TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Monday, June 19 at 16:00h - 18:00h

Already started

GUESTS

136interested
59going
27invited

Details


Challenge Day е ден за тестирање на 3 целосни стипендии за Академските програми 2017/18, и тоа:

Академија за Програмирање
• Веб програмер (Скопје)
• Веб програмер (Охрид) - нова локација!
• Web developer (English Group) 
>> www.sedc.mk/academy/academy-for-programing/

Академија за Компјутерски Мрежи 
• Мрежен Инженер - ново!
• Network Technician (CCNA + MCSA) (English Group) - ново!
>> www.sedc.mk/academy/academy-for-computer-networks/ 

Академија за Дизајн
• Графички дизајнер
• Веб дизајнер
• 3Д Гејм дизајнер - ново!
• Визуелен артист - ново!
• Моден дизајнер - ново!
>> www.sedc.mk/academy/academy-for-design/

Тестирањето за насоките Веб програмер, Мрежен инженер, Веб дизајнер, Графички дизајнер и 3Д гејм дизајнер e електронски и содржи прашања со повеќекратен избор. 

Прашањата се на англиски јазик и истите се избрани согласно насоката, дел поспецифични, но и општи и логички поврзани со предметите што ќе се изучуваат на Академиите.

Напомена:
Секој учесник има право да се тестира само за една насока од SEDC Академии 2017/2018. Доколку резултатите се поклопуваат, ќе биде вклучено во предвид и времето потребно за решавање на тестот. Резултатите ќе бидат објавени во рок од 24 часа по завршување на тестирањето.

Тестирањето за насоките Визуелен Артист и Моден дизајнер ќе се одвива преку кратки интервјуа и презентација на ваши дела и тоа:

Визуелен артист:
• 3 фотографии на слободна тема;
• 3 дела во сликарска техника на слободна тема;
• 3 дела во цртачка техника на слободна тема;
• 1 кратко видео/филм (експериментален, игран, документарен и сл.).

Моден дизајнер:
• 3 модни илустрации;
• 1 моден продукт (лично изработена облека или моден додаток).

Напомена: 
Од наведените можности треба да изберете само еден и истиот може да биде дел од вашето досегашно портфолио. Времето за презентација и дискусија со координаторот од програмата е ограничено на 15мин. по кандидат.

Пријавувањето за Challenge Day е бесплатно со регистрација  најдоцна до 15 јуни (четврток) 16:00 часот.

//Пријавувањето е завршено.

Повеќе информации на: 078 499 462; 3097 404 и
sedc@seavus.com

#SEDCAcademies2017 
#ShiftyourPerspective
#ChallengeDay