TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Monday, June 19 at 22:00h - 01:00h

Already started

GUESTS

10interested
7going
238invited

Details


Џунетинт (Џунетинт Ден на Независноста или Ден на Слободата) го означува 19ти Јуни, 1865 година, денот кога државата Тексас го укинува ропството, но и ден кој ја означува целокупната еманципација на Афро-Американците низ конфедеративниот американски југ.  Ова од википедија ми е, везе неам дали го преведов како што треба, ама денот си е убав и треба да се обележи! Во таа чест ќе пуштаме музика која можеби ќе или нема да биде расно инспирирана...во секој случај, многу добра! Елајте си!

V&M