TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Saturday, Oct 7 at 19:00h - 01:00h

Already started

GUESTS

189interested
217going
70invited

Details


Rap Skillz - бетл лигата која го зафати целиот Балкан, сега доаѓа и во Македонија. Rap Skillz организира настани каде пријавените имаат можност да се натпреваруваат меѓу себе преку форматот на претходно напишани акапела текстови. Натпреварувањето се базира врз три рудни во кои противниците ќе ги покажат своите вештини, па според тоа судиите ќе го одлучат победникот. Овој формат на натпреварување за прв пат се појавува во Македонија и ќе се одвива низ повеќе градови од државата.
/
Rap Skillz – battle league which took over the Balcan is now coming to Macedonia!
Rap Skills organises events on which candidates can apply and compete only through “acapella lyrics” which they have written in advance. The competition is organised in three rounds in which the competitors will have the chance to show off their skills – according to that the judges will chose the winner. This type of competition is held in Macedonia for the first time ever and it will take place in numerous cities in the country.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Организатори: Јордан Иванов (Спит), Vladislav Gavrilovski (Влади Ортографија) и Драги Андонов (Kiskinov)
Водител: Небојша Милосављевиќ (Небо)
Дизајн: Martin Kovachki (Marvelle)
Диџеи: Марко Ортографија и DJ Popeye
Специјални гости: One Way Dance Studio 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Битки / Battles:
1. Ноце vs. HYPER
2. Енигма (Герила) vs. Лаз Веѓас (Rap Pozitiv)
3. Кољо (DrunkFlow) vs. ТриМ
4. Крајм (Станица 048) vs. Lux Kmala (Rap Pozitiv / Inklingz)
5. Владо’Yo (Конфликт) vs. Морт

----------------------------------------------------------------------------------------------

Судии / Judges:
- Даре ДТ (Zad Agolot)
- Бренсис (Zad Agolot)
- Алфа
- Marvelle

----------------------------------------------------------------------------------------------

Rap Skillz Makedonija:
- Facebook: https://www.facebook.com/rapskillzmakedonija/
- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC8veUU8JrSAhvf2H5XwdrDQ
- Twitter: https://twitter.com/RapSkillzMK
- Instagram: https://www.instagram.com/rapskillzmakedonija

Rap Skillz Channel:
- Facebook: https://www.facebook.com/RapSkillzChannel
- Youtube: https://www.youtube.com/user/RapSkillzChannel
- Instagram: https://instagram.com/rap_skillz_channel
- Twitter: https://twitter.com/RapSkillzKanal
- Blog: https://www.rapskillz.wordpress.com/

Rap Skillz Slovenija:
- Facebook: https://www.facebook.com/RapSkillzSi
- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrdHYa2H0V9qyh4AsrTvFXA

----------------------------------------------------------------------------------------------

Настанот е организиран со поддршка од Mladinski Sovet Strumica и Општина Струмица.