TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спасовски: Со 50 отсто помали казни ќе ги вратиме парите кај народот

А1 On - 17.11.2013

Со враќањето на ДДВ кон народот годишно ќе се враќаат повеќе од 130 милиони евра, според актуелните параметри, но доколку економијата закрепне, а факт е дека со враќањето на парите кон бизнисот и ...

Заев: Ќе ги вратиме среќата и насмевката на граѓаните на Македонија

А1 On - 17.11.2013

Лидерот на СДСМ Зоран Заев придружен од тимот за промоција на предлог мерки од новата програма на партијата денеска во општина Маврово Ростуша зборуваше дека ќе го прекине процесот на иселување на ...

Спасовски: Со 50 отсто помали казни ќе ги вратиме парите кај народот

+инфо - 17.11.2013

Со враќањето на ДДВ кон народот годишно ќе се враќаат повеќе од 130 милиони евра, според актуелните параметри, но доколку економијата закрепне, а факт е дека со враќањето на парите кон бизнисот и ...

Заев: Ќе ги вратиме среќата и насмевката на граѓаните на Македонија

+инфо - 17.11.2013

Лидерот на СДСМ Зоран Заев придружен од тимот за промоција на предлог мерки од новата програма на партијата денеска во општина Маврово Ростуша зборуваше дека ќе го прекине процесот на иселување на ...

Оливер Спасовски: Со намалување на казните ќе ги вратиме парите кон народот

Бриф - 17.11.2013

Со враќањето на ДДВ кон народот годишно ќе се враќаат повеќе од 130 милиони евра, според актуелните параметри, но доколку економијата закрепне, а факт е дека со враќањето на парите кон бизнисот и ...

Заев од Маврово Ростуша: Со промената на законот за извршна постапка граѓаните ќе плаќаат далеку помалку отколку сега

Бриф - 17.11.2013

Тимот на СДСМ предводен од Претседателот Зоран Заев на средби со граѓаните од Маврово Ростуша. Претседателот Зоран Заев придружен од тимот за промоција на предлог мерки од програмата беше во ...

СДСМ: Со намалување на казните ќе ги вратиме парите кон народот

Република - 17.11.2013

Со враќањето на ДДВ кон народот годишно ќе се враќаат повеќе од 130 милиони евра, според актуелните параметри, но доколку економијата закрепне, а факт е дека со враќањето на парите кон бизнисот и ...

Спасовски во Вевчани: “Со намалувањето на казните ќе ги вратиме парите кон народот”

Sky - 17.11.2013

Тим на СДСМ, предводен од генералниот секретар на СДСМ Оливер Спасовски денеска оствари средби со граѓаните на Вевчани, при промоција на предлог мерките од програмата на СДСМ.

ГАЛЕРИЈА: Заев блиску до народот

Sky - 17.11.2013

Тимот на СДСМ предводен од Претседателот на партијата, Зоран Заев, денеска ги промовираше предлог мерките од програмата на СДСМ пред граѓаните на Маврово ...

Заев од Маврово Ростуше: “Со промената на законот за извршна постапка граѓаните ќе плаќаат далеку помалку отколку сега” ...

Sky - 17.11.2013

Претседателот Зоран Заев придружен од тимот за промоција на предлог мерки од програмата беше во целодневна посета на општина Маврово Ростуша. Најнапред Заев го посети село Жировница каде се сретна со ...

Промовирана партиската програма на СДСМ во Василево

24 Вести - 16.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска пред жителите на општина Василево ги промовираше предлог-мерките од партиската програма. Во рамки на посетата, лидерот на опозицијата оствари среби со граѓани ...

Заев вети квалитетен живот за сите граѓани

А1 On - 16.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев вечерва ги посети жителите на Зрновци. Тој пред нив ги презентираше предлог мерките од програмата на СДСМ. „Жителите на Зрновци на трибината во Домот на културата, ...

Заев: Мора да ја вратиме бројната средна класа

А1 On - 16.11.2013

Идните мерки кои ќе ги преземе новата влада на СДСМ во земјоделието, бенефицираниот стаж за земјоделците, поисплатливата зелена нафта, правична распределба на субвенциите и обезбедување квалитетен ...

ГАЛЕРИЈА Заев: Мора да ја вратиме бројната средна класа

+инфо - 16.11.2013

Идните мерки кои ќе ги преземе новата влада на СДСМ во земјоделието, бенефицираниот стаж за земјоделците, поисплатливата зелена нафта, правична распределба на субвенциите и обезбедување квалитетен ...

Груевски: СДСМ може да каже и дека сонцето изгрева на запад!

Канал5 - 16.11.2013

Груевски со остри критики за програмата на СДСМ. Мерките и проектите на социјалдемократите ги оцени како необмислени, нафрлени, без конкретни бројки за буџетот и роковите за изведување и завршување.

Промовирана партиската програма на СДСМ во Василево

Канал5 - 16.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска пред жителите на општина Василево ги промовираше предлог-мерките од партиската програма. Во рамки на посетата, лидерот на опозицијата оствари среби со граѓани ...

Заев од Василево: Ќе ја вратиме бројната, силна и стабилна средна класа

Бриф - 16.11.2013

Претседателот Зоран Заев, заедно со својот тим за промоција на предлог мерките на програмата, денес присуствуваше во посета на општина Василево, каде со задоволство беше пречекан од граѓаните.

Галерија: Заев: Мораме да ја вратиме средната класа во Македонија

Sky - 16.11.2013

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев разговараше со жителите на општина Василево разговараа за идните мерки кои ќе ги преземе новата влада на СДСМ во земјоделието, бенефицираниот стаж за земјоделците, ...

Заев ја промовираше партиската програма во Василево

Република - 16.11.2013

Зоран Заев, претседател на СДСМ во општина Василево ги промовираше предлог-мерките од партиската програма. Во рамки на посетата, лидерот на опозицијата оствари среби со граѓани каде, како што соопшти ...

Спасовски: Нема да вложуваме во проекти од кои власта профитира

Нова ТВ - 15.11.2013

„Нашата програма се базира пред сè и стои на столбови кои се срушени во овој момент во Република Македонија. Еден од главните носечки столбови е да ја вратиме средната класа во Република Македонија и ...

ВИДЕО: Спасовски ги запозна струмичани со мерките на СДСМ

А1 On - 15.11.2013

Струмичани денеска се запознаа со мерката на СДСМ за поврат на 15 отсто ДДВ за секој граѓанин во Република Македонија и можноста за тринаесетта плата или тринаесетти надоместок на секој граѓанин во ...

Програмата на СДСМ денеска пред граѓаните на Зрновци, Карбинци и Струмица

+инфо - 15.11.2013

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, заедно со својот тим соработници, денеска ќе ги промовира мерките од новата социјална програма пред граѓаните на Зрновци.

ВИДЕО Спасовски ги запозна струмичани со мерките на СДСМ

+инфо - 15.11.2013

Струмичани денеска се запознаа со мерката на СДСМ за поврат на 15 отсто ДДВ за секој граѓанин во Република Македонија и можноста за тринаесетта плата или тринаесетти надоместок на секој граѓанин во ...

ГАЛЕРИЈА Спасовски пред струмичани ја претстави новата програма на СДСМ

+инфо - 15.11.2013

Промоцијата на предлог мерките од програмата на СДСМ денеска продолжи во Струмица, каде по средбата со бизнис заедницата, тимот предводен од генералниот секретар на партијата, Оливер Спасовски, се ...

Трибина на СДСМ во Струмица: Просперитетна Македонија со влада предводена од Заев

+инфо - 15.11.2013

Трибина на која присуствуваа голем број партиски неопределени граѓани, но и членови и активисти на СДСМ, денеска се одржа во Домот на АРМ во Струмица, на која генералниот секретар на СДСМ ги ...

ГАЛЕРИЈА Заев вети квалитетен живот за сите граѓани

+инфо - 15.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев вечерва ги посети жителите на Зрновци. Тој пред нив ги презентираше предлог мерките од програмата на СДСМ. „Жителите на Зрновци на трибината во Домот на културата, ...

(ВИДЕО) Спасовски: Струмица е пример за тоа како се вложува во иднината и во идните генерации, како се создава ...

Бриф - 15.11.2013

На денешната презентација на новите мерки што ги предлага СДСМ во Струмица, збор имаше и пратеникот од Куманово Оливер Спасовски. -Денеска сме овде за да презентираме дел од предлог-мерките од новата ...

Промоција на новите мерки на СДСМ: Заев во Гевгелија, Спасовски во Ранковце, Узунов во Конче

Sky - 17.11.2013

Продолжува промоцијата на предлог мерките од новата програма на СДСМ, пред граѓаните од цела Македонија. Денес, 18.11.2013 година, тимот на СДСМ предводен од Претседателот на партијата, Зоран Заев, ...

Промовирана предлог програмата на СДСМ пред струмичани насловена - Да ја вратиме средната класа

ВИС - 15.11.2013

Предлог програмата на СДСМ се базира на столбови кои ова власт ги сруши. Носечки столб на ова програма е да ја вратиме средната класа. Нудиме мерки во делот на економијата, социјалата со кои ке се ...

СДСМ им вети бенефициран стаж на земјоделците

Република - 15.11.2013

Генералниот секретар на СДСМ, Оливер Спасовски, заедно со членови од високото раководство на СДСМ, при денешната посета на Струмица на земјоделците им ветиле дека кога ќе се вратат на власт ќе им ...

Оливер Спасовски најави 13-та плата за секој граѓанин – промовирана предлог програмата на СДСМ

Фама - 15.11.2013

Повратокот на 15 проценти ДДВ за секој граѓанин во Република Македонија и создавање можност за тринаесетта плата или тринаесетти надоместок на секој граѓанин којшто е во Република Македонија.

СДСМ во Струмица ги презентираше предлог-мерките од новата програма

StrumicaNet - 15.11.2013

Во рамките на денешната посета на Струмица, тимот на СДСМ предводен од генералниот секретар, Оливер Спасовски, заедно со членови од високото раководство на СДСМ, во преполната сала на Домот на АРМ ...

Заев: 450 евра минимална плата за сите вон јавниот сектор

Нова ТВ - 14.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев на промоцијата на новата програма на оваа опозициска партија во Штип најави дека ако дојдат на власт ќе обезбедат 450 евра минимална плата за сите вработени надвор од ...

Заев: Кога ќе дојдеме на власт, минимална плата ќе биде 450 евра

Утрински - 14.11.2013

СДСМ ја започна од Штип презентацијата на својата програма, чија основна цел е враќање на средната класа Штип – „Кога СДСМ ќе ја освои власта и ќе ја преземе одговорноста, ќе направи од Македонија ...

Штипјани задоволни од новата програма на опозицијата

А1 On - 14.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев, заедно со својот тим, вчеравечер пред штипјани ја презентираше новата програма на партијата, која се состои од 350 мерки, а најголемиот акцент е ставен на оние за ...

(ВИДЕО) Заев: Сите наши мерки чинат колку 5 споменици на ВМРО-ДПМНЕ

А1 On - 14.11.2013

Прв пат од Штип, како што доликува, од центарот на Источна Македонија, каде што е срцето на нашата татковина, каде што очекуваме најмногу подршка, сакам прво со вас да го споделам впечатокот.

Заев се сретна со амбасадорот на Канада, Роман Вашчук

А1 On - 14.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска оствари средба со амбасадорот на Канада во Македонија, Роман Вашчук. На средбата се разговараше за актуелните случувања и политички теми, а беше акцентирана ...

Спасовски: СДСМ ќе ги врати средната класа, слободата и демократијата!

А1 On - 14.11.2013

Генералниот секретар на СДСМ Оливер Спасовски денеска на директна средба со граѓаните од Зелениково ги слушна нивните поплаки за непотизам во средината во која живеат.

СДСМ новата програма денеска ќе ја промовира во Виница, Ново Село и Зелениково

+инфо - 14.11.2013

Мерките од својата нова програма СДСМ денеска ќе ја промовира во Виница, Ново Село и Зелениково. Тим на СДСМ предводен од потпретседателот на партијата, Ванчо Узунов, ќе ги промовира мерките од ...

ВИДЕО+ГАЛЕРИЈА Заев: Завршува времето на оваа власт

+инфо - 14.11.2013

Времето само ми најавува дека завршува периодот на владеење на оваа власт. Сега и да не сакаат, крајот им се гледа, но треба луѓето да гласаат за нас, за нашата понуда, за тоа што ќе им го понудиме.

Заев со канадскиот амбасадор разговарал за важноста на градење политички консензус

+инфо - 14.11.2013

На својата денешна средба, претседателот на СДСМ, Зоран Заев и канадскиот амбасадор Роман Вашчук разговарале за актуелните случувања и политички теми, при што била нагласена важноста на градењето ...

Спасовски: СДСМ ќе ги врати средната класа, слободата и демократијата!

+инфо - 14.11.2013

Генералниот секретар на СДСМ Оливер Спасовски денеска на директна средба со граѓаните од Зелениково ги слушна нивните поплаки за непотизам во средината во која живеат.

(ВИДЕО)Заев: Сите наши мерки чинат колку 5 споменици на ВМРО-ДПМНЕ

Локално - 14.11.2013

Граѓаните бараат алтернатива, а неа можат да ја најдат единствено со Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија и новите мерки кои се нудат во програмата.

Заев се сретна со амбасадорот на Канада

Бриф - 14.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска оствари средба со амбасадорот на Канада Роман Вашчук, соопштуваат од СДСМ. -На средбата се разговараше за актуелните случувања и политички теми, а беше ...

Средба на претседателот на СДСМ, Заев, со амбасадорот на Канада, Роман Вашчук

Телеграф - 14.11.2013

Заев го информирал амбасадорот за новата програма на СДСМ и нејзината промоција пред граѓаните ширум целата земја Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска оствари средба со амбасадорот на Канада во ...

СДСМ продолжува со промоција на мерките од новата програма

Sky - 14.11.2013

Продолжува промоцијата на мерките од новата програма на СДСМ, пред граѓаните од цела Македонија. Денес тимот на СДСМ предводен од Заменик претседателот на партијата, Радмила Шекеринска, ќе ги ...

Новата програмска определба ќе ја врати СДСМ на победничката патека (ГАЛЕРИЈА)

Sky - 14.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев, заедно со својот тим, вчеравечер пред штипјани ја презентираше новата програма на партијата, која се состои од 350 мерки, а најголемиот акцент е ставен на оние за ...

Заев: Завршува оваа власт, и да не сакаат, крајот им се гледа! (ВИДЕО)

Sky - 14.11.2013

Вчеравечер во Штип, СДСМ одржа трибина на којашто претседателот Зоран Заев презентираше дел од предлог решенијата на СДСМ, за новата програма на партијата.

Заев - Вашчук: Иселувањето на младата популација од Македонија - загрижувачки податок

Sky - 14.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска оствари средба со амбасадорот на Канада во Р.Македонија, Роман Вашчук. На средбата, како што соопшти СДСМ, се разговарало за актуелните случувања и политички ...

Заев:450 евра минимална плата

Фама - 14.11.2013

Претседателот на СДСМ Зоран Заев промовирајки ја новата програма на во Штип најави дека ако дојдат на власт ќе обезбедат 450 евра минимална плата за сите вработени надвор од јавниот сектор.

Опозицијата почна со претставување на новата програмата од Штип

Ирис - 14.11.2013

Опозицијата почна со претставување на новата програмата од Штип. Лидерот на СДСМ, Зоран Заев на синоќешната трибина истакна дека како опозиција предлагаат нови мерки, а власта ги дочекува на нож.

СПАСОВСКИ ОД ЗЕЛЕНИКОВО: Ќе ја вратиме слободата на граѓаните

Sky - 14.11.2013

Тимот предводен од генералниот секретар на СДСМ, Оливер Спасовски денеска оствари средби со граѓани од Зелениково. Граѓаните, на директните средби се пожалија на непотизам во нивната средина.

ФОТО: Промоција на новата програма на СДСМ во Штип

Maxim - 14.11.2013

Синоќа во преполната сала на Советот на Општина Штип се одржа трибина на која беа презентирани мерките на СДСМ од програмата на партијата. Пред штипјани беше презентирана и промовирана визијата на ...

(ВИДЕО) Заев: Да инвестираме во иднината, а не во минатото

А1 On - 13.11.2013

Во овој момент, во делот за образованието, се разработуваат повеќе проекти во 20 области за создавање услови за поефикасно и помодерно образование. Овој дел од програмата е насловен „Да инвестираме ...

Заев: Оваа програма е остварлива

А1 On - 13.11.2013

При денешната посета на Штип каде тимови на СДСМ ги промовираа мерките од новата програма на партијата се остварија повеќе средби на Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, со стечајните работници, ...

Заев денеска од Штип почнува со промоција на мерките за враќање на средната класа

+инфо - 13.11.2013

Тимот на СДСМ предводен од лидерот Зоран Заев, денеска пред штипјани ќе ги промовира мерките од партиската програма. Во рамки на промоцијата, со почеток во 13.15 часот, на платото пред Стопанска ...

Заев до стечајците: Ние сме за достоинствен живот на сите, не за споменици

+инфо - 13.11.2013

Во првите 100 дена ќе го донесеме законот за стечајни работници, порача претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска пред стечајците кои во голем број дојдоа во салата на Собранието на Општина Штип.

СДСМ на трибина во Штип: Ние имаме алтернатива за сиромаштијатa

+инфо - 13.11.2013

Во земја во која само два до три проценти од населението се богати, едвај пет проценти ја сочинуваат средната класа, а голем процент граѓани тонат во сиромаштија, потребни се алтернативни решенија.

Заев:откако ќе дојдеме на власт во првите 100 дена ќе го донесеме Законот за стечајни работници

Локално - 13.11.2013

Во првите 100 дена ќе го донесеме Законот за стечајни работници -вака одговори Претседателот на СДСМ Зоран Заев на прашање з арешавање на стаусот на стечајците нод Штип Стечајците се пожалија дека ...

СДСМ се спрема за предвремени избори?

Вечер - 13.11.2013

Промоција на партиската програма во сите општински организации, средби со граѓани, презентација на нови мерки, опозициската СДСМ како веќе да ја почна предизборна кампања.

Заев: Оваа програма е остварлива

Бриф - 13.11.2013

При денешната посета на Штип каде тимови на СДСМ ги промовираа мерките од новата програма на партијата се остварија повеќе средби на Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, со стечајните работници, ...

(ФОТО) Промоција на новата програма на СДСМ во Штип: Заев тргна да ги придобие граѓаните

Бриф - 13.11.2013

Вечерва, во преполната сала на Советот на Општина Штип се одржа трибина на која беа презентирани мерките на СДСМ од програмата на партијата. Пред штипјани беше презентирана и промовирана визијата на ...

Заев од Штип почнува со промоција на мерките за враќање на средната класа

Sky - 13.11.2013

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија започнува промоција на мерките од новата програма на партијата, пред граѓаните од цела Македонија. Тимот на СДСМ предводен од Претседателот на партијата, ...

Портпаролот на СДСМ во Кавадарци распали по Заев

Курир - 13.11.2013

Се почесто во јавноста почнуваат да излегуваат несогласувањата во СДСМ по изборот на Зоран Заев за претседател на СДСМ. Последниот случај е во Кавадарци каде што Портпаролот на Општинската ...

СДСМ распали по СДСМ

Република - 13.11.2013

Портпаролот на Општинската организација на СДСМ во Кавадарци, Ненад Јовановиќ преку своја колумна објавена на локалниот сајт Мојотград.мк остро го нападна сегашниот претседател на СДСМ, Зоран Заев.

ГАЛЕРИЈА: СДСМ го „крена“ Штип на нозе

Sky - 13.11.2013

Вечерва, во преполната сала на Советот на Општина Штип се одржа трибина на која беа презентирани мерките на СДСМ од програмата на партијата. Пред штипјани беше презентирана и промовирана визијата на ...