TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) Стојановска: Искажуваме револт кон понижувачкиот статус на здравствените работници и соработници

А1 On - 12.11.2015

Докторката на дигестивна хирургија, Емилија Стојановска на денешниот протест на здравствените работници го изрази револтот кон понижиувачкиот статус на здравствените работници и соработници, како и против хајката против младите доктори за кои се ...

Лекари од Велес и од Штип ја потпишаа повелбата за заштита на угледот на лекарите

Сител - 12.11.2015

Велешките лекари го поддржуваат предлог законот за докторска дејност.. Денеска ја потпишаа повелбата со која се обврзуваат дека ќе работат во унапредување на професијата преку донесување на закон за докторски дејности..

Лекарите од велешката болница ја потпишаа Повелбата за заштита на нивните права

Канал5 - 12.11.2015

Лекарите од велешката болница ставија свој потпис на Повелбата за заштита на нивните права и интегритетот и дигнитетот на лекарската фела. Истата се обврзаа понатаму да ја развојат во Закон за заштита на лекарот како личност и професионалец.

Битолските доктори ја поддржаа Повелбата на Министерството за здравство

Fox.mk - 12.11.2015

Докторите од Клиничката болница во Битола, со свој потпис, денеска ја поддржаа Повелбата на Министерството за здравство, на Лекарската комора и на Македонското лекарско друштво, за заштита и унапредување на лекарската дејност, дигнитетот и ...

(ВИДЕО) Стојановска: Искажуваме револт кон понижувачкиот статус на здравствените работници и соработници

Репортер - 12.11.2015

Докторката на дигестивна хирургија, Емилија Стојановска на денешниот протест на здравствените работници го изрази револтот кон понижиувачкиот статус на здравствените работници и соработници, како и против хајката против младите доктори за кои се ...

Штипските лекари дадоа поддршка на Повелбата за заштита и унапредување на докторската професија

Во Штип - 12.11.2015

Штипските лекари денеска во голем број дадоа поддршка на Повелбата за заштита и унапредување на доторската професија преку донесување на Законот за докторската дејност кој ќе опфака независно и професионално вршење на работата како и сигурна ...

Битолските лекари го подржаа носењето Закон за лекари

Тера - 11.11.2015

Насилство врз здравствените работници кои спасуваат човечки животи не смее да се толерира, став на Лекарската комора. Подолг временски период приоритет е донесувањето на Законот за лекари, во кој посебен акцент ќе биде ставен на заштита на нивните ...

Потпишана повелба за заштита на правата на докторите

Правдико - 11.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за докторската дејност во насока на заштита и унапредување на докторската дејност, а особено и заштита на интегритетот и дигнитетот на докторот како ...

Битолските доктори ја поддржаа Повелбата

Алфа - 11.11.2015

Инсинуациите дека денешната иницијатива на лекарите се врши под притисок, директорот ги отфрли како неосновани. Докторите од Клиничката болница во Битола, со свој потпис, денеска ја поддржаа Повелбата на Министерството за здравство, на Лекарската ...

Битолските лекари се придружија на потпишаната повелба за заштита на докторите

Орбис - 11.11.2015

По случајот во Скопје кога лекар беше застрелан во ногата од незадоволен пациент на Клиниката за абдоминална хирургија, лекарите од земјава побараа поголема законска заштита. Во битолската клиничка болница, лекарите им се приклучија на своите колеги ...

Лекарите потпишуваат повелба за своите права

Сител - 11.11.2015

Лекарите од битолската клиничка болница им се приклучија на своите колеги од Скопје и денес ставија свој потпис за поддршка на Повелбата за заштита на правата на докторите, која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон, кој ќе ги штити правата ...

Битолските лекари ја поддржаа Повелбата за заштита и унапредување на лекарската дејност

Нетпрес - 11.11.2015

Докторите од Клиничката болница во Битола, со свој потпис, денеска ја поддржаа Повелбата на Министерството за здравство, на Лекарската комора и на Македонското лекарско друштво, за заштита и унапредување на лекарската дејност, дигнитетот и ...

Битолските доктори ја поддржаа Повелбата на Министерството за здравство

Курир - 11.11.2015

Докторите од Клиничката болница во Битола, со свој потпис, денеска ја поддржаа Повелбата на Министерството за здравство, на Лекарската комора и на Македонското лекарско друштво, за заштита и унапредување на лекарската дејност, дигнитетот и ...

Докторите од Клиничката болница во Битола денеска ја поддржаа Повелбата на Министерството за здравство

Пулс24 - 11.11.2015

Докторите од Клиничката болница во Битола, со свој потпис, денеска ја поддржаа Повелбата на Министерството за здравство, на Лекарската комора и на Македонското лекарско друштво, за заштита и унапредување на лекарската дејност, дигнитетот и ...

Потпишана повелба за заштита на правата на докторите

Телма - 10.11.2015

Покрај министерот за здравство и првите луѓе на лекарската комора и лекарското друштво, повелбата за заштита на правата на докторите, ја потпишаа и други преставници на оваа фела. Се обрзуваат понатаму да ја развијат во закон за докторска дејност со ...

Тодоров со повелба за заштита на докторите, директорите во ред за потпис

Нова ТВ - 10.11.2015

Еден по еден лекарите, од кои повеќето се директори на болниците денеска ја потпишаа повелбата со која Министерството за здравство, Лекарската комора и Македонското лекарско друштво се договорија да го заштитат интегритетот и дигнитетот на ...

Потпишана Повелба за заштита на правата на докторите

Утрински - 10.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за докторската дејност во насока на заштита и унапредување на докторската дејност, а особено и заштита на интегритетот и дигнитетот на докторот како ...

ПОЛЕМИКА Камиловски vs. Героски: Знае ли Тодоров што е тоа морална одговорност?

+инфо - 10.11.2015

Проф. д-р Виктор Камилоски, специјалист хирург – трауматолог, одговори на мојата колумна во Плусинфо и во „Слободен печат“, под наслов „Камиловски, дај уште едно писмо, да го поддржиме Тородоров“.

ГЛОБАЛЕН ПРЕДИЗВИК: Докторите се мета на напади насекаде низ светот

БркајРабота - 10.11.2015

Нападите врз докторите се глобален светски предизвик, покажуваат низа примери од различни земји ширум светот каде медицинските работници се мета на насилство и физички напади, кои некогаш завршуваат и трагично.

Потпишана Повелба за заштита на правата на докторите

Здравство24 - 10.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за докторската дејност во насока на заштита и унапредување на докторската дејност, а особено и заштита на интегритетот и дигнитетот на докторот како ...

Ова е повелбата која ја потпишаа МЗ,ЛКМ и МЛД

Здравство24 - 10.11.2015

Министерството за здравство на Република Македонија, Лекарската Комора на Македонија и Македонското Лекарско Друштво, водени од идеата за заштита и унапредување на докторската дејност, интегритетот и дигнитетот на докторот како личност и ...

Потпишана Повелба за заштита на правата на докторите

А1 On - 10.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за докторската дејност во насока на заштита и унапредување на докторската дејност, а особено и заштита на интегритетот и дигнитетот на докторот како ...

ЛЕКАРИТЕ БАРААТ НОВИ ЗАКОНИ ЗА ДОКТОРСКАТА ДЕЈНОСТ: „Подобри закони за поголема заштита“

Академик - 10.11.2015

Од Лекарската комора појаснуваат дека регулативата се подготвува во последните две години и со неа треба да се регулира заштитата на лекарите на работното место, а ќе се уреди и прашањето за минималната плата на лекарите.

ЗАШТИТА НА ДОКТОРИТЕ: Потпишана Повелба за нивните права

Телеграф - 10.11.2015

Тодоров рече дека докторот кога врши здравствена дејност и дава здравствени услуги се смета како службено лице кое врши службена должност врз основа на овластување дадено со закон Повелба за заштита на правата на докторите, со која се обврзуваат ...

Стотина лекари потпишаа Повелба за законска заштита на дигнитетот и угледот на лекарската професија

Сител - 10.11.2015

Повелба за заштита на дигнитетот и угледот на лекарите. Стотина лекари чекаа во редици да го потпишат документот кој треба да се преточи во Закон за докторска дејност. Конечно ќе добијат законско решение што ќе им гарантира безбедност на работните ...

Потпишана повелба за унапредување на лекарската дејност

Канал5 - 10.11.2015

По вчерашниот инцидент во кој син на пациентка која почина на Клиниката за хирургија пукаше во докторот кој ја оперирал, денеска работата во клиничкиот центар во Скопје се одвива непречено, пациентите се примаат и се вршат потребните интервенции.

Интегритетот и дигнитетот на здравството ќе се штити со повелба

Локално - 10.11.2015

Министерството за здравство, Лекарската комора и Македонското лекарско друштво со повелба се договорија да го заштитат интегритетот и дигнитетот на лекарската фела. Овие три институции се обврзаа дека ќе работат на заштита на докторската дејност.

Камилоски до Героски: Сега е вистинскиот момент да се каже вистината

Денешен - 10.11.2015

Ви го пренесуваме во целост коментарот на проф. д-р Виктор Камилоски. ДА, почитуван новинар Бранко Героски добро мислите дека сега е вистинскиот момент да се каже вистината. А таа е дека овој министер Г-дин Никола Тодоров ни дал инвестиција во ...

Огромна поддршка од лекарската фела за министерот Тодоров- потпишана повелба за заштита на правата на докторите

Press24 - 10.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за докторската дејност во насока на заштита и унапредување на докторската дејност, а особено и заштита на интегритетот и дигнитетот на докторот како ...

Лекарските права ќе се заштитуваат со нова повелба

Вечер - 10.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите потпишаа денеска министерот за здравство Никола Тодоров, претседателите на Лекарската комора на Македонија и на Македонското лекарско друштво, Кочо Чакаларовски и Горан Димитров.

Потпишана Повелба за заштита на правата на докторите

Република - 10.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за докторската дејност во насока на заштита и унапредување на докторската дејност, а особено и заштита на интегритетот и дигнитетот на докторот како ...

Министерството за здравство и лекарската фела потпишаа Повелба за заштита на правата на лекарите

МРТ - 10.11.2015

„Право на заштита на докторот и неговото семејство ако кон него се упатени закани“- претставници на фелата потпиша повелба за заштита на правата. Ќе се стремат во иднина овој документ да стане Закон за докторска дејност.

Огромна поддршка од лекарската фела за министерот Тодоров- потпишана повелба за заштита на правата на докторите

Курир - 10.11.2015

Лекарската фела со министерот Тодоров преку взаемна поддршка, потпишаа Повелба која треба да биде основа за носење на Закон за докторска дејност. Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за ...

Потпишана Повелба за заштита на правата на докторите

Денешен - 10.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за докторската дејност во насока на заштита и унапредување на докторската дејност, а особено и заштита на интегритетот и дигнитетот на докторот како ...

Потпишана Повелба за заштита на правата на докторите

Lider - 10.11.2015

Повелба за заштита на правата на докторите со која се обврзуваат понатаму да ја развијат во Закон за докторската дејност во насока на заштита и унапредување на докторската дејност, а особено и заштита на интегритетот и дигнитетот на докторот како ...

Лекарска комора: Работиме на закони за подобра заштита на лекарот

Нова ТВ - 09.11.2015

Лекарската комора нема материјални средства, а нема ни законски можности да го штити докторот, ние само можеме да бараме од ресорното Министерство и од директорите во јавните и приватните здравствени установи докторот да се заштити, вели ...

Глобален предизвик: Докторите се мета на напади секаде низ светот

Алфа - 09.11.2015

Нападите врз докторите се глобален светски предизвик, покажуваат низа примери од различни земји ширум светот каде медицинските работници се мета на насилство и физички напади, кои некогаш завршуваат и трагично.

Лекарска комора: Немаме ниту пари, ниту законски можности да ги заштитиме докторите

Фокус - 09.11.2015

„Ние само можеме да бараме од ресорното Министерство и од директорите во јавните и приватните здравствени установи докторот да се заштити.“ Лекарската комора нема материјални средства, а нема ни законски можности да го штити докторот, ние само ...

Лекарите загрижени за својата безбедност откако син на пациентка пукаше во нивен колега

Канал5 - 09.11.2015

Лекарите загрижени за својата безбедност, по денешниот инцидент во кој син на пациентка која почина синоќа за време на операција, пукаше во докторот кој ја оперирал. Денеска дел од нив спонтано се собраа во знак на револт и велат дека постојано ...

КАМИЛОСКИ ДО ГЕРОСКИ: Не ја користете човековата судбина за дневно политичка агенда

Телеграф - 09.11.2015

Ако треба уште 100 писма ќе напишам затоа што тоа е вистината ,милионите евра вложени во здравството се видливи и реалност, стои во јавниот одговор на хирургот Виктор Камиловски, а по повод колумната објавена на порталот „Плус инфо“ Ве молам немојте ...

Доктор во Скопје на клинички бил застрелан додека оперирал, пациентката починала на операциона маса

think.mk - 09.11.2015

-Во моментов на местото на настанот има полиција, пациентите што чекаат за прегледи се вадат надвор од зградата на хируршките болници. Како што дознаваме , имало тројца напаѓачи, кои се уапсени.

Вечер: Пукал во докторот среде операциона сала - починала уште една пациентка

Press24 - 09.11.2015

Пукал во докторот додека тој оперирал друга пациентка во операционата сала. Пишува в есникот Вечер . Според весникот, пациентката која докторот ја оперирал додека бил нападнат починала на операционата маса.

ГЛОБАЛЕН ПРЕДИЗВИК: Докторите се мета на напади насекаде низ светот

Курир - 09.11.2015

Нападите врз докторите се глобален светски предизвик, покажуваат низа примери од различни земји ширум светот каде медицинските работници се мета на насилство и физички напади, кои некогаш завршуваат и трагично.

Глобален предизвик: Медицинските работници се мета на напади ширум светот

Press24 - 09.11.2015

Нападите врз докторите се глобален светски предизвик, покажуваат низа примери од различни земји ширум светот каде медицинските работници се мета на насилство и физички напади, кои некогаш завршуваат и трагично.

Хипокризија- истите кои плукаа по докторската фела сега се продаваат како лажни душегрижници

Курир - 09.11.2015

Оние кои со дрски навреди и етикетирања плукаа по докторската фела во Македонија, сега сакаат да се прикажат во јавноста како душегрижници. Но, лажни душегрижници. Како диригирани, тие во континуитет со години плукаат по доктори и здравствени ...

Оние кои плукаа по докторската фела сега се продаваат како лажни душегрижници

Нетпрес - 09.11.2015

Оние кои со дрски навреди и етикетирања плукаа по докторската фела во Македонија, сега сакаат да се прикажат во јавноста како душегрижници. Но, лажни душегрижници. Како диригирани, тие во континуитет со години плукаат по доктори и здравствени ...

Камилоски му одговори на Героски : Време е за вистината

Република - 09.11.2015

Ви го пренесуваме во целост коментарот на проф. д-р Виктор Камилоски ДА, почитуван новинар Бранко Героски добро мислите дека сега е вистинскиот момент да се каже вистината. А таа е дека овој министер Г-дин Никола Тодоров ни дал инвестиција во опрема ...

Др.Камиловски му одговори на Героски: Време е за вистината

Press24 - 09.11.2015

ДА, почитуван новинар Бранко Героски добро мислите дека сега е вистинскиот момент да се каже вистината. А таа е дека овој министер Г-дин Никола Тодоров ни дал инвестиција во опрема од 100 милиони евра со која ние докторите и целокупниот медицински ...

Камилоски до Героски: Сега е вистинскиот момент да се каже вистината

Курир - 09.11.2015

Ви го пренесуваме во целост коментарот на проф. д-р Виктор Камилоски. ДА, почитуван новинар Бранко Героски добро мислите дека сега е вистинскиот момент да се каже вистината. А таа е дека овој министер Г-дин Никола Тодоров ни дал инвестиција во ...

Секој месец докторираат по двајца штипјани

Дневник - 09.11.2015

Дури 23 доктори, од кои три четвртини или 17 се припаднички на понежниот пол, беа претставени годинава на „Митровденските средби на доктори на науки“ што традиционално се организираат по повод Денот на ослободувањето на Штип, 8 Ноември.

Истите оние кои плукаа по докторската фела сега се преставуваат како лажни душегрижници

Пулс24 - 09.11.2015

Оние кои со дрски навреди и етикетирања плукаа по докторската фела во Македонија, сега сакаат да се прикажат во јавноста како душегрижници. Но, лажни душегрижници. Како диригирани, тие во континуитет со години плукаат по доктори и здравствени ...