Советниците од Дебар бараат владата да помогне во расчистување на одронот

Макфакс - 15.02.2010

Денеска претпладне продолжи расчистувањето на патниот правец од Маврово кон Дебар на делницата Росштуски мост во близина на селото Жировница како последица на големиот одрон што ...

Вечерва ќе бидат пропуштани камиони кон Маврово

Макфакс - 15.02.2010

Вечерва ќе бидат пропуштани тешки товарни возила на патниот правецот Дебар - Маврово, соопштуваат од АМСМ. Поради големите наноси од земја и камења што повеќе денови се ...