TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ѓорчев: Не треба да се прифати законот за амнестија

Канал5 - 15.11.2015

Предлог законот за амнестија поднесен од една граѓанска иницијатива оваа недела не беше прифатен собранието за него гласаше опозицијата, а не и пратениците од владејачката ВМРО ДПМНЕ. Во меѓувреме најавена е нова иницијатива која треба да влезе во ...

СДСМ гласаше за 27 убијци, 29 силувачи, 12 педофили и 391 дилер

Дневник - 14.11.2015

Вчера пратениците од коалицијата на СДСМ во Собранието го поддржаа еден од најскандалозните предлози кои што дошле во парламентот изминативе 25 години. Тоа е епилогот од гласањето во парламентот овој четврток, на 12.11.2015 година.

Павле Трајанов достави Предлог закон за амнестија

Телма - 13.11.2015

Павле Трајанов, претседател на Демократски сојуз и пратеник, во Парламентот достави Предлог на закон за амнестија. Врз основа на стручна анализа, споредбени искуства, бројни укажувања од граѓанскиот сектор, експерти, оценките од Европската комисија ...

Демократскиот сојуз предлага закон за амнестија

Нова ТВ - 13.11.2015

Демократскиот сојуз поднесе предлог- закон за амнестија, со што како што наведуваат државата би ја простила казната, би направила корекција на неправдата нанесена со судски одлуки кои се на „стаклени нозе“, но и би се обезбедила реинтеграција на ...

ДС достави предлог закон за амнестија во Собранието

Утрински - 13.11.2015

Пратеникот и претседател на Демократски сојуз (ДС) Павле Трајанов во Собранието достави Предлог закон за амнестија, подготвен од експертска група ангажирана од партијата. Со законот, соопшти денеска ДС, се предвидува потполно ослободување на осудени ...

Павле Трајанов предлага закон за амнестија

МКД - 13.11.2015

Пратеникот и претседателот на Демократски сојуз (ДС), Павле Трајанов денеска во Собранието достави предлог за закон за амнестија. Експертската група на ДС го подготвиле законот врз врз основа на стручна анализа, споредбени искуства, бројни укажувања ...

ДС достави предлог закон за амнестија во Собранието

Алфа - 13.11.2015

Пратеникот и претседател на Демократски сојуз (ДС) Павле Трајанов во Собранието достави Предлог закон за амнестија, подготвен од експертска група ангажирана од партијата. Пратеникот и претседател на Демократски сојуз (ДС) Павле Трајанов во ...

Павле Трајанов предлага Закон за амнестија

А1 On - 13.11.2015

„Павле Трајанов, претседател на Демократски сојуз и пратеник, во Парламентот достави Предлог на закон за амнестија. Врз основа на стручна анализа, споредбени искуства, бројни укажувања од граѓанскиот сектор, експерти, оценките од Европската комисија ...

Николова: Таква е државата: Протест - контра-протест, амнестија - контраамнестија!

+инфо - 13.11.2015

Предлог-законот за амнестија на затворениците предложен од Мери Николова, а поддржан од околу 11.000 граѓански потписи, вчера „падна“ во Собрание. Околу неговите спорни одредби, неделава се кршеа копја во законодавно-правната комисија, а Мери ...

СОБРАНИЕ: Павле Трајанов достави предлог-закон за амнестија

Телеграф - 13.11.2015

Со законот, соопшти Демократски сојуз, се предвидува потполно ослободување на осудени лица на кои им е изречена казна затвор до три месеци, сторители на кривичните дела шверцување мигранти по член 418-б став 2 од Кривичниот законик Пратеникот и ...

Павле Трајанов: “Подобро 100 виновни на слобода, отколку еден невин во затвор”

Локално - 13.11.2015

Амнестијата е простување (милост) на казната од страна на државата,, корекција на неправдата и ренитеграција на оседните во општеството. Повикувам на политички и граѓански консензус за амнестија без партиски манипулации.

Павле Трајанов до Собранието достави предлог закон за амнестија

Локално - 13.11.2015

Пратеникот и претседател на Демократски сојуз Павле Трајанов во Собранието достави Предлог закон за амнестија, подготвен од експертска група ангажирана од партијата. Со законот, соопшти денеска ДС, се предвидува потполно ослободување на осудени лица ...

Собранието не го изгласа предлог-законот за амнестија

Телма - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Законот за амнестија на затворениците падна во Собрание

Нова ТВ - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот законик, денеска не ја доби поддршка на пратениците во Собранието.

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

24 Вести - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на Република Македонија.

Предлог-законот за амнестија не го помина собранискиот филтер

Утрински - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот законик, денеска не доби поддршка од пратениците.

Пратениците нe го усвоија Предлог законот за амнестија

Р.С.Европа - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на Македонија.

Пратениците на го усвоија Предлог законот за амнестија

Тера - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на Македонија.

Законот за амнестија не помина во Собрание

Фокус - 12.11.2015

Пратениците не го изгласаа Законот за амнестија со кој се предвидуваше целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, а беше поднесен од 10.069 избирачи кои се потпишаа на ...

Предлог-законот за амнестија не помина кај пратениците

+инфо - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Пратениците не го усвоија Предлог законот за амнестија

Правдико - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на Македонија.

Иницијативата за амнестија стигна пред пратениците

Алфа - 12.11.2015

Со едно гласање сакате да ослободите повеќе од 800 затвореници, кои ќе шетаат по улиците. Тоа е закана за општеството. Пратениците од владејачката партија бурно реагираа на законот за амнестија на осуденици Со едно гласање сакате да ослободите ...

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

А1 On - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Мери Николова: Членови на ВМРО-ДПМНЕ масовно се потпишуваа за амнестија!

+инфо - 12.11.2015

Околу предлог-законот за амнестија на затворениците, кој беше поддржан со 11.000 граѓански потписи, повторно се кршеа копја во законодавно-правната комисија. Од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ беа децидни дека таков закон нема да изгласаат и ги ...

И Павле Трајанов предлага закон за амнестија на осудените лица

+инфо - 12.11.2015

Демократскиот сојуз на Павле Трајанов попладнево во Собранието ќе достави предлог-закон за амнестија, кој е селективен и се однесува на повеќе категроии осудени лица. Така, според овој проект, сторители на кривични дела на кои им е изречена ...

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

Канал5 - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

Сител - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

СОБРАНИЕ: Падна Предлог-законот за амнестија

Телеграф - 12.11.2015

Предлог-законот предвидуваше да се ослободат од извршување на 40 проценти од изречената казна затвор сите правосилно осудени лица за кривични дела Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 ...

Комисиска расправа за иницијативата за амнестија на затворениците

Канал5 - 12.11.2015

За ВМРО ДПМНЕ е најскандалозен закон кој не треба да се поддржи, за опозициската коалиција во оваа фаза прифатлив но подоцна да се интервенира со амандмани. Предлог законот за амнестија предложен од Мери Николовска со собрани над 11 илјади потписи, ...

Законот за амнестија на затвореници падна во Собрание

Фактор - 12.11.2015

Пратениците не го изгласаа предлог-законот со кој се предвидуваше целосно ослободување на 40 отсто проценти правосилно осудени лица за кривични дела. За иницијатива за овој закон се потпишаа 10.069 избирачи, поради како што велат, нечовечките услови ...

ДС поднесен нов предлог- закон за амнестија

Локално - 12.11.2015

Демократскиот сојуз на Павле Трајанов попладнево во Собранието достави предлог-закон за амнестија, кој не се однесува на повеќе категроии осудени лица.Од друга страна падна во вода предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој ...

Предлог-законот за амнестија не доби зелено светло пред пратениците

Нетпрес - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на Македонија.

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

Денешен - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Законот за амнестија на криминалци не доби зелено светло

Вечер - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Предлог-законот за амнестија не помина во Собранието

еМагазин - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

Репортер - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

Press24 - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

Република - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

ДС поднесе нов предлог- закон за амнестија

Репортер - 12.11.2015

Демократскиот сојуз на Павле Трајанов попладнево во Собранието достави предлог-закон за амнестија, кој не се однесува на повеќе категроии осудени лица.Од друга страна падна во вода предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој ...

Пратениците не го изгласаа Предлог-законот за амнестија

Курир - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на Република Македонија.

СДСМ поддржува закон со кој убијци, дилери, силувачи и педофили ќе бидат на слобода

Вечер - 12.11.2015

Според предлогот на Николова од затвор би излегле околу 800 лица, а најголемиот дел од нив од Скопје, Куманово, Битола, Тетово, Штип, Прилеп, Струмица, Гостивар и Кавадарци. Тоа би довело до загрозување на безбедноста на граѓаните.

Собранието не го изгласа Предлог-законот за амнестија

Lider - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија поднесен од 10.069 избирачи кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на ...

Предлог-законот за амнестија не е изгласан!

Пулс24 - 12.11.2015

Предлог-законот за амнестија кој предвидува целосно ослободување на 40 проценти правосилно осудени лица за кривични дела кои се пропишани според Кривичниот Законик, денеска не доби поддршка од пратениците во Собранието на Република Македонија.

Николова:И осуденици на доживотен да се амнестираат

Телма - 11.11.2015

Предлагачот на законот за амнестија Мери Николова пред членовите на собраниската комисија изјави дека амнестијата ке и помогне на државата да се подобри ситуацијата затворите, кои според нејзе се преполни со 200 посто повеќе затвореници.

Предлог-закон за Амнестија или политичка манипулација

Телма - 11.11.2015

Политичка дебата на собраниска комисија која расправа за предлог законот за Амнестија предложен од Мери Николова, а потпишан од 11 илјади гласачи. Николова со аргументи за пренатрупаност на затворите го бранеше законот, владеачката партија со ...

Предлог- законот за амнестија влезе во собраниска процедура

МРТ - 11.11.2015

Власта се сомнева во спрега меѓу СДСМ и Мери Николова за нејзиниот предлог-закон за амнестија бидејќи за кусо време собрала 11 илјади потписи. Опозициската партија дава подршка. Според мнозинството, постојат многу ризици со амнестирање голем број ...