TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Задолжителна зимска опрема во возилата

Вест - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Задолжителна зимска опрема во возилата

Р.С.Европа - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири,а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

БркајРабота - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Зимската опрема за возилата од денеска е задолжителна

Фокус - 15.11.2014

Доколку возачите ја заборават зимската опрема за возилата, се соочуваат со казна од 15 евра Од денеска, стапува на сила обврската за носење на зимска опрема за возилата. Автомобилите, џиповите и лесните камиони мора да имаат зимски гуми или да носат ...

Задолжителна зимска опрема во возилата

Идивиди - 15.11.2014

Скопје, 15 ноември 2014 (МИА) - Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на ...

Задолжителна зимска опрема во возилата

Алфа - 15.11.2014

За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на погонските тркала не може да се постават синџири за снег.

Од денеска задолжителна зимска опрема

Телеграф - 15.11.2014

При контролите полицијата ќе проверува дали дали шарите на гумите се со најмалку 4 милиметри длабочина Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилат а.

Комплетен список на зимска опрема која од денеска мора да ја имате во возилото

Бриф - 15.11.2014

Од 15 ноември почнува обврската за поседување зимска опрема во возилата. Еве што ви е потребно. 1. Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг.

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за зимска опрема на возилата

Популарно - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжителна зимската опрема за возилата

+инфо - 15.11.2014

Од денеска на сила е обврската за носење зимска опрема за возилата. Автомобили, џипови и лесни камиони мора да имаат зимски гуми или да носат синџири ако гумите се универзални, а за автобусите и тешките камиони е задолжителна и лопата за ринење ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

Н.Македонија - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Задолжителна зимска опрема во возилата

А1 On - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска е задолжителна зимската опрема за возилата, во спротивно…

Во Штип - 15.11.2014

Од денеска, стапува на сила обврската за носење на зимска опрема за возилата. Автомобилите, џиповите и лесните камиони мора да имаат зимски гуми или да носат синџири ако гумите се универзални, а за автобусите и тешките камиони е задолжителна и ...

Задолжителна зимска опрема во возилата

МРТ - 15.11.2014

Санкционирањето во претстојната зимска сезона ќе биде согласно постојниот правилник за зимска опрема во автомобилите... Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата.

Задолжителна зимска опрема во возилата

Република - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од утре стартува обврската за задолжително поседување зимска опрема

Кајгана - 14.11.2014

Примената на законската обврска за задолжително поседување на пропишаната зимска опрема на пат надвор од населено место, почнува од сабота, 15 ноември, информираат од МВР. Од полицијата, преку соопштение, наведуваат која зимска опрема мора да ја ...

Од 15.11 е задолжителна зимска опрема во возилата

Високи Октани - 14.11.2014

Од 15-ти ноември започнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата – во автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење на синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата, ако на погонските тркала ...

ПОЧЕСТИ ПРЕГЛЕДИ И КАЗНИ: Стар правилник, нови гуми, од утре со зимска опрема

Телеграф - 14.11.2014

Доколку автомобилот е со летни гуми, шарите мора да се со истата длабочина, но и да се носат соодветни синџири во багажникот Зимски гуми и синџири за автомобили, џипови и за лесни камиони од утре, 15 ноември, ќе бидат задолжителни .

Од утре со зимска опрема - стар Правилник и нови гуми

Алфа - 14.11.2014

Зимски гуми и синџири за автомобили, џипови и на лесни камиони од утре, 15 ноември, ќе бидат задолжителни за патиштата во земјава. Зимски гуми и синџири за автомобили, џипови и на лесни камиони од утре, 15 ноември, ќе бидат задолжителни за патиштата ...

Задолжителна зимска опрема во возилата од 15 ноември

Алфа - 14.11.2014

Возачите да се подготват, бидејќи стартува законската обврска за поседување на задолжитечна зимска опрема во возилата. Надлежните велат дека обврската важи исклучиво за надвор од населено место.

Стапува во сила задолжително поседување на зимска опрема во возилата

Тера - 14.11.2014

Примената на законската обврска за задолжително поседување на пропишаната зимска опрема на пат надвор од населено место, почнува од сабота, 15 ноември, информираат од МВР. Од полицијата, преку соопштение, наведуваат која зимска опрема мора да ја ...

МВР: Од утре започнува задолжително поседување зимска опрема

Кумановски м. - 14.11.2014

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата (член 404, став1), од утре (15.11.2014) ќе започне примената на законската обврска за задолжително поседување на ...

Од утре е задолжителна зимската опрема

+инфо - 14.11.2014

Од утре, 15 ноември, ќе почне примената на законската обврска за задолжително поседување на пропишана зимска опрема за моторните возила и работните машини кога учествуваат во сообраќај на пат надвор од населено место.

Од утре со зимска опрема во автомобилот

Канал5 - 14.11.2014

Зимски гуми и синџири за автомобили, џипови и на лесни камиони од утре, 15 ноември, ќе бидат задолжителни за патиштата во земјава. Стариот Правилник за зимска опрема важи и годинава, а се најавуваат и почести прегледи и казни за оние чии шари на ...

Дали сте подготвени за зимата?

CARClub - 14.11.2014

Подгответе се – зимата доаѓа, а со неа доаѓаат и ниските температури, снегот и завеаните или замрзнати патишта. Треба да знаете како да се справите со годишното време кое не им е омилено на возачите.

Од утре зимската опрема задолжителна во возилата

Орбис - 14.11.2014

Од утре , возачите во своите возила ќе мора задолжително да носат и зимска опрема. Ш то треба ја сочинува зимската опрема ? Што значи за безбедноста во сообраќајот и кои се предвидените казни ќе погледнете во прилогот што следува.

Од утре задолжителна зимска опрема во возилата

Бизнис Инфо - 14.11.2014

Од утре, 15 ноември, почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако ...

Еве на што да внимавате од утре, ако не сакате да платите казна!

Sky - 14.11.2014

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, од утре (15.11.2014) ќе започне примената на законската обврска за задолжително поседување на пропишаната зимска ...

МВР: Од утре задолжително носете зимска опрема во возилата

Курир - 14.11.2014

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата (член 404, став1), од утре (15.11.2014) ќе започне примената на законската обврска за задолжително поседување на ...

МВР: Задолжителна зимска опрема во возилата од утре

МРТ - 14.11.2014

Санкционирањето во претстојната зимска сезона ќе биде согласно постојниот правилник за зимска опрема во автомобилите, со кој се пропишува казна од 15 евра. Со новиот закон за безбедност во патниот сообраќај чија подготовка е во тек, според најавите, ...

Од утре со зимска опрема, стар Правилник и нови гуми

Либертас - 14.11.2014

Зимски гуми и синџири за автомобили, џипови и на лесни камиони од утре, 15 ноември, ќе бидат задолжителни за патиштата во земјава. Стариот Правилник за зимска опрема важи и годинава, а се најавуваат и почести прегледи и казни за оние чии шари на ...

Експертите препорачуваат: Ставете зимски гуми

Press24 - 14.11.2014

Зимски гуми и синџири за автомобили, џипови и на лесни камиони од утре, 15 ноември, ќе бидат задолжителни за патиштата во земјава. Стариот Правилник за зимска опрема важи и годинава, а се најавуваат и почести прегледи и казни за оние чии шари на ...

Стапува во сила задолжително поседување на зимска опрема во возилата

Макфакс - 14.11.2014

Примената на законската обврска за задолжително поседување на пропишаната зимска опрема на пат надвор од населено место, почнува од сабота, 15 ноември, информираат од МВР. Од полицијата, преку соопштение, наведуваат која зимска опрема мора да ја ...

Што сè мора да имате во автомобилот од утре?

Вечер - 14.11.2014

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата (член 404, став1), од утре (15.11.2014) ќе започне примената на законската обврска за задолжително поседување на ...

МВР: Од утре задолжително носете зимска опрема во возилата

Денешен - 14.11.2014

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно одредбите од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата (член 404, став1), од утре (15.11.2014) ќе започне примената на законската обврска за задолжително поседување на ...

Комплетен список на зимска опрема која мора да ја имате во возилото

Скопје инфо - 14.11.2014

Од 15 ноември почнува обврската за поседување зимска опрема во возилата. Еве што ви е потребно. 1. Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг.

Почнува обврската за зимска опрема – Што треба да имате во возилото од Сабота?

За Се - 13.11.2014

Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг. се подразбира зимски пневматици на сите тркала, со минимална длабочина на шарите на слојот што гази по обем и широчина, од 4 мм, пневматици со летен профил ...

Што сѐ мора да имаме како зимска опрема

Н.Македонија - 12.11.2014

Во пресрет на зимата, сите возила што учествуваат во сообраќајот мора да бидат законски подготвени за нејзините палавштини Зимските пневматици треба да имаат длабочина на шарата од четири милиметри, а кај теренските и тешките возила шест милиметри ...

Од сабота е задолжителна зимската опрема – Еве колку се казните!

Делчево Денес - 12.11.2014

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од оваа сабота задолжителна e зимската опрема: Еве колку се казните!

МК News - 12.11.2014

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Комплетен список: Еве што мора да имате од зимска опрема во возилото

МК News - 12.11.2014

Од 15 ноември почнува обврската за поседување зимска опрема во возилата. Еве што ви е потребно. Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг.

Од сабота задолжителна зимска опрема – Еве што се мора да имате во возилото

Во Штип - 12.11.2014

Од 15 ноември почнува обврската за поседување зимска опрема во возилата. Еве што ви е потребно. Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг.

Вистината: зимски гуми vs летни (видео)

МК News - 12.11.2014

Можете да имате врвен автомобил, но во услови на снег, без прикладни зимски гуми, од истиот можете да направите само луксузна и скапа санка.Летните гуми, ги губат своите својства на температури под 7 степени Целзиусови.

Од сабота задолжителна зимска опрема во возилата

еМагазин - 12.11.2014

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од сабота задолжителна зимска опрема за возилата

Kumanovo News - 12.11.2014

Од сабота задолжително треба да се носи зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата, ако на погонските тркала не може ...

Задолжителна зимска опрема во возилата

24 Вести - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжително зимска опрема во возилата

Утрински - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од сабота задолжителна зимска опрема во возилата

Брзкруг - 11.11.2014

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од сабота задолжителна обврска за зимска опрема во возилата

МКД - 11.11.2014

Од сабота, 15 ноември, почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ...

Задолжителна зимска опрема во возилата

Алсат-М - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Задолжителна зимска опрема во возилата од денеска

Локално - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

СПРЕМЕТЕ СИНЏИРИ И ЗИМСКИ ГУМИ: Од сабота задолжителна зимска опрема!

Фактор - 11.11.2014

Задолжителната обврска за зимска опрема во возилата запоќнува да важи од 15 ноември (сабота). За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони ова значи дека ќе мора да имаат зимски гуми на возилата и синџири за снег.

Од сабота задолжителна зимска опрема во возилата

Тера - 11.11.2014

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

NewTime - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжително зимска опрема во возилата

Здравство24 - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од сабота задолжителна зимска опрема во возилата

Турлитава - 11.11.2014

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжителна зимска опрема за возилата

Точка - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од утре задолжителна зимска опрема во возилата

Н.Македонија - 14.11.2014

Од утре, 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако ...

45 евра казна ако ви се излижани зимските гуми – еве колку треба да се длабоки шарите

МК News - 11.11.2014

Полицијата интензивно ќе контролира дали поседувате зимска опрема оваа година. Оние кои имаат зимски гуми и кои низ градските средини нема да носат ланци во автомобилите ќе подлежат на строга контрола на полицијата.

Задолжителна зимска опрема во возилата

Канал5 - 14.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од сабота задолжителна зимска опрема за возилата

+инфо - 11.11.2014

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од утре задолжителна зимска опрема во возилата

А1 On - 14.11.2014

Од утре, 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако ...

Од сабота задолжителна зимска опрема - Еве што се мора да имате во возилото

Сител - 11.11.2014

Од 15 ноември почнува обврската за поседување зимска опрема во возилата. Еве што ви е потребно. Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг.

Од утре задолжителна зимска опрема: Список на се што треба да имате во возилото за да не добиете казна

Press24 - 11.11.2014

Од утре 15 ноември почнува обврската за поседување зимска опрема во возилата. Еве што ви е потребно. 1. Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг.

Од денеска задолжителна зимската опрема за возилата

Либертас - 15.11.2014

Од денеска на сила е обврската за носење зимска опрема за возилата. Автомобили, џипови и лесни камиони мора да имаат зимски гуми или да носат синџири ако гумите се универзални, а за автобусите и тешките камиони е задолжителна и лопата за ринење ...

Од денеска ќе фрчат казни - ако не го направите ова

Sky - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжителна зимска опрема за возилата

Нетпрес - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата

Курир - 15.11.2016

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март. Возачите кои нема да ја почитуваат оваа обрска, ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови.

Колку ќе платите ако немата комплетна зимска опрема во возилата?

Press24 - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Задолжителна зимска опрема за возилата од 15 ноември

Република - 11.11.2014

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжителна зимска опрема во возилата - Еве што ви е потребно

Сител - 14.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Ако шарите на зимските гуми не ви се длабоки 4 милиметри - 45 евра казна

Press24 - 11.11.2014

Полицијата интензивно ќе контролира дали поседувате зимска опрема оваа година. Оние кои имаат зимски гуми и кои низ градските средини нема да носат ланци во автомобилите ќе подлежат на строга контрола на полицијата Сите чии гуми ќе бидат истрошени а ...

Од сабота задолжителна зимска опрема во возилата

Шеталиште - 11.11.2014

Од 15 ноември (сабота) почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ...

Од денес задолжителна зимска опрема во возилата - еве ги казните!

Скопје инфо - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата

Пулс24 - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од денеска задолжително зимска опрема во возилата

Денешен - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Што сè мора да имате во автомобилот од денес?

Вечер - 15.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

Lider - 14.11.2014

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Од оваа сабота задолжителна e зимската опрема: Еве колку се казните!

Falanga - 11.11.2014

Полицијата интензивно ќе контролира дали поседувате зимска опрема оваа година. Оние кои имаат зимски гуми и кои низ градските средини нема да носат ланци во автомобилите ќе подлежат на строга контрола на полицијата..

Нови гуми, стар правилник за зимска опрема

Дневник - 10.11.2014

Стариот правилник за зимска опрема во автомобилите ќе важи и годинава, но полицијата им препорачува на граѓаните да набават нови гуми оти почесто ќе ги мери шарите, во спротивно ќе платат казни од 15 ...

Не ризикувајте - возете безбедно и во зима

Кајгана - 10.11.2014

Вашата и безбедноста на вашите најблиски се бесценети. На неа никогаш не може да штедите, со исклучок на зимската опрема за вашиот автомобил. Сè што треба да направите е да ги прегледате советите ...

Не ризикувајте - возете безбедно и во зима

Факултети - 10.11.2014

Вашата и безбедноста на вашите најблиски се бесценети. На неа никогаш не може да штедите, со исклучок на зимската опрема за вашиот автомобил. Сé што треба да направите е да ги прегледате советите подоле и понудите на трговците со ПОПУСТИ И ДО 40% ...

Не ризикувајте - возете безбедно и во зима

Точка - 10.11.2014

Вашата и безбедноста на вашите најблиски се бесценети. На неа никогаш не може да штедите, со исклучок на зимската опрема за вашиот автомобил. Сé што треба да направите е да ги прегледате советите ...

Задолжителна зимска опрема :: Што сé мора да имаме?

Авто Магазин - 10.11.2014

Според нашите прописи, поточно според правилникот за задолжителна опрема на возилата донесен од министерството за внатрешни работи во 2010 година, од оваа сабота па во наредните четири месеци секое ...