TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Wednesday, Sept 13 at 20:00h - 01:00h

Already started

GUESTS

25interested
11going
143invited

Details


ЕдноДневна Изложба на 3пи Позитив со рачно изработени декорации и накит DREAMCATCHERS во кафич Паб Комедија - Pub Komedija

Дојдете.Забавувајте се и 
Изберете Позитивен подарок за себе или за некој што го сакате ♥

ПОСЛЕ Фудбалот од 22:30 ч Музика поддржана од:
Voislav Trajkovski aka Kodra


Рачна изработка на различни модели на декорации
- DREAMCATCHERS и накит со монистри,школки плетени цветови, природни и АРТ пердуви, на музичка плоча,за на ретровизор и др,


Што значи Dream Catcher ?
Од старо време се верува дека ноќта е полна со добри и лоши соништа.Кога имаш закачено Dream catcher во соба каде што спиеш преку него се движи воздухот и соништата, лошите соништа се фаќаат на плетката од Dream catcher от. заробени и се уништуваат од првата светлина на утринското сонце. Додека добрите соништа знаејќи го патот преку пердувите се спуштаат надолу кон оние што спијат. 
Има повеќе варијанти за ллегендата за Dream catchers додека Ojibwa се сметаат за првите луѓе кои го користеле Dreamcatcher от. Многу племиња и индијанци ја присвоиле примената на Dream catchers во својата култура. Иако има различни дизајни,модели и легенди на Dream catchers основната симболика и значење е универзална и се спроведува во многу култури и религии.
Секој сонува.