TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Wednesday, Sept 13 at 19:00h - 20:00h

Already started

GUESTS

29interested
19going
193invited

Details


Татко му на Тед не му зборува 15 години. 
Една македонска фамилија во Австралија страда заради сексуалноста на нивниот син. 
Еден човек се бори за правото да биде она што е. 
http://www.macedonianfilmfestival.com/movies2008/the_prodigal_son.asp
„Блудниот син“ во среда ќе се прикажува во Артикултура!
После проекцијата дел од протагонистите во филмот, Трајче-Тед и Ентони, ќе бидат присутни за отворена дискусија и можност од прва рака да ни ја претстават нивната животна приказна.
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/macedonian/en/content/trajce-kosta-australian-macedonian-gay-opens-about-his-personal-suffering