TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Ѓорче Петров oтворена нова детска градинка

Утрински - 16.11.2014

Жителите на Ѓорче Петров добија нова детска градинка. Новиот објект за згрижување и воспитување деца од предучилишна возраст во состав на ЈОУДГ „Росица“ е изграден со средства од Министерството за труд и социјална политика, во висина од околу четири ...

Министерот Спасов пушти во употреба нова градинка во Ѓорче Петров

Канал5 - 16.11.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска го пуштија во употреба новиот објект за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст во состав на ЈОУДГ „Росица“ во ...

Нов објект за 50 дечиња во градинката во Ѓорче Петров

Сител - 16.11.2014

50 дечиња од предучилишна возраст во општината Ѓорче Пертов добија нов современ објект во состав на детската градинка „Росица“. На површина од околу 200 мерти квадратни градинката „Рипчиња“ располага со две занимални, работни простории, сопствено ...

Ѓорче доби нова градинка за 50 деца

+инфо - 16.11.2014

Денеска е отворен новиот клон на градинката „Росица“ во урбаната заедница „Мирче Ацев“ во општина Ѓорче Петров, која ќе почне да работи од декември. Во новиот клон „Рипчиња“ ќе се згрижат 50 дечиња од предшколска возраст.

Нова градинка за 50 деца во Ѓорче Петров

Канал5 - 16.11.2014

Пуштен во употреба новиот објект на градинката Росица во Ѓорче Петров. Истиот е со капацитет од 50 деца и има две занимавални, просторија за негувателки и кујна. Инвестицијата на министерството за труд и социјална политика изнесува 40 милиони денари.

ФОТО: Новата градинка во Ѓорче Петров ги отвори вратите за дечињата

Курир - 16.11.2014

Новиот објект за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст„Рипчиња“ во состав на ЈОУДГ „ РОСИЦА“ Ѓорче Петров денеска ги отвори вратите за дечињата. На отворaњето присуствуваа градоначалникот на општината Сокол Митровски и министерот ...

Во Ѓорче Петров се слави 70-годишнина од ослободувањето

Н.Македонија - 15.11.2014

По повод 14 ноември, Денот на ослободувањето на населбата Ѓорче Петров, во реонскиот парк се одржа свечена церемонија со положување цвеќе на споменикот на паднатите борци од НОАВМ На свечената церемонија, покрај градоначалникот Сокол Митровски, ...

Отворање на градинка во Ѓорче и игралиште во Бутел

Lider - 16.11.2014

Денеска во 11:30 часот, во Општина Ѓорче Петров во дворот на ООУ „Димитар Поп Георгиев – Беровски“ министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски ќе го отворат новиот објект згрижување ...

Нов објект за 50 дечиња во градинка во Ѓорче Петров

Порта 3 - 17.11.2014

Жителите на Ѓорче Петров добија нова детска градинка. Новиот објект за згрижување и воспитување деца од предучилишна возраст во состав на ЈОУДГ „Росица“ е изграден со средства од Министерството за труд и социјална политика, во висина од околу четири ...

Нова градинка во Ѓорче Петров

Здравство24 - 16.11.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска го пуштија во употреба новиот објект за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст во состав на ЈОУДГ „Росица“ во ...

Ѓорче Петров добива нова градинка, а Бутел игралиште

Сител - 16.11.2014

Денеска во 11:30 часот, во Општина Ѓорче Петров во дворот на ООУ „Димитар Поп Георгиев – Беровски“ министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски ќе го отворат новиот објект згрижување ...

Пуштена во употреба нова детска градинка во Ѓорче

Нетпрес - 16.11.2014

Нова детска градинка денеска беше пуштена во употреба во скопската населба Ѓорче Петров. Во своето обраќање пред присутните министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов рече дека градинката е реализација на проект кој е предизборно ветување ...

Дечињата од Ѓорче Петров ќе престојуваат во нова модерна градинка

Press24 - 16.11.2014

Денеска во 11:30 часот, во Општина Ѓорче Петров во дворот на ООУ „Димитар Поп Георгиев – Беровски“ министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски ќе го отворат новиот објект згрижување ...

Нова градинка за 50 деца во „Ѓорче Петров“

Макфакс - 16.11.2014

Нова градинка со капцитет за 50 деца е пуштена во употреба во недела во општината „Ѓорче Петров“. Градинката „Росица“ ја пуштија во употреба Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Сокол ...

Пуштена во употреба нова детска градинка во Ѓорче

Денешен - 16.11.2014

Нова детска градинка денеска беше пуштена во употреба во скопската населба Ѓорче Петров. Во своето обраќање пред присутните министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов рече дека градинката е реализација на проект кој е предизборно ветување ...

Спасов ја пушти во употреба новата градинка во Ѓорче Петров

Press24 - 16.11.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов заедно со градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска го пуштија во употреба новиот објект за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст во состав на ЈОУДГ ...

Министерот Спасов пушти во употреба нова градинка во

Сител - 16.11.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска го пуштија во употреба новиот објект за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст во состав на ЈОУДГ „Росица“ во ...

Министерот Спасов пушти во употреба нова градинка во Ѓорче Петров

Lider - 16.11.2014

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Сокол Митровски денеска го пуштија во употреба новиот објект за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст во состав на ЈОУДГ „Росица“ во ...

Пуштена во употреба нова градинка во Ѓорче Петров

МРТ - 16.11.2014

Во своето обраќање пред присутните министерот Спасов рече дека градинката е реализација на проект кој е предизборно ветување на Владата на Република Македонија и за него министерството одвоило околу четири милиони денари...

ФОТО: Новата градинка во Ѓорче Петров ги отвори вратите за дечињата

Пулс24 - 16.11.2014

Новиот објект за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст„Рипчиња“ во состав на ЈОУДГ „ РОСИЦА“ Ѓорче Петров денеска ги отвори вратите за дечињата. На отворaњето присуствуваа градоначалникот на општината Сокол Митровски и министерот ...

Пуштен во употреба новиот објект на градинката „Росица“ во Ѓорче Петров

Дневник - 16.11.2014

Во општината Ѓорче Петров вчера беше отворен новиот објект за згрижување и воспитување деца од предучилишна возраст во состав на градинката „Росица“. Објектот кој го носи името „Рипчиња“ официјално го предадоа во употреба министерот за труд и ...

Отворена нова градинка за најмладите во Ѓорче Петров

Вечер - 16.11.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски, вчера го пуштија во употреба новиот објект за згрижување и воспитување на деца од предучилишна возраст во состав на ЈОУДГ „Росица" во ...