TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

24 Вести - 15.11.2017

Од денеска е во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Според законот за безбедност на сообраќајот, возачите се соочуваат со глоба во износ од 45 евра во денарска противредност, односно регистрирање на 25 ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

Алсат-М - 15.11.2016

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март. Возачите кои нема да ја почитуваат оваа обрска, ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови.

Снег нема, но може да изненади!

Авто Плус - 15.11.2015

Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за безбедно движење во зимски услови.Засега снег сеуште нема, но многу пати знаел да изненади, па не е лошо да се биде секогаш подготвен заради безбедноста и ...

Од денеска задолжително е носење зимска опрема во возилата – казна 45 евра

МК News - 15.11.2015

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

Алфа - 15.11.2016

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март.Возачите кои нема да ја почитуваат оваа обрска, ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови.

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

Популарно - 15.11.2016

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март. Возачите кои нема да ја почитуваат оваа обрска, ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови.

Од денеска возилата мора да имаат зимска опрема

+инфо - 15.11.2015

Од денеска почнува да важи обврската за носење зимска опрема за возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на погонските тркала ...

Како правилно да ги складирате променетите пневматици?

Орбис - 15.11.2015

Промената на пневматиците на Вашето возило од сезона в сезона е она што е дефининитивно потребно да го направите пред се од безбедносни причини. Но, по промената треба да внимавате на нивното складирање за следната сезона да не се најдете во ...

ЗАДОЛЖИТЕЛНА ОБВРСКА: Казната за неносење на зимска опрема е 45 евра

Телеграф - 15.11.2015

Санкционирањето во претстојната зимска сезона ќе биде согласно постојниот правилник за зимска опрема во автомобилите, со кој се пропишува казна од 45 евра во денарска противредност, односно на возачот ќе му се регистрираат 25 негативни бодови ...

Од денеска задолжително зимска опрема во возилата

За Се - 15.11.2015

Санкционирањето во претстојната зимска сезона ќе биде согласно постојниот правилник за зимска опрема во автомобилите, со кој се пропишува казна од 45 евра во денарска противредност, односно на возачот ќе му се регистрираат 25 негативни бодови.

Како правилно да ги складирате променетите пневматици?

МетеоПро - 15.11.2015

Промената на пневматиците на Вашето возило од сезона в сезона е она што е дефининитивно потребно да го направите пред се од безбедносни причини. Но, по промената треба да внимавате на нивното складирање за следната сезона да не се најдете во ...

Од денеска задолжителна зимска опрема за возилата

Локално - 15.11.2015

Обврската за носење зимска опрема за возилата почнува од денеска. За возачите на автомобили, теренски возила и на лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а возачите на автобуси и на тешки камиони, покрај тоа, треба да поседуваат и ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

МРТ - 15.11.2016

Возачите кои нема да ја почитуваат оваа обрска, ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови. Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март.

Од денеска задолжително зимска опрема во возилата

Репортер - 15.11.2015

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжително е носење зимска опрема во возилата

Република - 15.11.2015

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денес задолжително носете зимска опрема во возилата

Нетпрес - 15.11.2015

Од денес задолжително носете зимска опрема во возилата. Почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на ...

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата

Пулс24 - 15.11.2015

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

МВР излезе со важно соопштение за сите граѓани

Орбис - 14.11.2015

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата („Службен весник на Република Македонија“ бр.

Важно: МВР излезе со многу важно соопштение до сите граѓани

Шеталиште - 14.11.2015

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата („Службен весник на Република Македонија“ бр.

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за сите возила – еве што мора да имате

Среќа.mk - 14.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема.Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење во зимски услови и посочуваат на ...

Kазни од 45 евра ако немате зимска опрема

Дневник - 14.11.2015

Возачите што од утре ќе бидат фатени како управуваат автомобили без зимска опрема ќе бидат казнети со 45 евра или со впишување на 25 казнени поени во возачките книшки. Според новиот Законот за безбедност во сообраќајот на патиштата, моторните возила ...

ВНИМАНИЕ: Од 15.11. не тргнувајте без зимска опрема

Високи Октани - 13.11.2015

Од 15. ноември стапува на сила прописот за задолжителна зимска опрема во моторните возила Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 kg се подразбира: – зимски пневматици на сите тркала, со минимална ...

Започнува автомобилската зима

Авто Магазин - 13.11.2015

Колку и да е апсурдно на плус 20 да зборуваме за зимата, ама законот си е закон а тој вели дека од недела, 15 ноември, па сé до 15 март, зимската опрема е задолжителна. Тоа значи дека секое патничко возило кое учествува во сообраќајот на пат надвор ...

Од 15 ноември задолжтелна зимска опрема за возилата

Скопје инфо - 13.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема.Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење во зимски услови и посочуваат на ...

ПОДГОТВЕТЕ СЕ: Зимската опрема задолжителна од недела, еве што се ви е потребно

Фактор - 13.11.2015

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

ОД НЕДЕЛА: Почнува обврската за возачите за зимска опрема

Телеграф - 13.11.2015

Казната за немање зимска опрема е во износ од 45 евра и 25 негативни бодови Од 15 ноември, недела, почнува обврската за задолжителна зимска опрема во возилата, соопшти МВР. „Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека моторните ...

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема!

Правдико - 12.11.2015

Подгответе ги возилата за безбедно движење во зимски услови. Прочитајте што сѐ е потребно за безбедно управување со вашето моторно возило во зимски услови. Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за ...

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за сите возила – еве што мора да имате

МК News - 12.11.2015

Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, соопшти Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот.

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Канал5 - 12.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема. Од републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење во зимски услови и посочуваат на ...

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема

Бизнис Инфо - 12.11.2015

Согласно новиот Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата, моторните возила и мобилните машини, кога учествуваат во сообраќај на пат, во периодот од 15 ноември до 15 март, задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема .

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Kumanovo News - 12.11.2015

Од 15 ноември започнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март 2016 година, информираат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот.

Стартува обврската за задолжителна зимска опрема, неносењето се казнува со 45 евра

еМагазин - 15.11.2015

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Глоба од 45 евра за неносење зимска опрема во моторни возила

Кумановски м. - 12.11.2015

Почнувајќи од 15 ноевмри до 15 март, возачите на лесни и тешки моторни возила ќе бидат обвразни да поседуваат задолжителна зимска обврска, најави на вчерашниот прес Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Од недела стапува на сила обврската за зимска опрема

Нетпрес - 12.11.2015

Од недела стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење во зимски услови и посочуваат на обврската ...

Од 15 ноември задолжтелна зимска опрема за возилата

Вест - 11.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема, потсети на прес-конференција Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП. Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење ...

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Утрински - 11.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема, потсети денеска на прес-конференција Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП. Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно ...

Од 15 ноември задолжителна обврска за носење зимска опрема во возилата

МКД - 11.11.2015

Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Доколку не се почитуваат правилата за користење и носење зимска опрема во возилата, кои се предвидени во Законот ...

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Академик - 11.11.2015

Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење во зимски услови и посочуваат на обврската за носење на зимска опрема во возилата за која доколку не се почитува се предвидуваат казни од 45 евра во денарска противредност, ...

Од 15 ноември задолжтелна зимска опрема за возилата

Здравство24 - 11.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема, потсети денеска на прес-конференција Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП. Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

А1 On - 15.11.2016

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март. Возачите кои нема да ја почитуваат оваа обрска, ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови.

Што сѐ е потребно за безбедно управување со вашето возило во зимa?

Кајгана - 11.11.2015

Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за безбедно движење во зимски услови. Од 15-ти ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март ...

Казна од 45 евра за непоседување на зимска опрема во возилата

OhridNews - 14.11.2015

Од утре 15-ти ноември 2015 година стапува на сила обврската за задолжително поседување на пропишана зимска опрема во моторните возила и мобилните машини. Доколку не се почитуваат правилата за користење и носење зимска опрема во возилата, кои се ...

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за сите возила

+инфо - 11.11.2015

Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, соопшти Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот.

Од недела поседувајте пропишана зимска опрема

ТВМ - 11.11.2015

Од недела 15-ти ноември 2015 година стапува на сила обврската за задолжително поседување на пропишана зимска опрема во моторните возила и мобилните машини. Според одредбите од Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата и Правилникот ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

Сител - 15.11.2016

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март. Возачите кои нема да ја почитуваат оваа обрска, ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови.

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Точка - 11.11.2015

Подгответе ги возилата за безбедно движење во зимски услови, повикуваат од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и објаснуваат што сѐ е потребно за безбедно управување со моторно возило во зимски услови.

Од 15 ноември задолжтелна зимска опрема за возилата

Локално - 11.11.2015

15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема, потсети денеска на прес-конференција Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП. Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

Вечер - 15.11.2016

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март. Возачите кои нема да ја почитуваат оваа обрска, ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови.

Од денеска задолжителна зимска опрема за возилата

Fox.mk - 14.11.2015

Од денеска стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема. Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење во зимски услови и посочуваат на ...

Од денеска задолжително носете зимска опрема за возилата - следуваат казни

Press24 - 15.11.2015

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжително е носење зимска опрема во возилата

Курир - 15.11.2015

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Денар - 11.11.2015

Подгответе ги возилата за безбедно движење во зимски услови, повикуваат од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и објаснуваат што сѐ е потребно за безбедно управување со моторно возило во зимски услови.

Задолжителна зимска опрема за возилата од 15 ноември

Нетпрес - 11.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема , потсети денеска на прес-конференција Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП. Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за ...

Од 15-ти ноември подгответе ги возилата за зимски услови: Еве што спаѓа во зимска опрема

Република - 13.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема.Од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно движење во зимски услови и посочуваат на ...

Од 15 ноември задолжтелна зимска опрема за возилата

Денешен - 11.11.2015

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема, потсети денеска на прес-конференција Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП. Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно ...

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Макфакс - 11.11.2015

Подгответе ги возилата за безбедно движење во зимски услови, повикуваат од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и објаснуваат што сѐ е потребно за безбедно управување со моторно возило во зимски услови.

Од денеска задолжително зимска опрема во возилата

Lider - 11.11.2015

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Спремете зимски гуми и синџири, а ако возите камион ќе ви треба и лопата!

Вечер - 10.11.2015

Законот им наложува на возачите на автомобили, џипови и лесни камиони задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на погонските тркала не може да се постават синџири за снег.