TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Прилеп е одбележан крајот на Првата светска војна

Глас на Америка - 11.11.2014

На Балканот е можно помирување; Втората светска војна и таквите страдања не смеат да се повторат - изјави амбасадорката на Франција На воените гробишта во Прилеп денска беше одбележан 11-ти номеври 1918 година, кога е ставен крај на првата севетска ...

Балканот да ги следи Франција и Германија

Вест - 11.11.2014

За да се оствари мировен поредок, најветувачкиот проект е ЕУ, а државите на Балканот да го следат примерот на помирување на Франција и Германија, порача германската амбасадорка Кристина Алтхаузер од Француските гробишта во Битола каде што се одржа ...

Заедничка комеморација на Германија и Франција по повод Првата светска војна

Нова ТВ - 11.11.2014

По повод Денот на народната жалост и Денот на примирјето од Првата светска војна, амбасадите на Сојузна Република Германија и Република Франција одржаа заеднички помен за сите мртви, ранети, исчезнати и раселени лица, за жртвите на насилство и ...

Милошоски: Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Утрински - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Битола ќе добие меморијален музеј за Првата светска војна

Дневник - 11.11.2014

Од војните да извлечеме поука дека треба да се гради стабилен мировен поредок, во кој не важи правилото на посилниот, туку силата на правото. Ова го порача германската амбасадорка Kристине Алтхаузер од Француските гробишта во Битола, каде што вчера ...

Милошоски од Француските воени гробишта порача дека Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Локално - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

МИЛОШОСКИ: Македонија заслужува да влезе во НАТО

Телеграф - 11.11.2014

Денеска во Битола се одбележа 11 Ноември, денот кога во 1918 година беше потпишано примирјето меѓу завојуваните страни во Првата светска војна Пред 100 години во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје ...

Француско-германско одбележување 100 години од Првата светска војна

Локално - 11.11.2014

По повод стогодишнината од почетокот на Првата светска војна, амбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија во Македонија, денеска заедно ќе го одбележат 11 Ноември, датумот на кој во 1918 година било потпишано примирје и ставен ...

Комеморација на Германија и Франција по повод Првата светска војна

Тера - 11.11.2014

По повод Денот на народната жалост и Денот на примирјето од Првата светска војна, амбасадите на Сојузна Република Германија и Република Франција одржаа заеднички помен за сите мртви, ранети, исчезнати и раселени лица, за жртвите на насилство и ...

Одбележан денот на примирјето од Првата светска војна

Орбис - 11.11.2014

По повод 100 годишнината од Првата светска војна, амбасадите на Република Франција и Сојузна Република Германија, на француските гробишта во Битола заедно го одбележаа11 ноември, датумот на кој во 1918 година се потпиша примирје со кое се стави крај ...

Милошоски: На Македонија и е местото во НАТО

Точка - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Француско-германско одбележување 100 години од Првата светска војна

А1 On - 11.11.2014

По повод стогодишнината од почетокот на Првата светска војна, амбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија во Македонија, денеска заедно ќе го одбележат 11 Ноември, датумот на кој во 1918 година било потпишано примирје и ставен ...

Француско-германско одбележување 100 години од Првата светска војна

Канал5 - 11.11.2014

По повод стогодишнината од почетокот на Првата светска војна, амбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија во Македонија, денеска заедно ќе го одбележат 11 Ноември, датумот на кој во 1918 година било потпишано примирје и ставен ...

Милошоски: Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Канал5 - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Во Прилеп на германските воени гробишта одбележан 11.Ноември

А1 On - 11.11.2014

Со положување венци во спомен на загинатите војници од Првата светска војна денеска на германските воени гробишта во Прилеп беше одбележан 11. ноември 1918 година. На свеченото одбележување присуствуваа претставници од дипломатскиот кор во земјава, ...

Милошоски: На Македонија и е местото во НАТО

Нетпрес - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Француската и германската амбасада во Скопје одбележуваат 100 години од Првата светска војна

Press24 - 11.11.2014

По повод стогодишнината од почетокот на Првата светска војна, амбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија во Македонија, денеска заедно ќе го одбележат 11 Ноември, датумот на кој во 1918 година било потпишано примирје и ставен ...

Француско-германско одбележување 100 години од Првата светска војна

Сител - 11.11.2014

По повод стогодишнината од почетокот на Првата светска војна, амбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија во Македонија, денеска заедно ќе го одбележат 11 Ноември, датумот на кој во 1918 година било потпишано примирје и ставен ...

Милошоски: Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Либертас - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Македонија го одбележува Денот на примирјето

МРТ - 11.11.2014

Aмбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија во Македонија, денеска заедно ќе го одбележат 11 Ноември, датумот на кој во 1918 година било потпишано примирје и ставен крај на непријателствата...

Милошоски: Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Курир - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

ФОТО: Во Прилеп одбележан Денот на помирувањето

Press24 - 11.11.2014

Со положување венци во спомен на загинатите војници од Првата светска војна денеска на германските воени гробишта во Прилеп беше одбележан 11. ноември 1918 година, пренесува МИА. На свеченото одбележување присуствуваа претставници од дипломатскиот ...

Француско-германско одбележување 100 години од Првата светска војна

Курир - 11.11.2014

Амбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија во Македонија, денеска по повод стогодишнината од почетокот на Првата светска војна заедно ќе го одбележат 11 Ноември, датумот на кој во 1918 година било потпишано примирје и ставен ...

Милошоски: Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Press24 - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

ФОТО: Во Прилеп одбележан Денот на помирувањето

Курир - 11.11.2014

Со положување венци во спомен на загинатите војници од Првата светска војна денеска на германските воени гробишта во Прилеп беше одбележан 11. ноември 1918 година, пренесува МИА. На свеченото одбележување присуствуваа претставници од дипломатскиот ...

Милошоски: Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Сител - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Во Прилеп на германските воени гробишта одбележан 11.Ноември

Сител - 11.11.2014

Со положување венци во спомен на загинатите војници од Првата светска војна денеска на германските воени гробишта во Прилеп беше одбележан 11. ноември 1918 година. На свеченото одбележување присуствуваа претставници од дипломатскиот кор во земјава, ...

Француско-германско одбележување 100 години од Првата светска војна

Шеталиште - 11.11.2014

По повод стогодишнината од Првата светска војна, германската и француската амбасада, заедно ќе го одбележат 11 ноември 1918 година, датумот на кој беше потпишано примирје со кое се стави крај на непријателствата.

Одбележани 100 години од почетокот на Првата светска војна (Фото)

Шеталиште - 11.11.2014

Градоначалникот на Општина Прилеп, Марјан Ристески присуствуваше на германските воени гробишта на одбележувањето на Меморијалниот ден во спомен на жртвите од Првата светска војна. По повод сто годишнината од почетокот на Првата светска војна на ...

100 годишнина од започнувањето на Првата Светска Војна: Меѓународна комеморација на Германските гробишта во Прилеп

10без10 - 11.11.2014

На Германските гробишта во Прилеп, каде почиваат германски, руски и унгарски војници, дојдоа претставници од Собранието на Република Македонија, Дипломатскиот Кор и Локалната Самоуправа во Прилеп, за да им оддадат почит и да положат свежо цвеќе на ...

Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Пулс24 - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Вечер - 11.11.2014

Памтејќи го минатото, заслужуваме денес и во иднината, Македонија да биде рамноправна членка на НАТО заедно со Франција и Германија, нагласи Милошоски. Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова ...

Милошоски: Македонија заслужува да биде рамноправна членка на НАТО

Денешен - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Во Битола одбележан 11 ноември Меѓународен ден на примирјето од Првата светска војна

Макфакс - 11.11.2014

Амбасадата на Република Србија во Република Македонија и почесниот српски Конзулат со седиште во Битола, во вторникот на српските гробишта во Битола го одбележаа 11 ноември, Меѓународен ден на примирјето од Првата светска војна.

Како најголема жртва Македонија најмногу заслужи да биде дел од НАТО

Maxim - 11.11.2014

Пред 100 години, во бесмислената војна загинаа многу млади војници, но најголемата жртва на ова поднебје беше Македонија, истакна потпретседателот на Собранието на Република Македонија Антонио Милошоски, на Француските воени гробишта во Битола, каде ...

Oдбележан Денот на помирувањето во Прилеп

Maxim - 11.11.2014

Со положување венци во спомен на загинатите војници од Првата светска војна денеска на германските воени гробишта во Прилеп беше одбележан 11. ноември 1918 година, пренесува МИА. На свеченото одбележување присуствуваа претставници од дипломатскиот ...

Француско-германско одбележување 100 години од Првата светска војна

Lider - 11.11.2014

Амбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија во Македонија, денеска по повод стогодишнината од почетокот на Првата светска војна заедно ќе го одбележат 11 Ноември, датумот на кој во 1918 година било потпишано примирје и ставен ...

Француската и германската амбасада заедно ќе одбележат 100 години од Првата светска војна

+инфо - 10.11.2014

По повод стогодишнината од Првата светска војна, германската и француската амбасада, заедно ќе го одбележат 11 ноември 1918 година, датумот на кој беше потпишано примирје со кое се стави крај на ...