TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светски ден за сеќавање на жртвите од сообраќајните незгоди

Телма - 15.11.2015

Со засадување на 124 зимзелени дрвца во спомен паркот на средно Водно денеска се обележа светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајните несреќи. Бројот на засадените дрвца го претставува бројот на загинати лица во сообраќајните незгоди во ...

Спомен парк на Водно за жрвите во сообраќајни несреќи во Македонија

Нова ТВ - 15.11.2015

По повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, денеска на Средно Водно со засaдување дрвца ќе биде промовиран парк во спомен на лицата кои оваа година го загубија животот во сообраќајки во Република Македонија.

Парк на Водно во знак на сеќавање на жртвите од сообраќајни несреќи

24 Вести - 15.11.2015

124 дрвца беа засадени на Средно Водно во знак на сеќавање на жртвите од сообрајќајни несреќи годинава. Од Републичкиот совет за сообрајќај велат дека на скопските улици се вози над дозволените граници и не се почитуваат правилата.

На Средно Водно отворен „Парк на сеќавање на жртвите во сообраќајни несреќи“ (ФОТО)

МКД - 15.11.2015

По повод 15 Ноември, Светскиот ден на сеќавање на жрвтите во сообраќајни незгоди, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП), организираше акција за уредување на спомен парк посветен на лицата кои оваа година го загубија ...

Засаден парк за спомен на загубените животи во сообраќајни незгоди

Кајгана - 15.11.2015

По повод 15 Ноември, Светскиот ден на сеќавање на жртвите во сообраќајни незгоди, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, организира акција за уредување на спомен парк посветен на лицата кои оваа година го загубија животот во ...

Спомен парк на Водно за жртвите во сообраќајни несреќи

+инфо - 15.11.2015

По повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, денеска на Средно Водно со засдување дрвца ќе биде промовиран парк во спомен на лицата кои оваа година го загубија животот во сообраќајки во Република Македонија.

Со парк во спомен на загубeните животи одбележан Светскиот ден на сеќавање на жртвите

Орбис - 15.11.2015

По повод 15 Ноември, Светскиот ден на сеќавање на жрвтите во сообраќајни незгоди, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, организира акција за уредување на спомен парк посветен на лицата кои оваа година го загубија животот во ...

Спомен парк на Водно за жрвите во сообраќајни несреќи во Македонија

А1 On - 15.11.2015

По повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, денеска на Средно Водно со засдување дрвца ќе биде промовиран парк во спомен на лицата кои оваа година го загубија животот во сообраќајки во Република Македонија.

На Водно парк на жртвите на сообраќајки, во храмовите молитви за загинатите

+инфо - 15.11.2015

По повод 15 Ноември, Светскиот ден на сеќавање на жрвтите во сообраќајни незгоди, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, организира акција за уредување на спомен парк посветен на лицата кои оваа година го загубија животот во ...

Фото: Отворен паркот за спомен на загинатите во сообраќајни несреќи

Скопје инфо - 15.11.2015

По повод 15 Ноември, Светскиот ден на сеќавање на жрвтите во сообраќајни незгоди, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, организира акција за уредување на спомен парк посветен на лицата кои оваа година го загубија животот во ...

ПАРК НА ВОДНО: Во спомен на животите што згаснаа на македонските улици

Телеграф - 15.11.2015

На Средно Водно со засадување дрвца ќе биде промовиран парк во спомен на лицата кои оваа година го загубија животот во сообраќајки низ Македонија По повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, денеска на Средно Водно со ...

Спомен парк на Водно за жрвите во сообраќајни несреќи во Македонија

Канал5 - 15.11.2015

По повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, денеска на Средно Водно со засaдување дрвца ќе биде промовиран парк во спомен на лицата кои оваа година го загубија животот во сообраќајки во Република Македонија.

Спомен парк на Водно за жрвите во сообраќајни несреќи во Македонија

Сител - 15.11.2015

По повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, денеска на Средно Водно со засдување дрвца ќе биде промовиран парк во спомен на лицата кои оваа година го загубија животот во сообраќајки во Република Македонија.

Со парк во спомен на загубeните животи одбележан Светскиот ден на сеќавање на жртвите

Сител - 15.11.2015

По повод 15 Ноември, Светскиот ден на сеќавање на жрвтите во сообраќајни незгоди, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, организира акција за уредување на спомен парк посветен на лицата кои оваа година го загубија животот во ...

Денеска е Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Канал5 - 15.11.2015

Денеска е Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди. По тој повод 124 зимзелени дрвца беа засадени во парк на Средно Водно, како симболика за 124 загубени животи во сообраќајна несреќа оваа година.

Спомен парк на Водно за жртвите во сообраќајки

Макфакс - 15.11.2015

Во недела, во 11 часот, на Средно Водно, по повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди ќе се одржи јавен настан промоција на парк (засадување на дрвца) во спомен на лицата кои оваа година го загубија животот во сообраќајни ...

Спомен парк на Водно за жрвите во сообраќајни несреќи во Македонија

Денешен - 15.11.2015

По повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, денеска на Средно Водно со засдување дрвца ќе биде промовиран парк во спомен на лицата кои оваа година го загубија животот во сообраќајки во Република Македонија.

Засаден парк за спомен на загубаните животи во сообраќајни незгоди

Макфакс - 15.11.2015

По повод 15 Ноември, Светскиот ден на сеќавање на жрвтите во сообраќајни незгоди, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, организира акција за уредување на спомен парк посветен на лицата кои оваа година го загубија животот во ...

Парк на Средно Водно во спомен на жртвите во сообраќајки

Lider - 15.11.2015

Денеска во 11 часот, на Средно Водно – Скопје ( на 20 метри од паркингот на Средно Водно), по повод Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди ќе се одржи јавен настан промоција на парк (засадување на дрвца) во спомен на лицата кои ...

Време е да запрат кривичните дела на улиците!

Авто Плус - 14.11.2015

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата на прес конференција најави старт на активности поврзани со Светскиот ден за сеќавање на жртви во сообраќајни несреќи – 15-ти ноември, под мотото: Денови на сеќавање – време е да запрат ...

Скопје ќе добие парк за сеќавање на жртвите од сообраќајни несреќи

Скопје инфо - 14.11.2015

Со повеќе активности ќе биде одбележан 15 Ноември – Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, меѓу кои засадување дрвца, пешачки дефилеа во повеќе градови, едукативни предавања, јавни трибини, посета на гробот на Тоше Проески, ...

Како да се намали бројот на жртвите во сообраќајните несреќи?

Fox.mk - 14.11.2015

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот во недела ќе го одбележи 15 ти ноември денот за оддавање почит на жртвите од сообраќајните незгоди. Годишно во светот 1,2 милиони луѓе страдаат во сообраќајни несреќи.

Како да се намали бројот на жртвите во сообраќајните несреќи?

Press24 - 14.11.2015

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот во недела ќе го одбележи 15 ти ноември денот за оддавање почит на жртвите од сообраќајните незгоди. Годишно во светот 1,2 милиони луѓе страдаат во сообраќајни несреќи.

Како да се намали бројот на жртвите во сообраќајните несреќи?

Курир - 14.11.2015

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот во недела ќе го одбележи 15 ти ноември денот за оддавање почит на жртвите од сообраќајните незгоди. Годишно во светот 1,2 милиони луѓе страдаат во сообраќајни несреќи.

РСБСП: Време е да запрат кривичните дела на улиците

Радио МОФ - 13.11.2015

Со пораката „Денови на сеќавање – време е да запрат кривичните дела на улиците“, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата го одбележа Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди .

Ќе се посвети парк на жртвите во сообраќајот

Кајгана - 13.11.2015

Со повеќе активности ќе биде одбележан 15 Ноември – Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, меѓу кои засадување дрвца, пешачки дефилеа во повеќе градови, едукативни предавања, јавни трибини, посета на гробот на Тоше Проески, ...

ГОДИНАВА ВО СООБРАЌАЈКИ ЗАГИНАЛЕ 113 ЛИЦА: Време е да запрат кривичните дела на улиците!

Академик - 13.11.2015

Според податоците на РСБСП, во Македонија само во првите девет месеци од 2015 година случиле 100 сообраќајни несреќи со смртни последици, во кои животот го загубиле 113 лица, а 4.684 се повредени.

Годинава во Македонија имало 100 сообраќајки со жртви

Здравство24 - 13.11.2015

Засадување дрвца и промоција на парк, пешачко дефиле, јавни трибини и едукативни предавања, крводарителска акција, ликовна изложба и други активносити ќе бидат организирани во рамки на кампањата за одбележување на Светскиот ден на сеќавање на ...

Ќе се посвети парк на жртвите во сообраќајот

Точка - 13.11.2015

Со повеќе активности ќе биде одбележан 15 Ноември – Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, меѓу кои засадување дрвца, пешачки дефилеа во повеќе градови, едукативни предавања, јавни трибини, посета на гробот на Тоше Проески, ...

Кампања за одбележување на Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Сител - 13.11.2015

Засадување дрвца и промоција на парк, пешачко дефиле, јавни трибини и едукативни предавања, крводарителска акција, ликовна изложба и други активносити ќе бидат организирани во рамки на кампањата за одбележување на Светскиот ден на сеќавање на ...

Како да се намали бројот на жртвите во сообраќајните несреќи ?

Канал5 - 13.11.2015

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот в недела ќе го одбележи 15 ти ноември денот за оддавање почит на жртвите од сообраќајните незгоди Годишно во светот 1,2 милиони луѓе страдаат во сообраќајни несреќи.

Светски ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Локално - 13.11.2015

Денеска во просториите на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата ќе се одржи Прес конференција по повод кампањата за одбележување на Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди .

Ќе се посвети парк на жртвите во сообраќајот

Денар - 13.11.2015

Со повеќе активности ќе биде одбележан 15 Ноември – Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, меѓу кои засадување дрвца, пешачки дефилеа во повеќе градови, едукативни предавања, јавни трибини, посета на гробот на Тоше Проески, ...

Со низа активности ќе се одбележи Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот

Fox.mk - 13.11.2015

Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот, 15 ноември со низа активности ќе се одбележи и во Македонија. Засадување на дрвца, промоција на парк посветен на жртвите кои оваа година го загубија животот во сообраќајни несреќи, пешачко дефиле ...

Одбележување на Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот

Нетпрес - 13.11.2015

Со низа активности ќе се одбележи 15-ти ноември, Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот . Засадување на дрвца, промоција на парк посветен на жртвите кои оваа година го загубија животот во сообраќајни несреќи, пешачко дефиле во повеќе ...

Време е да запрат кривичните дела на улиците!

Вечер - 13.11.2015

Во првите девет месеци во 2015 година се случиле 100 сообраќајни несреќи со смртни последици, во кои животот го загубиле 113 лица, а 4.684 се повредени. Тоа е раст од 8,7 проценти и 4,6 отсто соодветно во однос на 2014 година.

Со низа активности ќе се одбележи Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот

Курир - 13.11.2015

Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот, 15 ноември со низа активности ќе се одбележи и во Македонија. Засадување на дрвца, промоција на парк посветен на жртвите кои оваа година го загубија животот во сообраќајни несреќи, пешачко дефиле ...

Ќе се посвети парк на жртвите во сообраќајот

Макфакс - 13.11.2015

Со повеќе активности ќе биде одбележан 15 Ноември – Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, меѓу кои засадување дрвца, пешачки дефилеа во повеќе градови, едукативни предавања, јавни трибини, посета на гробот на Тоше Проески, ...

Со низа активности ќе се одбележи Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот

Press24 - 13.11.2015

Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајот, 15 ноември со низа активности ќе се одбележи и во Македонија. Засадување на дрвца, промоција на парк посветен на жртвите кои оваа година го загубија животот во сообраќајни несреќи, пешачко дефиле ...

Кампања за светскиот ден на жртвите во сообраќајот

МРТ - 13.11.2015

Од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот со пораката на годинашната кампања „Денови на сеќавање, време е да запрат кривичните дела на улиците“ го најавија почетокот на одбележувањето на Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни ...

Светски ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Lider - 13.11.2015

Денеска во просториите на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата ќе се одржи Прес конференција по повод кампањата за одбележување на Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди .