TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шеесет и две крводарувања во „Алијанс уан" во Кавадарци

Вечер - 13.11.2016

Шеесет и две крвни единици беа собрани во рамките на доброволна крводарителска акција, која беше спроведена во кавадаречката компанија „Алијанс уан" - Акцијата ја организиравме заедно со Институтот за трансфузиологија од Скопје.

Клубот 25 со крводарителска акција го одбележа 13-ти Ноември

Точка - 12.11.2016

Традиционалната акција по повод 13-ти Ноември, која ја организира Црвениот крст во соработка со Клубот 25,се одржа во петок во просториите на центарот „Даре Џамбаз“,а учество во реализацијата земаа десетина помлади волонтери.

Клубот 25 со крводарителска акција го одбележа 13-ти Ноември

Макфакс - 12.11.2016

Традиционалната акција по повод 13-ти Ноември, која ја организира Црвениот крст во соработка со Клубот 25,се одржа во петок во просториите на центарот „Даре Џамбаз“,а учество во реализацијата земаа десетина помлади волонтери.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

ТВ21 - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

А1 On - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Точка - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Телеграф - 11.11.2016

Од 9 до 17 часот,денеска во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО „Даре Џамбаз“ Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО „Даре Џамбаз“ организира крводарителска ...

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Сител - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Канал5 - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Курир - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Шеесет и две крводарувања во „Алијанс уан“ во Кавадарци

Сител - 11.11.2016

Шеесет и две крвни единици беа собрани во рамките на денешната доброволна крводарителска акција, која беше спроведена во кавадаречката компанија „Алијанс уан“. - Акцијата ја организиравме заедно со Институтот за трансфузиологија од Скопје.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Вечер - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември Во рамки на акцијата, како што ...

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Скопје инфо - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО „Даре Џамбаз“ организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

За празникот на Скопје денеска ќе се дарува крв

Позитив.мк - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во Даре Џамбаз ќе одржи крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Нетпрес - 11.11.2016

Во рамки на акцијата, како што информираат од Црвен крст, ќе бидат доделени признанија за најуспешни крводарители, фирми, компании, образовни институции кои дале најголем придонес во промоција и унапредување на крводарителството на територија на ...

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Lider - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Крводарителска акција по повод 13 Ноември

Телевизија Нова - 11.11.2016

Црвениот крст на град Скопје денеска од 9 до 17 часот во просториите на Дневниот центар за дарување крв во ДХО Даре Џамбаз организира крводарителска акција, со што се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември.

Донаторски ден во ОКТА

МКД - 10.11.2016

Донација на парични средства и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампања за борба против гладот „Помислете на нас" организирана од страна на Црвениот крст на Град Скопје.

Вработените во ОКТА им го отстапија својот оброк на гладните

+инфо - 10.11.2016

Парите се донирани во Црвениот крст од каде прехранбени продукти ќе се набават и дистрибуираат до семејствата и граѓаните на кои им е потребно. Донација на пари и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампањата ...

Донаторски ден во ОКТА

Бизнис Инфо - 10.11.2016

Донација на парични средства и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампања за борба против гладот Помислете на нас, организирана од страна на Црвениот крст на Град Скопје.

Донаторски ден во ОКТА

Канал5 - 10.11.2016

Донација на парични средства и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампања за борба против гладот „Помислете на нас“ организирана од страна на Црвениот крст на Град Скопје.

Донаторски ден во ОКТА

Бриф - 10.11.2016

Донација на парични средства и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампања за борба против гладот „Помислете на нас“ организирана од страна на Црвениот крст на Град Скопје.

Крводарителска акција

Вечер - 06.02.2017

Советот на млади на општина Центар во среда од 11 до 17 часот организира крводарителска акција. Акцијата ќе се одржи во просториите на Канцеларијата за млади на општина Центар Советот на млади упатува отворена покана до своите сограѓани, ...

Донаторски ден во ОКТА

Фактор - 10.11.2016

Донација на парични средства и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампања за борба против гладот „Помислете на нас“ организирана од страна на Црвениот крст на Град Скопје.

Вработените во ОКТА донираа парични средства и крв како поддршка на кампања за борба против гладот

Бизнис Вести - 10.11.2016

Донација на парични средства и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампања за борба против гладот „Помислете на нас“ организирана од страна на Црвениот крст на Град Скопје.

Донаторски ден во ОКТА

Пулс24 - 10.11.2016

Донаторски ден во ОКТА Донација на парични средства и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампања за борба против гладот „Помислете на нас“ организирана од страна на Црвениот крст на Град Скопје.

Крводарителска акција во Кавадарци

А1 On - 24.08.2017

Дваесет крвни единици беа собрани денеска во рамки на доброволната крводарителска акција која беше реализирана во Кавадарци, од страна на Општинска организација на Црвен крст, во соработка со Институтот за трансфузиона мдицина од Скопје, а согласно ...

Крводарителска акција во Кавадарци

Сител - 24.08.2017

Дваесет крвни единици беа собрани денеска во рамки на доброволната крводарителска акција која беше реализирана во Кавадарци, од страна на Општинска организација на Црвен крст, во соработка со Институтот за трансфузиона мдицина од Скопје, а согласно ...

Крводарителска акција во Кавадарци

Курир - 09.11.2016

На дисперзираните студии на Универзитетот “Гоце Делчев” од Штип, во Кавадарци денеска беа дарувани 23 крвни единици. Крв даруваа вработени и студенти, како и членови од кавадаречкиот Ротари клуб.

Битолска „хуманост на дело"

SportMedia - 08.11.2016

Денеска, по шестти пат, веќе традиционално, сe одржа хуманитарната акција за дарување на крв во организација на општинската администрација и спортистите на Битола, како пример на здрави и хумани млади луѓе.

Битолските спортисти и спортски новинари со крводарителска акција - ХУМАНОСТ НА ДЕЛО!

Gol.mk - 08.11.2016

Денес во Битола по шести пат сe одржа хуманитарна акција за дарување на крв во организација на општинската администрација на заедно со спортистите, како пример на здрави и хумани млади луѓе.

Нова хумана акција на битолските спортисти и спортски новинари

Тера - 08.11.2016

Денес во Битола по шести пат сe одржа хуманитарна акција за дарување на крв во организација на општинската администрација на заедно со спортистите, како пример на здрави и хумани млади луѓе.

ХУМАНОСТ НА ДЕЛО: Спортистите и спортските новинари од Битола даруваа крв (ФОТО)

IPON - 08.11.2016

Денес по 6-ти пат во Битола се одржа хуманитарната акција за дарување крв „Хуманост на дело“ во организација на општинаската администрација и спортистите, како пример на здрави и хумани млади луѓе.

Успешно спроведена крводарителската акција во Гимназија „Гоце Делчев“ (фото)

Кумановски м. - 08.11.2016

Средното општинско училиште Гимназија „Гоце Делчев“ на трети овој месец организираше крводарителска акција во соработка со Општинската организација на Црвен Крст од Куманово. На акцијата беа соберени 86 крвни единиц од полнолетните средношколци кои ...

Општина Битола: Шеста крводарителска акција

Пулс24 - 08.11.2016

Денес, по шестти пат, сe одржа хуманитарна акција за дарување на крв во организација на општинската администрација заедно со спортистите, како пример на здрави и хумани млади луѓе. Од минатата година, во акцијата се вклучуваат и спортските новинари.