TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Крупни инфраструктурни инвестиции на Коридорот 8

Вечер - 16.11.2014

Во патната инфраструктура се гради автопатот од Кичево до Охрид, а кон Бугарија ќе градиме експресен пат. Во железницата интензивно се гради пругата кон исток, а кон Албанија се изготвува проект за делницата од Кичево до Лин Коридорот 8 е една од ...

Пругата од Бељаковце до Крива Паланка доби амин од Европа

Build - 13.11.2014

Европската банка за обнова и развој (ЕБРД) одобри 305 милиони евра за изведба на инфраструктурни проекти во Македонија. Со финансиските средства целосно ќе се реализира втората етапа од изградбата на пругата кон Бугарија, поточно делницата од селото ...

ЕБОР одобри 305 мил. евра за пругата Македонија-Бугарија

Локално - 13.11.2014

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобри средства во износ од 305 милиони евра за Република Македонија. 145 милиони евра ќе бидат искористени за втората фаза од изградбата на пругата меѓу Македонија и Бугарија, а 160 милиони ќе бидат ...

Обезбедени пари за изградба на пругата кон Бугарија

Н.Македонија - 13.11.2014

Од вкупните 305 милиони евра што ги одобри ЕБОР, 145 милиони евра се наменети за реализација на втората фаза од железничката пруга кон Бугарија (делот Бељаковце - Крива Паланка) и 160 милиони евра за програмата за национални патишта Пругата кон ...

ЕБОР одобри 86 милиони евра за изградба на патните правци Охрид-Пештани и Струга-Требеништа

OhridNews - 13.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 86 милиони евра за изградба на патните правци од Охрид до Пештани и од Струга до Требеништа.

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

24 Вести - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Крива Паланка и 160 милиони евра за Програмата за ...

Кредит од 305 милиони евра за Македонија од ЕБОР

Нова ТВ - 12.11.2014

Кредит во вредност од 305 милиони евра и одобри Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) на Македонија за подобрување на патната и железничката инфраструктура. Од нив 145 милиони евра се планирани за изградба на втората фаза од железничката пруга ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија

Утрински - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Дневник - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој ~ одобри на Македонија вкупно 305 милиони евра, од кои 145 милиони евра ќе бидат наменети за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Kрива Паланка и 160 милиони евра за Програмата за ...

Нови 305 милиони евра од ЕБОР за пругата за Бугарија и за патишта

МКД - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој одобри нов кредит за Република Македонија од 305 милиони евра. 145 милиони евра ќе бидат наменети за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

СТАВРЕСКИ: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економијата

Телеграф - 12.11.2014

Средствата се добиени под исклучително поволни услови - 15 години рок на враќање со четири години грејс период и каматна стапка од само 1,16 проценти, истакна Ставрески Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Локално - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за Програмата за ...

305 милиони евра од ЕБОР за патишта и пруги

Алфа - 12.11.2014

Ќе се градат експресни магистрали со по две ленти во секоја насока од Штип до Кочани, од Охрид до Пештани и кај Дреновската клисура пред Плетвар. Струга и Требеништа ќе се поврзат со автопат долг 8.5 километри.

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Порта 3 - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Канал5 - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Нови 305 милиони евра од ЕБОР за Македонија за подобрување на патниот и железничкиот сообраќај

Точка - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економија

Канал5 - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

Триста милиони евра кредит за пругата кон Бугарија и за патишта

Н.Македонија - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра. Од нив 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Крива Паланка и 160 милиони евра за Програмата ...

ЕБОР го одобри кредитот за пругата кон Бугарија

+инфо - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобри кредит од 305 милиони евра за подобрување на патната и железничката инфраструктура во Македонија. Вкупно 145 милиони евра се планирани за изградба на втората фаза од железничката пруга кон Бугарија ...

ЕБОР и одобри на Македонија кредит од 305 милиони евра

Бизнис Инфо - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и нови патишта

Сител - 12.11.2014

Eвропската банка за обнова и развој и одобри на Макеоднија 305 милиони евра за инфрастуктурни проекти. 145 милиони евра од парите ќе се користат за изгрдба на втората фаза од железничката пруга кон Бугарија – делницата Бељаковце – Крива Паланка.

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економијата

Либертас - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

305 милиони евра од ЕБОР за пругата кон Бугарија и нови патишта

Курир - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за изградба на нови патишта

МРТ - 12.11.2014

Средствата се добиени под исклучително поволни услови (условите се исти за двата кредита): рок на отплата 15 години со грејс период од 4 години и каматна стапка која во моментов изнесува 1,15% (6 - месечен ЕУРИБОР плус 1%)...

Ставрески: Македонија има перспективна економија

Нетпрес - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на економијата во Македонија

Курир - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР ја потврдуваат перспективата на македонската економијата

Република - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

305 милиони евра од ЕБОР за пругата кон Бугарија и нови патишта

Press24 - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Одобрени 305 милиони евра од ЕБОР за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Република - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Сител - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Нови 305 милиони евра од ЕБОР за инфраструктура

МРТ - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој го одврза ќесето за Македонија. Обезбедени се 305 милиони евра, под исклучително поволни услови, за инфраструктурни проекти. Со парите ќе се кредитира изградбата на пругата кон Бугарија, на нови автопати и ...

Нови 305 милиони евра од ЕБОР за Македонија за подобрување на патниот и железничкиот сообраќај

Нетпрес - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економијата

Press24 - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

ЕБОР ни одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

еМагазин - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за инфраструктурни проекти во Македонија

Шеталиште - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра ...

Македонија доби 305 милиони евра од ЕБОР за пругата кон Бугарија и за патишта

Вечер - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Денар - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Ќе се градат експресен пат Охрид - Пештани и автопат Струга - Требеништа вредни 86 милиони евра

Спектра ТВ - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце - Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економијата

Денар - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економијата

Денешен - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

ЕБОР и одобри на Македонија 305 млн. евра за инфраструктурни проекти

Макфакс - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Денешен - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економија

Вечер - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економијата

Falanga - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра.. Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на ...

ЕБОР одобри 305 милиони евра за пругата кон Бугарија и за нови патишта

Lider - 12.11.2014

Европската банка за обнова и развој и одобри на Република Македонија средства во вкупен износ од 305 милиони евра и тоа: 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце – Крива Паланка и 160 милиони евра за ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економијата

Lider - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...

Ставрески: Средствата од ЕБОР потврда за перспективите на македонската економијата

Maxim - 12.11.2014

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој вчера и одобри на Република Македонија 305 милиони евра за финасирање на инфраструктурни проекти од кои 145 милиони евра за втората фаза од железничката пруга кон Бугарија, односно Бељаковце ...