TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Saturday, Nov 11 at 14:30h - 16:30h

Already started

GUESTS

24interested
7going
79invited

Details


Прегратката е најпрепознатливиот и најважниот дел на тангото. Колку добро танцуваш понекогаш може да биде дефинирано од тоа колку убава прегратка имаш. Елеганцијата, постурата, блансот, па дури и тоа како ги изведуваш фигурите зависи од тоа колку ја познаваш сопствената прегратка. Еве на кои елементи на прегратката ќе работиме на оваа работилница:

- центар за комуникација
- елеганција, постура и држење
- положбата на рацете
- баланс и рамнотежа
- чекорење во затворена прегратка
- варијации – танцување со различни партнери
- индивидуална работа: детектирање на проблемите со прегратката

На работилницата посебно ќе се фокусираме на индивидуалната работа и затоа бројот на местата е ограничен.

Пријавување на емаил tango.mkd@gmail.com или во приватна порака. Цената на работилницата до 10 ноември е 300 денари, потоа 400 денари. Члановите на ТМС имаат попуст од 50%