TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Груевски е за плата по успешност

Утрински - 07.11.2012

„Плаќањето според сработеното е една од клучните мерки во здравството што се спроведува сега“, рече премиерот Груевски, а за штрајкот остана на ставот на министерот И премиерот Никола Груевски е за ...

Штрајкот меѓу два огна

Дневник - 07.11.2012

Смешно е да се тврди дека овој штрајк има политичка мотивација, тој е целосно професионално мотивиран, вели претседателот на Самостојниот синдикат на клинички центри д-р Дејан Ставриќ, по вчерашната ...

Ставриќ: Штрајкот ќе трае додека не се постигне договор

Н.Македонија - 07.11.2012

Најавениот штрајк на лекарите нема никаква политичка основа, а министерот за здравство Никола Тодоров за него треба да преговара со нас, одговори претседателот на Самостојниот синдикат на клинички ...

И премиерот Груевски е за плата според сработеното

Inpress - 07.11.2012

Скопје, 7. ноември 2012 (ИНПРЕС) „Плаќањето според сработеното е една од клучните мерки во здравството што се спроведува сега“, рече премиерот Никоал Груевски.

Лекарите - специјалисти остануваат на одлуката за штрајк

24 Вести - 06.11.2012

На лекарите специјалисти од Самостојниот синдикат на клиничките центри не им јасна одлуката на министерот за здравство Тодоров да ги прекине преговорите со нив, со оглед дека тие се организатори на ...

Ставриќ - Не може министерот да е побитен од лекарите

Р.С.Европа - 06.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров рече дека одлуката за штрајк е нелигитимна и е политички мотивирана. За Синдикатот, тоа е знак дека нема волја за преговори.

Разгорена војната меѓу министерот и лекарите

Утрински - 06.11.2012

Предупредувањето на министерот дека непочитувањето на платата по успешност е кривично дело за лекарите се само закани Министерот за здравство Никола Тодоров не отстапува од намерата да го спречи ...

Лекарите бараат Тодоров да не бега од преговори

Телма - 06.11.2012

Самостојниот синдикат на Клинички центар бара од министерот за здраство Тодоров да не ги игнорира нивните барања и преговорите за решавање на проблемите да продолжат.

Штрајкот е политичка одлука

Н.Македонија - 06.11.2012

Министерот за здравство порача дека последиците од, како што го нарече, нелегитимно организиран штрајк ќе ги преземат тие што го организирале МИНИСТЕРОТ ТОДОРОВ ЗА НАЈАВЕНИОТ ПРОТЕСТ Министерот за ...

Синдикатот бара да продолжат преговорите

Алфа - 06.11.2012

Синдикатот на клинички не се откажува од преговорите со министерот Тодоров. Денеска му испратија уште едно барање за средба за да докажат, како што велат, дека не сакаат да штрајкуваат по секоја цена ...

Ставриќ: Смешно е да се тврди дека штрајкот има политичка мотивација

+инфо - 06.11.2012

Смешно е да се тврди дека овој штрајк има политичка мотивација. Овој штрајк има исклучиво професионална мотивација. Доказ за тоа е што над 95 отсто од лекарите се за овој штрајк, а во тие 95 отсто ...

Груевски: Плаќањето по учинок во здравството е дел од владината програма

Сител - 06.11.2012

Премиерот Никола Груевски денеска изјави дека Владата останува на ставот во однос на проектот за плаќање по учинок во здравството.

Ставриќ: Не може министерот Тодоров да биде поважен од лекарите

Sky - 06.11.2012

Откако вчера министерот за здравство, Никола Тодоров им порача на лекарите дека штрајкот е нелегитимен и одлуката е политички мотивирана, Претседателот на синдикатот Дејан Ставриќ истакна дека ...

Ставриќ: Министерот Тодоров не е поважен од сите лекари

Press24 - 06.11.2012

Откако министерот за здравство Никола Тодоров вчера го оцени штрајкот на лекарите како нелегитеимен и политички мотивиран, денеска претседателот на синдикатот, Дејан Ставриќ истакнува дека штрајкот ...

Тодоров: Во оваа држава има закони и тие мора да се почитуваат

Курир - 06.11.2012

Премиерот Никола Груевски денеска изјави дека Владата останува на ставот во однос на проектот за плаќање по учинок во здравството.

Ставриќ: Министерот Тодоров не е поважен од сите лекари

Maxim - 06.11.2012

Смешно е да се тврди дека овој штрајк има политичка мотивација. Овој штрајк има исклучиво професионална мотивација. Доказ за тоа е што над 95 отсто од лекарите се за овој штрајк, а во тие 95 отсто ...

Тодоров повторно му се закани на синдикатот доколку реши да штрајкува

24 Вести - 05.11.2012

Нема веќе разговори со самостојниот синдикат на Клиничкиот центар бидејќи повторно решиле да штрајкуваат, вели министерот за здравство Никола Тодоров.

Тодоров: Со или без штрајк - докторите ќе бидат платени по учинок

Р.С.Европа - 05.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров не отстапува од моделот за исплаќање на плата на докторите по учинок. Тој смета дека моделот е соодветен и е во интерес на пациентите и на здравствениот ...

Тодоров не попушта пред штрајкот на лекарите

Телма - 05.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров не отстапува од моделот за плаќање по успешност. Смета дека тој е соодветен и во интерес на пациентите и на здравствениот систем. За да биде покоректен побара...

Тодоров ги прекина преговорите со синдикатот на Клинички

Телма - 05.11.2012

Министерот Тодоров ги прекина преговорите со Самостојниот синдикат на Клинички, со образложение дека нема законска основа да продолжи да се сретнува со нив.

Преговорите со лекарите во ќорсокак

Превентус - 05.11.2012

Лекарите го канат, министерот не доаѓа на средба. Преговорите со Самостојниот синдикат на Клиничкиот центри во ќорсокак... Според ресорниот министер, штрајкот бил политичка одлука и обид за притисок.

Тодоров: Штрајкот на лекарите е политичка одлука

А1 On - 05.11.2012

Лекарите најавија штрајк за 14-ти ноември, министерот за здравство не се откажува од концептот за плаќање по учинок. „Сакаат да направат штрајк и ќе го направат. На 14 ноември ќе има штрајк, на 15.

Тодоров си реши со кој ќе преговара

Алфа - 05.11.2012

Од денеска Тодоров ќе преговара само со гранковиот синдикат за здравство, а не и со синдикатот на Ставриќ. Обидот за преговори на синдикатот на клинички центар, според Тодоров бил само фарса, бидејќи ...

Тодоров ја одби спогодбата на лекарите оти штрајкот бил политички монтиран

+инфо - 05.11.2012

Спогодбата која Синдикатот на Клинички центар и други здравствени организации му ја понуди на министерот за здравство, Никола Тодоров, со цел да се спречи најавуваниот штрајк против реформата плаќање ...

Тодоров повеќе не преговара со синдикатот на скопските клиники

Сител - 05.11.2012

Министерството за здравство ги прекина преговорите со Синдикатот на скопските клиники. Најавениот генереален штрајк бил пресуден за нивно отстранување од преговарачката маса.

Моделот за плаќање по успешност корисен за пациентите и за здравствениот систем

МРТ - 05.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров не отстапува од моделот за плаќање по успешност. Смета дека тој е соодветен и во интерес на пациентите и на здравствениот систем.

Тодоров: И со штрајк и без него докторите ќе бидат плаќани по успешност

Press24 - 05.11.2012

Сакаат да направат штрајк и ќе го направат. На 14 ноември ќе има штрајк, на 15. треба да се вратат на работа. И повторно ќе треба да ги внесуваат податоците во системот за плаќање по успешност, рече ...

Министерството за здравство ги прекина преговорите со синдикатот на клиниките

БезПардон - 05.11.2012

Министерството за здравство ги прекина преговорите со Синдикатот на скопските клиники. Најавениот генереален штрајк бил пресуден за нивно отстранување од преговарачката маса.

Тодоров: Моделот за плаќање по успешност е корисен

Курир - 05.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров не отстапува од моделот за плаќање по успешност. Смета дека тој е соодветен и во интерес на пациентите и на здравствениот систем.

Министерот Тодоров не отстапува: Лекарите на 14 ќе штрајкуваат на 15 пак ќе се на работа

Sky - 05.11.2012

И покрај тоа што лекарите се заканија со штрајк на 14-ноември поради новиот модел на плаќање по учинок, министерот здравство, Никола Тодоров не отстапува од истиот.

Тодоров: И да има и да нема штрајк, лекарите ќе бидат плаќани по успешност

Макфакс - 05.11.2012

Министерот за здравство, Никола Тодоров не отстапува од моделот плаќање по успешност и покрај тоа што лекарите најавуваат штрајк на 14 ноември. „Сакаат да направат штрајк и ќе го направат.

Тодоров: Моделот за плаќање по успешност е корисен и за пациентите и за здравствениот систем

Денешен - 05.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров не отстапува од моделот за плаќање по успешност. Смета дека тој е соодветен и во интерес на пациентите и на здравствениот систем.

Тодоров: И со штрајк и без него докторите ќе бидат плаќани по успешност

Maxim - 05.11.2012

Сакаат да направат штрајк и ќе го направат. На 14 ноември ќе има штрајк, на 15. треба да се вратат на работа. И повторно ќе треба да ги внесуваат податоците во системот за плаќање по успешност, рече ...