TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Расте довербата во претседателот Иванов

24 Вести - 11.11.2012

Расте довербата во претседателот на државата Ѓорге Иванов, покажува анкетата што на барање на кабинетот на шефот на државата ја спровел Институтот за политички истражувања.

Анкета - Граѓаните со позитивни оценки за работата на Иванов

Утрински - 11.11.2012

Процентот на граѓаните кои сметаат дека претседателот ја врши функцијата чесно бележи раст во четирите последователни анкети на ИПИС Претседателот Ѓорѓе Иванов ја извршува функцијата чесно, сметаат ...

Анкета: 73,1 отсто од граѓаните сметаат дека Иванов чесно си ја извршува функцијата

МКД - 11.11.2012

Околу 60 отсто од граѓаните на Македонија имаат позитивно мислење за претседателот на државата Ѓорге Иванов, покажа анкетата на Институтот за политички истражувања.

Анкета: 58% од граѓаните имаат позитивно мислење за претседателот Иванов

А1 On - 11.11.2012

Претседателот Ѓорѓе Иванов ја извршува функцијата чесно, сметаат 73 проценти од граѓаните опфатени со телефонската анкета што од 24 до 27 октомври годинава ја спроведе Институтот за политички ...

Граѓаните веруваат дека Иванов е чесен

+инфо - 11.11.2012

Дури 73,1 отсто од испитаниците веруваат дека претседателот на Македонија Ѓорге Иванов чесно си ја врши својата функција, покажало најновото истражување на јавното мислење за работата на шефот на ...

Анкета на ИПИС: Граѓаните со позитивни оценки за работата на Иванов

МРТ - 11.11.2012

Околу 60 отсто од граѓаните на Македонија имаат позитивно мислење за претседателот на државата ѓорге Иванов, покажа анкетата на Институтот за политички истражувањаод Скопје.

ИПИС: 58 проценти од граѓаните имаат позитивно мислење за претседателот Иванов

Канал5 - 11.11.2012

Расте рејтингот на претседателот Иванов. Според најновото истражување на ИПИС, дури 58, 4 проценти од граѓаните имаат позитивно мислење за Иванов, а само 23 имаат негативно мислење.

Граѓаните со позитивни оценки за работата на Иванов

Сител - 11.11.2012

Претседателот Ѓорѓе Иванов ја извршува функцијата чесно, сметаат 73 проценти од граѓаните опфатени со телефонската анкета што од 24 до 27 октомври годинава ја спроведе Институтот за политички ...

ИПИС: 58 проценти од граѓаните имаат позитивно мислење за претседателот Иванов

Либертас - 11.11.2012

Претседателот Ѓорѓе Иванов ја извршува функцијата чесно, сметаат 73 проценти од граѓаните опфатени со телефонската анкета што од 24 до 27 октомври годинава ја спроведе Институтот за политички ...

Граѓаните веруваат дека Иванов работи чесно

Вечер - 11.11.2012

Анкета на ИПИС за работењето на македонскиот претседател Рејтингот на Иванов од октомври 2010 до сега пораснал за повеќе од 10 проценти, од 45,7 на 58,4 отсто Околу 60% од граѓаните во Македонија ...

Анкета: Повеќе од половина граѓани имаат позитивно мислење за Иванов

Нетпрес - 11.11.2012

Околу 60 отсто од граѓаните на Македонија имаат позитивно мислење за претседателот на државата ѓорге Иванов, покажа анкетата на Институтот за политички истражувањаод Скопје.

АНКЕТА: Граѓаните веруваат дека претседателот Иванов е чесен и добро си ја работи работата

Press24 - 11.11.2012

Дури 58.4 % од граѓаните имаат позитивно мислење за претседателот Ѓорге Иванов покажало најновото истражување на јавното мислење за работата на шефот на државата.

Анкета: Речиси 60 отсто од граѓаните имаат позитивно мислење за Иванов

Курир - 11.11.2012

Околу 60 отсто од граѓаните на Македонија имаат позитивно мислење за претседателот на државата ѓорге Иванов, покажа анкетата на Институтот за политички истражувањаод Скопје.

Ѓорге Иванов е чесен претседател, покажува анкетата на ИПИС

БезПардон - 11.11.2012

Речиси 60 отсто од граѓаните во Македонија имаат позитивно мислење за претседателот на државата, Ѓорге Иванов, покажа анкетата на Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС).

Анкета: Граѓаните му веруваат на Иванов

еВести - 11.11.2012

Претседателот Ѓорѓе Иванов ја извршува функцијата чесно, сметаат 73 проценти од граѓаните опфатени со телефонската анкета што од 24 до 27 октомври годинава ја спроведе Институтот за политички ...

Повеќе од половината граѓани имаат позитивно мислење за Иванов

Хајд Парк - 11.11.2012

Речиси 60 отсто од граѓаните на Македонија имаат позитивно мислење за претседателот на државата ѓорге Иванов, покажа истражувањето на ИПИС.

Позитивна оценка за работата на Иванов на прашањето за името

Макфакс - 11.11.2012

Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов е доволно присутен меѓу граѓаните, позитивно работи на прашањето за името и чесно ја извршува својата работа, покажа анкетата на ИПИС.

АНКЕТА: Граѓаните веруваат дека претседателот Иванов е чесен и добро си ја работи работата

Maxim - 11.11.2012

ОД октомври 2010 до ноември 2012 забележан е континуиран раст на позитивното мислење и пад на негативното мисење кај граѓаните до 23.2 проценти.

Рејтингот на СДСМ пораснал за помалку од два отсто

Н.Македонија - 07.11.2012

Анкетата на Институтот за политички истражувања е единствена чии резултати јавно се објавени, а ја покажуваат довербата на граѓаните во партиите по митингот на СДСМ во Скопје од минатата недела.

ВМРО-ДПМНЕ стабилна, опозицијата се приближува

Утрински - 06.11.2012

Популарноста на владејачката партија е во стагнација, а кај опозицискиот фронт има нагорен тренд, иако тој процес оди бавно Шест и пол години по преземањето на власта, ВМРО-ДПМНЕ и натаму има челна ...

ИПИС: ВМРО-ДПМНЕ и понатаму има највисок рејтинг

Н.Македонија - 05.11.2012

Владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ и понатаму има највисок рејтинг кај граѓаните, според истражувањето на јавното мислење на Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС), телефонски спроведено ...

Анкета на ИПИС: Субвенциите најдобра, а „Скопје 2014“ најлоша владина политика

Капитал - 05.11.2012

Субвенциите во земјоделството добија најпозитивна оценка од граѓаните кои во анкетата на Институтот за политички истражувања (ИПИС) од Скопје ги оценувале политиките на Владата.

ИПИС: Мнозинството граѓани со позитивни оценки за Владaтa

Дневник - 05.11.2012

Мнозинството граѓани на Македонија ги оценуваат како позитивни политиките на Владата за привлекување странски инвестиции, субвенциите во земјоделството и реформата на здравствениот систем, покажува ...

Граѓаните со позитивни оценки за владините политики

Алфа - 05.11.2012

Мнозинството граѓани на Македонија ги оценуваат како позитивни политиките на Владата за привлекување странски инвестиции, субвенциите во земјоделството и реформата на здравствениот систем, покажува ...

ИПИС: Позитивно за реформите, негативно за „Скопје 2014„

А1 On - 05.11.2012

50,6 проценти од испитаниците, позитивно го оценуваат Извештајот за напредокот на Република Македонија, негативно се изјасниле 16,1 проценти, а немаат одговор или не знаат 33,3 проценти, Институтот ...

ИПИС: Граѓаните најзадоволни од странските инвестиции и земјоделските субвенции

Фактор - 05.11.2012

Поголемиот дел од граѓани на Македонија ги оценуваат како позитивни политиките на Владата за привлекување странски инвестиции, субвенциите во земјоделството и реформата на здравствениот систем, ...

ИПИС: Мнозинството граѓани со позитивни оценки за владините политики

МРТ - 05.11.2012

Мнозинството граѓани на Македонија ги оценуваат како позитивни политиките на Владата за привлекување странски инвестиции, субвенциите во земјоделството и реформата на здравствениот систем, покажува ...

Анкета на ИПИС: Поголем дел од Македонците за Скопје 2014, поголем дел од Албанците против

Канал5 - 05.11.2012

Поголем дел од граѓаните се задоволни од владините политики во привлекувањето странски инвестиции, според резултатите од анкетата на Институтот за политички истражувања-ИПИС.

Мнозинството граѓани со позитивни оценки за владините политики

Точка - 05.11.2012

Мнозинството граѓани на Македонија позитивно ги оценуваат политиката на Владата за привлекување странски инвестиции, субвенциите во земјоделството и реформата на здравствениот систем, покажува ...

Мнозинството граѓани со позитивна оценка за “Скопје 2014“

Точка - 05.11.2012

Мнозинството граѓани на Македонија имаат позитивен став кога станува збор за проектот “Скопје 2014“, покажуваат резултатите од најновот истражување на јавното мислење спроведено од Институтот за ...

Анкета на ИПИС: Граѓаните со позитивни оценки за владините мерки

Курир - 05.11.2012

Граѓаните се задоволни од владините мерки во областа на земјоделието, здравството, странските инвестиции, процесот на европските интеграции.

Анкета: Половина граѓани на Македонија против Скопје 2014

Press24 - 05.11.2012

Половина од граѓаните очекуваат Макеоднија во декември да добие датум за старт на преговорите со ...

ИПИС анкета: Граѓаните со најпозитивно мислење за проектот Скопје 2014

БезПардон - 05.11.2012

Граѓаните се задоволни од владините мерки во областа на земјоделието, здравството, странските инвестиции, процесот на европските интеграции.

Мнозинството Македонци го поддржуваат „Скопје 2014“

Курир - 05.11.2012

Најголемиот дел од Македонците го поддржуваат владиниот проект „Скопје 2014“. Најновото истражување на Институтот за Политички Истражувања од Скопје (ИПИС) покажува дека мнозинството Македонци го ...

Мнозинството граѓани со позитивни оценки за владините политики

Нетпрес - 05.11.2012

Мнозинството граѓани на Македонија позитивно ги оценуваат политиката на Владата за привлекување странски инвестиции, субвенциите во земјоделството и реформата на здравствениот систем, покажува ...

Мнозинството граѓани со позитивна оценка за “Скопје 2014“

Нетпрес - 05.11.2012

Мнозинството граѓани на Македонија имаат позитивен став кога станува збор за проектот “Скопје 2014“, покажуваат резултатите од најновот истражување на јавното мислење спроведено од Институтот за ...

Анкета на ИПИС: Граѓаните со позитивни оценки за владините мерки

еВести - 05.11.2012

Граѓаните се задоволни од владините мерки во областа на земјоделието, здравството, странските инвестиции, процесот на европските интеграции.

Најголема поддршка за субвенциите во земјоделството

Макфакс - 05.11.2012

Македонските граѓани како најдобар владин проект ги оценуваат субвенциите, со речиси 70-провентна поддршка, висок процент поддршка добиваат и реформите во здравството, а над половината испитаници во ...

ИПИС: Мнозинството граѓани со позитивни оценки за владините политики

Денешен - 05.11.2012

Мнозинството граѓани на Македонија ги оценуваат како позитивни политиките на Владата за привлекување странски инвестиции, субвенциите во земјоделството и реформата на здравствениот систем, покажува ...

Мнозинството Македонци го поддржуваат „Скопје 2014“

Денешен - 05.11.2012

Најголемиот дел од Македонците го поддржуваат владиниот проект „Скопје 2014“. Најновото истражување на Институтот за Политички Истражувања од Скопје (ИПИС) покажува дека мнозинството Македонци го ...

Анкета: Половина граѓани на Македонија против Скопје 2014

Maxim - 05.11.2012

Половина од граѓаните очекуваат Макеоднија во декември да добие датум за старт на преговорите со ЕУ Извор:ИПИС Follow ...