TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Facebook обоен во боите на француското знаме

Телефони.мк - 15.11.2015

Facebook креираше апликација за да им овозможи на корисниците да ставаат воден жиг со француското национално знаме, како оддавање на почит за жртвите во Франција. За време на нападот се убиени 129 луѓе.

Во стилот на Snapchat: Messenger наскоро ќе понуди самоуништливи пораки

БркајРабота - 14.11.2015

Апликацијата за размена на пораки Messenger на Фејсбук ќе има нова опција. Откако ќе испратите порака, ќе добиете можност да вклучите опција за бришење на пораката после еден час. Со ваквата функција се прослави Snapchat, а сега очигледно е дека ...

Престанете да го користите Facebook ако сакате да бидете среќни

Интересно - 14.11.2015

Истражувањата не се толку прецизни, но се индикативни и прилично важни... Секогаш зависи за која тема се работи, како и приоритетите на испитаниците. Сите истражувања докажаа дека профилот на Facebook ви создава зависност.

Само за привилегирани: Фејсбук ќе ги брише пораките!

Вистина.мк - 14.11.2015

„ Многу сме возбудени да ја најавиме новата функција која Месинџерот ќе го направи најдобар начин за комуникација“, истакнуваат од Фејсбук. Фејсбук започна да тестира во својата Messenger апликација опција која по некое време автоматски ќе ги ...

Македонските власти барале податоци за 23 корисници од Facebook

IT.mk - 13.11.2015

Барањата за пристап на податоците на корисниците од владите, никој пат досега не биле почести и повеќе по број, вели најголемата друштвена мрежа во својот извештај за транспарентност. Само за првата половина на 2015 година поднесени се над 41.214 ...

Facebook наскоро со пораки кои автоматски се бришат

Телефони.мк - 13.11.2015

Facebook тестира сличен систем на пораки кои автоматски се бришат како кај апликацијата Snapchat по одредено време откако ќе ги прочитате за да се заштити вашата приватност или тајна комуникација.

Фејсбук ќе ги брише пораките

365 - 13.11.2015

„ Многу сме возбудени да ја најавиме новата функција која Месинџерот ќе го направи најдобар начин за комуникација“, истакнуваат од Фејсбук. Фејсбук започна да тестира во својата Messenger апликација опција која по некое време автоматски ќе ги ...

Фејсбук го напаѓа Снеп - тестира пораки кои ќе се бришат сами

ЗаЗабава - 13.11.2015

Фејсбук експериментира со пораки кои исчезнуваат, опција која директно ќе биде конкуренција на сервисот за пораки Снепчет. Опцијата ќе може да биде активирана така што ќе ја допрете иконата на песочен часовник во горниот десен агол од прозорчето за ...

Facebook воведува самоуништувачки пораки!

GSM.mk - 13.11.2015

По долги шпекулации, Facebook конечно започна со тестирањето на пораки што самите се уништуваат. Засега, тестот се спроведува само во Франција... Кога ќе помислите на самоуништувачки пораки, веројатно првата асоцијација ви е популарната апликација ...

Месинџер сака да биде Снепчет

Оn.net - 13.11.2015

Од Фејсбук тестираат месинџер верзија која што би работела како Снепчет. Ова следи по неуспешните обиди и понуди Фејсбук да го купат Снепчет и да го интегрираат во социјалната мрежа. Пораки што ќе траат само извесен временски период, додека примачот ...

Ако сакате да бидете посреќни намалете го користењето на Facebook

Идивиди - 13.11.2015

Им завидувате на другите, немате социјален живот, не можете да се концентрирате? Сето тоа може да биде последица на Facebook, предупредуваат данските научници, кои тврдат дека луѓето што поминале една недела без оваа мрежа покажале завидно ниво на ...

Фејсбук го копира Snapchat: Messenger наскоро ќе има опција за самоуништливи пораки

Точка - 13.11.2015

Месинџерот на Фесјбук наскоро ќе има нова опција. Откако ќе испратите порака, ќе добиете можност да вклучите опција за бришење на пораката после еден час. Со ваквата функција се прослави Snapchat, а сега очигледно е дека Фејсбук ќе ја украде идејата ...

Промени на Фејсбук – се воведува нов вид на пораки

За Се - 13.11.2015

По долги шпекулации, Facebook конечно започна со тестирањето на пораки што самите се уништуваат. Засега, тестот се спроведува само во Франција… Кога ќе помислите на самоуништувачки пораки, веројатно првата асоцијација ви е популарната апликација ...

Фејсбук го напаѓа Снеп – тестира пораки кои ќе се бришат сами

Шеталиште - 13.11.2015

Фејсбук експериментира со пораки кои исчезнуваат, опција која директно ќе биде конкуренција на сервисот за пораки Снепчет. Опцијата ќе може да биде активирана така што ќе ја допрете иконата на песочен часовник во горниот десен агол од прозорчето за ...

Без Фејсбук сме посреќни!

Вечер - 13.11.2015

Постојано им завидувате на другите, немате никаков друштвен живот, не може да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица од Фејсбукот, предупредуваат данските научници, кои тврдат дека личностите кои поминале недела дена без оваа ...

ФОТО: Вака изгледал Facebook пред да стане глобална мрежа

Press24 - 13.11.2015

Facebook е проект на тројца студнети кои одлучиле да создадат социјална мрежа за потребите на колеџот. Тие не ни размилувале дека таа мрежа за брзо време ќе биде глобално најкористена. Популарниот Facebook тогаш имал друго име -„Thefacebook“, уреден ...

Дали би биле посреќни без Фејсбук?

ЗаЗабава - 12.11.2015

Социјалните мрежи стануваат сè понезаменливи во нашите животи, дотолку што би се запрашале дали би биле посреќни доколку тие не би постоеле. Истражувачкиот институт „Happiness“ од Копенхаген го тестирал овој проблем.

Властите бараат од Фејсбук сè повеќе информации за неговите корисници

Радио МОФ - 12.11.2015

Фејсбук годинава добил најголем број барања за податоци кои доаѓале од официјалните институции на многу земји, тренд што започнал пред две години, соопшто компанијата во последниот извештај.

Зголемен бројот на барања до Facebook за кориснички информации или тргање на објави

Smartportal - 12.11.2015

Facebook два пати во годината објавува извештаи преку кои ја информира јавноста за барањата кои што ги добива од властите за пристап до кориснички информации или отстранување на одредени објави на социјалната мрежа.

Дали сте посреќни без Facebook?

Факултети - 12.11.2015

Социјалните мрежи стануваат сè понезаменливи во нашите животи, дотолку што би се запрашале дали би биле посреќни доколку тие не би постоеле. Истражувачкиот институт „Happiness“ од Копенхаген го тестирал овој проблем.

Според најновото истражување, луѓето без фејсбук се посреќни

Попара - 12.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Дали би биле посреќни без Фејсбук?

Орбис - 12.11.2015

Социјалните мрежи стануваат сè понезаменливи во нашите животи, дотолку што би се запрашале дали би биле посреќни доколку тие не би постоеле. Истражувачкиот институт „Happiness“ од Копенхаген го тестирал овој проблем.

Владите се повеќе бараат податоци од ФБ

Оn.net - 12.11.2015

Фејсбук: Значително зголемување на барањата за податоци од корисници и блокирање на содржини од страна на владите. На 11-ти ноември Фејсбук излезе со нов Global Government Requests Report за првата половина од 2015-та, со детали за тоа колку пати ...

Војната за видео содржините започна

Идивиди - 12.11.2015

Snapchat неодамна објави дека на нивната апликација се забележани 6 милијарди прегледи на видеа на ден, тоа е трипати повеќе отколку во месец мај оваа година. Од друга страна Facebook, објави дека кај нив се прегледуваат 8 милијарди видеа на ден, ...

Истражување: Без Фејсбук луѓето се посреќни

Нетпрес - 12.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук , предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Истражување: Без Фејсбук луѓето се посреќни

Телма - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Facebook сака да ги запознае сите ваши пријатели

IT.mk - 11.11.2015

Facebook Messenger сега може да препознава лица на фотографиите, благодарение на опција која мрежата ја нарече „ photo magic “. Идејата е да се автоматизира споделувањето фотографии, така што алгортмот кога ќе препозне некое лице на сликите, ќе ве ...

Предупредување од научниците: Без Фејсбук се живее посреќно

Хитпортал - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Истражување: Без Фејсбук луѓето се посреќни

А1 On - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Истражување: Без Фејсбук луѓето се посреќни

Популарно - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Како Фејсбук краде милијарди видео прегледи

Pixel.mk - 11.11.2015

Фејсбук објави дека има 8 милијарди видео прегледи на ден, бројка што е направена од лаги, мамење и кражба. Сето ова е јавна тајна, ама Фејсбук се преправа дека се е ок, додека во исто време тешко ги оштетува независните ...

Како Фејсбук ги краде прегледите на другите интернет страни?

Црнобело - 11.11.2015

Фејсбук многу бргу стана број еден страна со прегледи на видеа, па Kurzgesagt објаснува како оваа страна го прави токму тоа - „крадење на бројот на прегледи“ од другите интернет ...

Фејсбук лаже и краде

Panika.be - 11.11.2015

Фејсбук се пофали со 8 милијарди видео посети на ден, но група на истражувачи има нешто да каже во врска со тоа. Голем број од посетите и прегледите на фејсбук се лажни и украдени од друго место.

За посреќен живот - откажете се од Фејсбук!

ЕНаука - 11.11.2015

Се чини дека ние се’ уште не разбираме како социјалните мрежи влијаат на нашите животи и емоции. Фејсбук, Твитер и другите слични сајтови ни овозможуваат масовно и инстантно да ги видиме активностите на нашите пријатели, а едно ново истражување ...

ОБИДЕТЕ СЕ И ВИЕ: Луѓето што не користеле Фејсбук една недела станале посреќни

Телеграф - 11.11.2015

Корисниците на Фејсбук имаат 39 отсто повеќе изгледи да се чувствуваат несреќни од лицата кои не ја користат оваа социјална мрежа Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело ...

Истражување: Без Фејсбук луѓето се посреќни

Сител - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Фејсбук е виновен зошто луѓето не се среќни

За Се - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

ВИДЕО: Обама отвори сопствен профил на Фејсбук

Шеталиште - 11.11.2015

Иако досега на социјалните мрежи беше доста активен преку профилот на Белата куќа, претседателот на САД, Барак Обама отвори сопствен профил на Фејсбук. Тој во видеото што го објави зборува за тоа колку е важно за да се зачува планетата за нашите ...

Истражување: Без Фејсбук луѓето се посреќни

Среќа.mk - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Предупредување на научниците: Без Фејсбук се живее посреќно

Курир - 11.11.2015

Постојано им завидувате на другите, немате никаков друштвен живот, не може да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица од Фејсбукот, предупредуваат данските научници, кои тврдат дека личностите кои поминале недела дена без оваа ...

Предупредување на научниците: Без Фејсбук се живее посреќно

Денешен - 11.11.2015

Постојано им завидувате на другите, немате никаков друштвен живот, не може да се сконцентрирате? Сетоа тоа би можело да биде последица од Фејсбукот, предупредуваат данските научници, кои тврдат дека личностите кои поминале недела дена без оваа ...

Истражување: Луѓето се посреќни без „Фејсбук“

Република - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Истражување: Без Фејсбук луѓето се посреќни

Lider - 11.11.2015

Секогаш им завидувате на другите, немате никаков општествен живот и не можете да се сконцентрирате? Сето тоа би можело да биде последица на користењето на Фејсбук, предупредуваат група дански научници, тврдејќи дека лицата кои поминале само една ...

Белгискиот суд на Facebook му даде 48 часа да престане да ги следи корисниците

Бизнис Вести - 11.11.2015

Белгискиот суд на Facebook му даде 48 часа за да престане со следење на корисниците на интернет кои немаат профил на социјалната мрежа. Забраната доаѓа по проверка на локалниот регулатор за заштита на личните податоци и влијае само на корисниците во ...

Обама со профил на Фејсбук

Телма - 10.11.2015

Американскиот претседател Барак Обама отвори личен профил на Фејсбук, а страницата во првите три часа од активирањето имаше 200.000 „лајкови“. Ова е уште еден потег на Белата куќа во обид да ги шири своите пораки преку социјалните мрежи.

Oбама отвори профил на Фејсбук (видео)

Телма - 10.11.2015

Сопруг, татко и 44-ти Претседател на Соединетите американски држави. Ова е описот на личниот фејсбук профилот кој го отвори американскиот претседател, Барак Обама. Во првата порака до корисниците на Фејсбук, тој порача дека сака неговиот профил да ...

Обама отвори сопствен профил на Фејсбук (видео)

ЗаЗабава - 10.11.2015

Иако досега на социјалните мрежи беше доста активен преку профилот на Белата куќа, претседателот на САД, Барак Обама отвори сопствен профил на Фејсбук. Тој во видеото што го објави зборува за тоа колку е важно за да се зачува планетата за нашите ...

Facebook Messenger ќе ве потсети да им ги испратите сликите на пријателите

Телефони.мк - 10.11.2015

Facebook Messenger добива нова функција Photo Magicсо која ќе ве потсетува да им ги испратите сликите на пријателите користејќи го софтверот за препознавање на лица. Често се случува да направите голем број на фотографии од некоја дружба, но да не ...

Белгија парично ќе го казни Фејсбук ако не престане со следење на корисниците

Радио МОФ - 10.11.2015

Белгискиот суд му постави ултиматум од 48 часа на Фејсбук, да престане со следење на корисниците кои не се вклучени на мрежата, во спротивно ќе добие казна од 250 000 евра дневно поради кршење на редот.

Воздржувањето од  Facebook ќе ве направи посреќни, тврди данско истражување

Капитал - 10.11.2015

Воздржувањето од Facebook веројатно ќе ве направи посреќни, покажало истражувањето спроведено во Данска. Социјалните медиуми „ја пореметуваат нашата перцепција на реалноста“, е заклучокот на истражувачите кои побарале од одредена група луѓе да ...

Луѓето кои се држат настрана од Facebook се посреќни, покажува нова студија

Радио МОФ - 10.11.2015

Според истражувачите, социјалните медиуми ја „изобличуваат нашата перцепција на реалноста“. Доколку се држите настрана од Facebook, имате поголеми шанси да бидете среќни, покажува ново истражување спроведено од Институтот за истражувањето на среќата ...

Facebook ќе плаќа казна оти го следи секој ваш чекор

Телефони.мк - 10.11.2015

Facebook има наредба од белгискиот суд да прекине со следењето на корисниците на интернет во рок од 48 часа. Социјалната мрежа на Марк Цукерберг нема законско право и не смее да ги следи корисниците што немаат ниту профил на Facebook.

Обама отвори профил на Фејсбук и фановите ги прошета низ градината на Белата куќа (ВИДЕО)

МКД - 10.11.2015

Иако досега на социјалните мрежи беше доста активен преку профилот на Белата куќа, претседателот на САД, Барак Обама отвори сопствен профил на Фејсбук. Тој во видеото што го објави зборува за тоа колку е важно за да се зачува планетата за нашите ...

Facebook тестира споделување на слики со помош на технологијата за препознавање на лица

Smartportal - 10.11.2015

Photo Magic е наречена новата функција која што Facebook ја тестира како дел од Messenger, моментално само за корисниците во Австралија. Оваа нова функција ќе биде наменета да ви помогне во споделувањето на големиот број на слики кои што ги ...

И Барак Обама отвори профил на Фејсбук

Популарно - 10.11.2015

Американскиот претседател Барак Обама отвори личен профил на Фејсбук, а страницата во првите три часа од активирањето имаше 200.000 „лајкови“. Ова е уште еден потег на Белата куќа во обид да ги шири своите пораки преку социјалните мрежи.

И Обама сега има профил на Фејсбук

А1 On - 10.11.2015

– Американскиот претседател Барак Обама отвори личен профил на Фејсбук, а страницата во првите три часа од активирањето имаше 200.000 „лајкови“. Ова е уште еден потег на Белата куќа во обид да ги шири своите пораки преку социјалните мрежи.

Казна од 250.000 евра дневно: Фејсбук доби наредба да го прекине следењето на корисниците

МК News - 10.11.2015

Судот во Белгија и наложи на социјалната мрежа Фејсбук во рок од 48 часа да прекине да ги следи корисниците на интернет коишто немаат налог на оваа мрежа. – Фејсбук има 48 часа на располагање.

Facebook ќе треба да плати казна 250.000 долари

Интересно - 10.11.2015

Судот во Белгија му наложил на Facebook во рок од 48 часа да прекине со следење на корисниците што немаат профил на оваа мрежа... „Facebook има 48 часа на располагање. Во спротивно, ќе плаќа казна од 250.000 евра дневно“, соопштил белгискиот суд.

Казна од 250.000 евра дневно: Фејсбук доби наредба да го прекине следењето на корисниците!

+инфо - 10.11.2015

Судот во Белгија и наложи на социјалната мрежа Фејсбук во рок од 48 часа да прекине да ги следи корисниците на интернет коишто немаат налог на оваа мрежа. - Фејсбук има 48 часа на располагање.

ФОТО+ВИДЕО Сака да биде обично момче: Обама отвори профил на Фејсбук

+инфо - 10.11.2015

Американскиот претседател Барак Обама (54) отвори личен профил на Фејсбук, со цел своите пораки да ги шири на нетрадиционални канали. За три часа од креирањето на својот профил на Фејсбук, Обама собрал 200.000 лајкови, а меѓу првите кои оставиле ...

Oбама отвори профил на Фејсбук

Телеграф - 10.11.2015

Ова е уште еден потег на Белата куќа во обид да ги шири своите пораки преку социјалните мрежи. Обама од многу одамна има профил на Твитер, политичката кампања ја водеше преку Фејсбук. Сепак, целта на овој профил е Обама да се прикаже како „обично ...

И Обама сега има профил на Фејсбук

Сител - 10.11.2015

Американскиот претседател Барак Обама отвори личен профил на Фејсбук, а страницата во првите три часа од активирањето имаше 200.000 „лајкови“. Ова е уште еден потег на Белата куќа во обид да ги шири своите пораки преку социјалните мрежи.

Обама си отворил профил на Фејсбук: Што порачал американскиот претседател во првата објава

Точка - 10.11.2015

"Здраво Фејсбук! Конечно имам личен профил", рекол американскиот претседател во пораката. Американскиот претседател Барак Обама денес отворил личен профил на Фејсбук, а страната во првите пет часа од активирањето имала 290.000 лајкови.

Видео: И Барак Обама не може без Фејсбук – отвори личен профил

За Се - 10.11.2015

Американскиот претседател Барак Обама отвори личен профил на Фејсбук, а страницата во првите три часа од активирањето имаше 200.000 „лајкови“. Ова е уште еден потег на Белата куќа во обид да ги шири своите пораки преку социјалните мрежи.

Обама веќе има профил на Фејсбук

Локално - 10.11.2015

Претседателот на САД Барак Обама си отвори профил на Фејсбук, приклучувајќи се на милијарди други корисници на социјалната мрежа. Првиот пост Обама го посвети на климатските промени. Во додадено видео, првиот човек на Америка забележува: “Се надевам ...

Белгиски суд му нареди на Facebook да престане да ги следи корисниците без нивна согласност

Денар - 10.11.2015

Белгиски суд во понеделник му нареди на Facebook во рок од 48 часа да престане да ги следи корисниците кои не му дале согласност за тоа, во спротивно ќе мора да плати глоба во висина од 250.000 евра на ден.

И Обама сега има профил на Фејсбук

Денешен - 10.11.2015

Американскиот претседател Барак Обама отвори личен профил на Фејсбук, а страницата во првите три часа од активирањето имаше 200.000 „лајкови“. Ова е уште еден потег на Белата куќа во обид да ги шири своите пораки преку социјалните мрежи.

И Обама сега има профил на Фејсбук

Lider - 10.11.2015

Американскиот претседател Барак Обама отвори личен профил на Фејсбук, а страницата во првите три часа од активирањето имаше 200.000 „лајкови“. Ова е уште еден потег на Белата куќа во обид да ги шири своите пораки преку социјалните мрежи.

Facebook ги излудува корисниците

Интересно - 09.11.2015

Во последните неколку недели, корисниците на Facebook почнале да добиваат пораки за благодарност... Благодарните постови се појавуваат повремено на News Feed, а на многумина оваа промена им оди на нерви.

Фејсбук доби судска наредба да престене со следење на корисниците

А1 On - 09.11.2015

Белгиски Суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, закнувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде казнета ...

Фејсбук доби судска наредба да престaне со следење на корисниците

+инфо - 09.11.2015

Белгиски суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, закнувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде казнета ...

Војната за видеото започна: Популарноста на Snapchat „опасно" расте

Точка - 09.11.2015

Моментално на пазарот постојат три сериозни играчи кога зборуваме за видео содржините, а тоа секако се Facebook, YouTube и Snapchat. Од Snapchat неодамна објавија дека на нивната апликација биле забележани 6 милијарди прегледи на видео содржини ...

Белгиски суд му нареди на Facebook да престане да ги следи корисниците без нивна согласност

Точка - 09.11.2015

Белгиски суд во понеделник му нареди на Facebook во рок од 48 часа да престане да ги следи корисниците кои не му дале согласност за тоа, во спротивно ќе мора да плати глоба во висина од 250.000 евра на ден.

Судот одлучи: Фејсбук го крши законот

За Се - 09.11.2015

Белгиски суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, закнувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде казнета ...

Белгиски суд со ултиматум на Facebook, му се заканува казна од 250 илјади евра дневно

Локално - 09.11.2015

Белгиски суд му даде ултиматум на Facebook во рок од 48 часа да го запре следењето на интернет корисниците кои немаат регистрација на социјалната мрежа, пренесоа американските медиуми. Ако компанијата не го почитува барањето и се заканува парична ...

Фејсбук доби судска наредба да престане со следење на корисниците

Нетпрес - 09.11.2015

Белгиски Суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, закнувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде казнета ...

Суд му нареди на Фејсбук да престане со следење на корисниците

еМагазин - 09.11.2015

Белгиски Суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, заканувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде ...

Фејсбук доби судска наредба да престене со следење на корисниците

Денешен - 09.11.2015

Белгиски Суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, закнувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде казнета ...

Белгиски суд му нареди на Facebook да престане да ги следи корисниците без нивна согласност

Макфакс - 09.11.2015

Белгиски суд во понеделник му нареди на Facebook во рок од 48 часа да престане да ги следи корисниците кои не му дале согласност за тоа, во спротивно ќе мора да плати глоба во висина од 250.000 евра на ден.

Судот наложи - Facebook мора да се менува

Press24 - 09.11.2015

Белгиски Суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, закнувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде казнета ...

Фејсбук доби судска наредба да престене со следење на корисниците

Репортер - 09.11.2015

Белгиски Суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, закнувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде казнета ...

Фејсбук доби судска наредба да престене со следење на корисниците

Lider - 09.11.2015

Белгиски Суд денеска му нареди на Фејсбук во рок од 48 часа да престане со документирање и следење на интернет активностите на неговите корисници во Белгија, закaнувајќи се дека во спротивно компанијата сопственик на социјалната мрежа ќе биде ...