TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

GUESTS

1.8Kinterested
350going
28invited

Details


„Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туки за еден човек кој повторно го открива животот, открива колку животот е прекрасен. Еден човек кој доаѓа до пеколот, за да разбере, всушност, дека животот е нешто многу драгоцено“ Претстава која ќе ве растажи и насмее до солзи! 

НИКОЛАЈ ЕРДМАН 
Адаптација и режија: АЛЕКСАНДАР МОРФОВ

Семјон Семјонович Подсекаљников - Никола РИСТАНОВСКИ 
Марија Лукјанова - Николина КУЈАЧА 
Серафима Илинична - Звездана АНГЕЛОВСКА/Биљана ДРАГИЧЕВИЌ– ПРОЈКОВСКА
Александар Петрович Калабушкин - Сашко КОЦЕВ
Маргарита Ивановна - Тања КОЧОВСКА 
Аристарх Доминикович Гранд- Скубик - Емил РУБЕН 
Виктор Абрамович - Гораст ЦВЕТКОВСКИ 
Сергеј Александрович - Славиша КАЈЕВСКИ 
Григориј Пугачов - Никола АЦЕСКИ 
Алексеј Стаканов - Александар ЃОРЃИЕСКИ
Аљоша Стаканов – Александар МИХАЈЛОВСКИ	
Клеопатра Максимовна - Арна ШИЈАК
Раиса Филиповна - Тина ТРПКОСКА 
Отец Елпидиј - Александар МИКИЌ 
Федја Петунин Глувонемиот - Никола СТЕФАНОВ 
Костја – Александар МИХАЈЛОВСКИ	
Снимателот - Кире ЃОРЕВСКИ 
Груња - Марија НОВАК 
Зинка - Драгана ЛЕВЕНСКА 
Иларион - Никола КИМОВСКИ 
Тaња - Марија ДИМИТРОВА 
Ања - Анастазиа ХРИСТОВСКА 
Бабата - Анастазиа ХРИСТОВСКА
Оркестар „РАСКРШИ СЕ“ 
Ѓорѓи ДИМИТРОВ, Ѓорѓина ПОПОВСКА, Стефан МАНАСИЕВИЌ, Стефан КАРАСТОЈАНОВ и Никола КИМОВСКИ

Сценограф: Никола ТОРОМАНОВ
Костимограф: Марија ПУПУЧЕВСКА 
Кореограф: Инга КРАСОВСКА 
Извршен продуцент: Виктор РУБЕН 
Драматург и преведувач на адаптацијата: Загорка ПОП – АНТОСКА АНДОВСКА 
Асистент – режисер и инспициент: Никола КИМОВСКИ 
Асистенти на сценографот: Илина АНГЕЛОВСКА и Ангел ПЕТРОВСКИ 
Избор на музика: Александар МОРФОВ 
Музички аранжер: Дарко ИЛИЕВСКИ 
Дизајнер на плакат: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ 
Фотограф: Драган ГАЈИЌ
Дизајнер на светло: Дарко МЛАДЕНОВСКИ 
Дизајнер на тон: Александар ПЕТРОВСКИ 
Видео - оператор: Филип ПЕТРОВСКИ
Суфлер: Тања ИВАНОВСКА 
Лектор: Тодорка БАЛОВСКА

Повеќе информации за претставата
http://mnt.mk/pretstavi/zhivotot-e-prekrasen

Билетите се пуштени во продажба на билетарницата во МНТ
*21.11, вторник, цената на билетот е 150 денари
*22.11, среда, слободен ден за средношколците

За подетални информации јавете се на +389.2.3230.304