TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шест илјади вработувања на саемите за вработување во Србија

Вечер - 16.11.2014

Дека саемите за вработувања, какви што се одржуваат и во Македонија, даваат резултати за ублажување на невработеноста, претежно кај младите, покажува и примерот на Србија. Во Србија годинава вакви саеми се одржале во 50 градови.

Саем за вработување во Охрид

Алфа - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување. Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, ...

САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ОХРИД: Повеќе од 70 компании се претставија пред граѓаните

Фактор - 14.11.2014

Во Охрид денеска се одржа четвртиот Саем за вработување, дел од караванот саемски претставувања наменети за граѓаните кои активно бараат работно место. Вториот по големина саем, по оној одржан во Скопје во СЦ „Борис Трајковски”, беше домаќин на ...

Саем за вработување во Охрид

А1 On - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саем за вработување во Охрид

Канал5 - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саем за вработување во Охрид

Точка - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар "Билјанини Извори" во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Во Охрид одржан 4-тиот саем за вработување

Канал5 - 14.11.2014

Повеќе од 70 компании ги претставија своите можности за вработување во Охрид. Денеска беше отворен 4 – тиот саем за вработување, каде на едно место се спојуваат работодавачите и лицата кои бараат работа.

Над 70 компании се претставија на Саемот за вработување во Охрид

Точка - 14.11.2014

Денес, во градот Охрид, беше одржан четвртиот Саем за вработување, дел од караванот за саемски претставувања наменети за граѓаните кои активно бараат работно место. Вториот по големина саем, по оној оддржан во Скопје во СЦ „БорисТрајковски”, беше ...

Невработени охриѓани, студенти и ученици денеска го посетија првиот Саем за вработување

ТВМ - 14.11.2014

Голем број невработени охриѓани, студенти и ученици денеска го посетија првиот Саем за вработување кој одржа во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ со надеж дека ќе најдат вработување или ќе остварат контакт со некој потенцијален работодавач.

Повеќе од 70 компании се претставија пред граѓаните на Охрид

ТВМ - 14.11.2014

Повеќе од 70 компании се претставија пред граѓаните на Охрид, на четвртиот од низата Саеми за вработување. "Денес сме во град Охрид, и морам да признаам дека одзивот на компаниите е навистина одличен.

Повеќе од 70 компании се претставија пред граѓаните на Охрид, на четвртиот од низата Саеми за вработување

Бизнис Вести - 14.11.2014

„Денес сме во град Охрид, и морам да признаам дека одзивот на компаниите е навистина одличен. Караванот Саеми за вработување во организација на Агенција за Вработување на Република Македонија има за цел да ги доближи понудата и побарувачката на ...

Голем интерес за првиот Саем за вработување во Охрид

OhridNews - 14.11.2014

Со надеж дека ќе најдат вработување или ќе остварат контакт со некој потенцијален работодавач, голем број невработени охриѓани, студенти и ученици денеска го посетија првиот Саем за вработување, кој се одржа во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ ...

Саем за вработување во Охрид

Курир - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саем за вработување во Охрид

Нетпрес - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саемот за вработување продолжува во Охрид

Сител - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саем за вработување во Охрид

МРТ - 14.11.2014

Саемот во Охрид е предвидено да опфати работодавачи од приватниот сектор, невработени лица, ученици и студенти од Охрид, Струга, Кичево и Македонски Брод Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот ...

Работодавците лице в лице со оние кои бараат работа - Саем за вработување во Охрид

Press24 - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Денеска во Охрид, Саем за вработување

Република - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саем за вработување во Охрид

Press24 - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид денеска беше отворен 4-тиот Саем за вработување, активност насочена кон непосредно поврзување на работодавачите и лицата кои бараат ...

Во Охрид одржан 4-тиот Саем за вработување

Сител - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид денеска беше отворен 4-тиот Саем за вработување, активност насочена кон непосредно поврзување на работодавачите и лицата кои бараат ...

Над 70 компании се претставија на Саемот за вработување во Охрид

Нетпрес - 14.11.2014

Денес, во градот Охрид, беше одржан четвртиот Саем за вработување, дел од караванот за саемски претставувања наменети за граѓаните кои активно бараат работно место. Вториот по големина саем, по оној оддржан во Скопје во СЦ „БорисТрајковски”, беше ...

Повеќе од 70 компании на Саемoт за вработување во Охрид

Република - 14.11.2014

Денес во Охрид беше одржан четвртиот Саем за вработување, дел од караванот саемски претставувања наменети за граѓаните кои активно бараат работно место. Вториот по големина саем, по оној оддржан во Скопје во СЦ „Борис Трајковски”, беше домаќин на ...

Над 70 копании бараа работници на саемот за вработување во Охрид

Сител - 14.11.2014

Повеќе од 70 компании на Саемот за вработување во Охрид ја презентираат својата дејност, условите за работа и за вработување, потребите од работна сила и своите развојни планови. Агенцијата за вработување наместо регистар на слободни работни места ...

70 компании на Саемот за вработување во Охрид- се очекуваат 100 нови вработувања

МРТ - 14.11.2014

Седумдесет компании од Југозападниот дел на Македонија зедоа учество на четвртиот Саем за вработување кој се одржа во Охрид. По стварениот непосреден контакт помеѓу работодавачите и невработените лица од Агенцијата за вработување на Република ...

Саем за вработување денеска во Охрид

еМагазин - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саем за вработување во Охрид

Денешен - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саемот за вработување денеска во Охрид

Вечер - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија (АВРМ) денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори" во Охрид за прв пат се одржува Саем за вработување чија цел е директно поврзување на работодавачите кои нудат и лицата кои ...

Саем за вработување во Охрид

Денар - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Саем за вработување во Охрид

Пулс24 - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Над 70 компании се претставија на Саемот за вработување во Охрид

Вечер - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија во Спортскиот центар „Билјанини Извори" во Охрид денеска беше отворен 4-тиот Саем за вработување, активност насочена кон непосредно поврзување на работодавачите и лицата кои бараат ...

Во Охрид одржан 4-тиот Саем за вработување

Денар - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид денеска беше отворен 4-тиот Саем за вработување, активност насочена кон непосредно поврзување на работодавачите и лицата кои бараат ...

Повеќе од 70 компании се претставија пред граѓаните на Охрид, на четвртиот од низата Саеми за вработување

Спектра ТВ - 14.11.2014

Денес, во градот Охрид, беше одржан четвртиот Саем за вработување, дел од караванот саемски претставувања наменети за граѓаните кои активно бараат работно место. Вториот по големина саем, по оној оддржан во Скопје во СЦ „Борис Трајковски”, беше ...

Над 70 компании се претставија на Саемот за вработување во Охрид

Макфакс - 14.11.2014

Четвртиот Саем за вработување се одржа во петокот во Охрид, како дел од караванот саемски претставувања наменети за граѓаните кои активно бараат работно место. Вториот по големина саем, по оној оддржан во Скопје во СЦ, беше домаќин на повеќе од 70 ...

Работадавците на маса со оние кои бараат работа во Охрид

Maxim - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, денеска во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за прв пат ќе се организира Саем за вработување, активност замислена како можност за директно поврзување на работодавачите ...

Во Охрид одржан 4-тиот Саем за вработување

Lider - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид денеска беше отворен 4-тиот Саем за вработување, активност насочена кон непосредно поврзување на работодавачите и лицата кои бараат ...

Охриѓани кои бараат работа се запонзаа со работодавците на саем

Maxim - 14.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид денеска беше отворен 4-тиот Саем за вработување, активност насочена кон непосредно поврзување на работодавачите и лицата кои бараат ...

Саем за вработување денеска во Охрид

Lider - 14.11.2014

Караванот на Саеми за вработување, во организација на Агенција за вработување на Република Македонија, денеска продолжува во градот Охрид. За масовноста на настанот говори фактот дека за учество на истиот се пријавени повеќе од 70 компании.

Ѓорѓиев за РСМ: За околу 100 нови вработувања причини се Саемите за вработување

Точка - 13.11.2014

Понудата и побарувачката на работна сила утре ќе се спојат во Охрид, на четвртиот Саем за вработување. Сите невработени, но и оние кои сакаат да го променат работно место, од 11 до 14 часот во салата Билјанини извори можат да ја остават својата ...

Претставници на 70 компании на саемот за вработување во Охрид

Канал5 - 13.11.2014

Утре во Охрид ќе се одржи четвртиот саем за вработување. Сите невработени, но и оние кои сакаат да го променат работно место, од 11 до 14 часот во салата Билјанини извори можат да ја остават својата кратка биографија кај компаниите кои ќе бидат ...

Утре ќе се одржи саем за вработување во Охрид

Сител - 13.11.2014

Преку саемите за вработување до сега вработени се над 100 лица. Бројката ќе биде повисока откако ќе се разгледаат сите пристигнати апликации од страна на компаниите кои бараат кадри. По одржани три, утре ќе се одржи 4 саем во Охрид, каде сите ...

Ѓорѓиев за РСМ: За околу 100 нови вработувања причини се Саемите за вработување

Нетпрес - 13.11.2014

Понудата и побарувачката на работна сила утре ќе се спојат во Охрид, на четвртиот Саем за вработување. Сите невработени, но и оние кои сакаат да го променат работно место, од 11 до 14 часот во салата Билјанини извори можат да ја остават својата ...

Саем за вработување утре во Охрид

Курир - 13.11.2014

Караванот на Саеми за вработување, во организација на Агенција за вработување на Република Македонија, утре продолжува во градот Охрид. За масовноста на настанот говори фактот дека за учество на истиот се пријавени повеќе од 70 компании.

Ѓорѓиев за РСМ: Саемите за вработување досега овозможија околу 100 нови вработувања

Press24 - 13.11.2014

Понудата и побарувачката на работна сила утре ќе се спојат во Охрид, на четвртиот Саем за вработување. Сите невработени, но и оние кои сакаат да го променат работно место, од 11 до 14 часот во салата Билјанини извори можат да ја остават својата ...

Ѓорѓиев за РСМ: Саемите за вработување досега овозможија околу 100 нови вработувања

Курир - 13.11.2014

Понудата и побарувачката на работна сила утре ќе се спојат во Охрид, на четвртиот Саем за вработување. Сите невработени, но и оние кои сакаат да го променат работно место, од 11 до 14 часот во салата Билјанини извори можат да ја остават својата ...

Ѓорѓиев за РСМ: Саемите за вработување досега овозможија околу 100 нови вработувања

Пулс24 - 13.11.2014

Понудата и побарувачката на работна сила утре ќе се спојат во Охрид, на четвртиот Саем за вработување. Сите невработени, но и оние кои сакаат да го променат работно место, од 11 до 14 часот во салата Билјанини извори можат да ја остават својата ...

Саем за вработување утре во Охрид

Вечер - 13.11.2014

Караванот на Саеми за вработување, во организација на Агенција за вработување на Република Македонија, утре продолжува во градот Охрид. За масовноста на настанот говори фактот дека за учество на истиот се пријавени повеќе од 70 компании.

Саемите за вработување досега овозможија околу 100 нови вработувања

Maxim - 13.11.2014

Понудата и побарувачката на работна сила утре ќе се спојат во Охрид, на четвртиот Саем за вработување. Сите невработени, но и оние кои сакаат да го променат работно место, од 11 до 14 часот во салата Билјанини извори можат да ја остават својата ...

За првпат Саем за вработување во Охрид

OhridNews - 10.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, во петок на 14-ти ноември 2014 година во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за првпат ќе се организира Саем за вработување.

Гевгеличани се запознаа со можностите за вработување

Република - 10.11.2014

Во Гевгелија денеска се одржа форум на кој претставници од Министерството за труд и социјална политика и Агенцијата за вработување ги запознаа работодавачите со новите владини мерки за вработување на ...

За првпат Саем за вработување во Охрид

Спектра ТВ - 10.11.2014

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија, во петок на 14-ти ноември 2014 година во Спортскиот центар „Билјанини Извори“ во Охрид за првпат ќе се организира Саем за вработување.