TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Регистрирани 14.278 раселени лица

Вест - 23.03.2001

БРОЈОТ НА СЕМЕЈСТВАТА ШТО ГИ НАПУШТААТ СВОИТЕ ДОМОВИ СЕ ЗГОЛЕМУВА Македонскиот Црвен крст во координација со Меѓународниот комитет на Црвениот крст ќе го зголеми бројот на пунктовите за регистрирање на раселените лица и за делење на хуманитарната помош Во пунктовите за евидентирање на Македонскиот ...

Од тетовско раселени околу 12.000 лица

Вест - 22.03.2001

СПОРЕД ЕВИДЕНЦИЈАТА НА МАКЕДОНСКИ ЦРВЕН КРСТ Во Македонскиот црвен крст до вчера беа евидентирани околу 12.000 раселени лица од тетовскиот крај, како и од селата во непосредна близина на северната граница со Косово. Од нив во Скопје привремено престојуваат околу 7.000, кои се сместени кај свои ...

Двата пункта во Скопје недоволни за околу 5.000 раселени лица

Вест - 21.03.2001

ЦВЕНИОТ КРСТ ПОЧНА ДА ДЕЛИ ХУМАНИТАРНА ПОМОШ Пунктовите работат од 8 до 18 часот, а на раселените лица им се делат пакети со храна, со средства за хигиена, ќебиња и душеци Тетовци вчера чекаа по пет - шест часа за да ја подигнат хуманитарната помош од Македонскиот црвен крст.

Хуманитарна помош само за раселени лица со плата под 250 марки

Вест - 20.03.2001

МЕЃУНАРОДНИОТ ЦРВЕН КРСТ ЗА ТЕТОВЦИ САКАЛ ДА ПРИМЕНИ ДРУГ АРШИН Во Меѓународниот комитет на Црвен крст велат дека помошта ќе им се дели на оние на кои им е вистински потребна и дека нивните барања биле погрешно протолкувани. Помошта за раселените лица во Скопје во храна, средства за хигиена, ...

Во Куманово 69 раселени семејства

Вест - 20.03.2001

Во општинската организација на Црвениот крст во Куманово се евидентирани 363 лица или 69 раселени семејства. Од Тетово и тетовско своите домови ги напуштиле 127 лица, односно 37 македонски и ромски семејства, додека 32 семејства со вкупно 236 членови се од албанска националност кои во Куманово ...

Тетовци револтирани од неорганизираноста на Црвениот крст

Вест - 19.03.2001

ДЕЛ ОД РАСЕЛЕНИТЕ ТЕТОВЦИ ПРЕНОЌУВА ВО АВТОМОБИЛИ ПО СКОПСКИТЕ УЛИЦИ Евидентирани над 800 луѓе кои во последниве три дена го напуштиле Тетово и дошле во Скопје Во Информативниот центар на Македонскиот црвен крст евидентирани се над 800 луѓе кои во последниве три дена го напуштиле Тетово и дошле во ...