TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

GUESTS

65interested
11going
6invited

Details


Едeн фон Хорват
ВЕРА  ЉУБОВ  НАДЕЖ
Мал танц на смртта во пет слики
Оваа театарска игра е создадена во соработка со Лукас Кристл

Наслов на оригиналот:
Ödön von Horváth
Glaube Liebe Hoffnung

Превела: Слободанка Поповска
Режисер: Лука Кортина (Италија)
Драматург: Викторија Рангелова Петровска
Сценограф: Мери Батакоја
Костимограф: Марија Пупучевска
Композитор: Љупчо Константинов
Инспициент: Гоце Бојчев
Суфлер: Жаклина Цветковска
Тон мајстор: Саше Ѓорѓиев
Дизајн на светло: Звездан Миљкович
Светло мајстор: Митко Ризов
Асистент на режија: Јасмина Василева

Лица:
Елизабета - Наталија Теодосиева
Полицаец (Алфонс Клостермаер) - Филип Трајковиќ
Виш препаратор - Благој Чоревски
Препаратор -  Димитрија Доксевски
Вицепрепаратор - Анастас Тановски
Баронот со траурен флор - Игор Ангелов
Ирена Прантл - Сања Арсовска
Госпоѓата сопруга на судијата - Ирена Ристиќ
Судијата - Зоран Љутков
Инвалид	- Емилија Мицевска
Работничка - Соња Стамболџиоска
Сметководител - Лазе Манасковски
Марија - Јана Стојановска
Кримполицаец - Златко Митревски
Втор полицаец - Дениз Абдула
Јоахим, безумно смелиот спасител - Кристијан Светиев