TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

GUESTS

48interested
16going
221invited

Details


Автор: Дејан Дуковски
Режисер: Срѓан Јаниќијевиќ

Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
Кореограф: Александра Кочовска – Начева

Улоги:
Силјан: Александар Михајловски
Божин: Нино Леви
Евда: Марија Новак/Магдалена Ризова - Черних
Велчо: Ивица Димитријевиќ
Силјаница: Нина Деан
Еснафот: Александар Ѓорѓиески/Славиша Кајевски
Духовникот: Висар Вишка
Клајк: Кире Ѓоревски
Клајковица: Ана Стојановска
Си Биле: Нина Деан
Сиве: Тина Трпкоска
Чуле: Ана Стојановска
Пијаницата: Кире Ѓоревски
Трпе: Никола Ацески

Бенд - ВИС Погани штркови feat. Кокошките од пеколот
Соло - гитара и вокал: Ивица Димитријевиќ
Бас - гитара: Александар Ѓорѓиески/Ташко Грујовски
Удиралки: Никола Кимовски
Вокали: Нина Деан, Тина Трпкоска и Ана Стојановска

Извршен продуцент: Виктор Рубен
Инспициент: Александар Рајковски
Фотограф: Кире Галевски
Суфлер: Зорица Благоевска
Светло – мајстор: Илија Тарчуговски
Тон – мајстор: Ташко Грујовски
Вајар: Ангелчо Петровски

Реквизитер: Соња Крстевска
Гардеробери: Фиданчо Петровски, Валентина Чонкова, Светлана Апостолска и Скендер Бериша
Шивач: Весна Илиевска
Фризери и шминкери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Саво Ивановски и Срѓан Павловски

Повеќе информации за претставата
http://mnt.mk/mk/component/k2/siljan-shtrkot-shanca?Itemid=614

Билетите се пуштени во продажба на билетарницата во МНТ
*Цената на билетот е 200 денари

За подетални информации јавете се на +389.2.3230.304