TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европратеници бараат итно отворање преговори со Република Македонија

Сител - 11.11.2015

Пратениците во Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во ЕУ и побараа итно отворање на истите, а не да се чекаат изборите во април.

Хан:Препорака ДА, но прво да се исполни договорот од Пржино

Телма - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Хан: Препорака за отворање на преговори со Македонија, но да се исполни договорот и препораките на ЕК

24 Вести - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Европратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Утрински - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Хан: Препорака за отворање на преговори, но да се исполни договорот од Пржино

Утрински - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Македонија ја задржа препораката за ЕУ, но под услов целосно да се спроведе договорот од Пржино

Вест - 10.11.2015

Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни, односно договор од Пржино, и да се почне со реформи ...

Хан: Македонскиот политички систем е загрозен поради политичкото мешање и корупцијата

МКД - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската Унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Европратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Алфа - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Европратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

МК News - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Хан: Македонија доби препорака за преговори – ако се исполни договорот од Пржино

МК News - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Хан: Препорака за преговори, но да се исполни договорот и препораките на ЕК

Популарно - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Хан: Препорака за отворање на преговори со Македонија, но да се исполни договорот и препораките на ЕК

Идивиди - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Хан: Препорака за отворање на преговори со Македонија, но да се исполни договорот и препораките на ЕК

Алфа - 10.11.2015

Ова предмалку пред пратениците во Комитетот за надворешни работи на Европскито парламент (АФЕТ-група) во Брисел го соопшти еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан. Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од ...

Eвропратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Сител - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Европратеници побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Канал5 - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

ВО ЖИВО: Хан го претставува извештајот за Македонија (ВИДЕО)

Телеграф - 10.11.2015

За напредокот постигнат досега, спроведување на договорот од јули е важен и Европската комисија предлага отворање преговори со Македонија под услов да се спроведе јулскиот договор и итно да се почне со реформските мерки препорачани од ЕК, порача ...

Македонија доби нова препорака за преговори за членство во ЕУ

Точка - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

ХАН ПОТВРДИ: Има препорака за Македонија

Телеграф - 10.11.2015

За напредокот постигнат досега, спроведување на договорот од јули е важен и Европската комисија предлага отворање на преговори со Македонија под услов да се спроведе јулскиот договор и итно да се почне со реформските мерки препорачани од ЕК.

Хан: Препорака за отворање на преговори со Македонија, но да се исполни договорот и препораките на ЕК

Канал5 - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Хан: Препорака за отворање на преговори со Македонија, но да се исполни договорот и препораките на ЕК

Сител - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Македонија доби нова препорака за преговори за членство во ЕУ

За Се - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Европратениците побараа веднаш да почнат преговорите за Македонија

Република - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Европратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Нетпрес - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Европратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Курир - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Европратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Денешен - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Европратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Вечер - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

ХАН: Препорака за отворање на преговори со Македонија, но под услов

Fox.mk - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Хан: Препорака за отворање на преговори со Македонија, но под услов

Курир - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Заради проектите и работата на Владата препорака - заради кризата креирана од СДСМ услов

Press24 - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Заради проектите и работата на Владата препорака, заради кризата креирана од СДСМ услов

Вечер - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Македонија доби нова препорака за почеток на преговорите со ЕУ

Денешен - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Заради проектите и работата на Владата препорака, заради кризата креирана од СДСМ услов

Нетпрес - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Хан: Препорака за отворање на преговори со Македонија

Република - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

ЕП: Застојот со поглавјата влијае врз Македонија

МРТ - 10.11.2015

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан го презентираше извештајот за земјите кандидатки пред европратениците во Комитетот за надворешни работи. Евроамбасадорот Аиво Орав попладне извештајот ќе го предаде на македонскиот државен врв...

Европратениците побараа итно да се отворат пристапните преговори со Македонија

Lider - 10.11.2015

Европратениците од Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент ја поздравија седмата последователна препорака на Европската комисија за отворање на преговорите за членство на Македонија во Европската унија и побараа итно отворање на ...

Заради проектите и работата на Владата препорака, заради кризата креирана од СДСМ услов

Пулс24 - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...

Хан: Препорака за преговори, но да се исполни договорот и препораките на ЕК

Lider - 10.11.2015

Република Македонија ја доби седмата последователна препорака од Европската комисија за отворање на преговорите за членство во Европската унија, но под услов целосно спроведување на договорот од јули/јуни и да се почне со реформи по препораките на ...