TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Saturday, Nov 11 at 19:00h - 21:00h

Already started

GUESTS

59interested
24going
774invited

Details


„Левица“ - Битола во соработка со Левица Куманово со огромна чест и задоволство ве поканува на предавање на тема: Десетте дена кои го променија светот - Како Октомвриската револуција ја обликуваше историјата на XX век.

По повод 100 годишнината од Октомвриската Револуција,  #Левица организира предавање на кое ќе бидат отворени следните прашања: 

1) Како Октомвриската револуција ја обликуваше историјата на 20 век?
2) Зошто 1917 и зошто Русија?
3) Духот на октомври - Од „светска револуција“ до „социјализам во една држава“.
4) СССР и македонското прашање.
5) 1956 - 1968 - 1989.
6) Парадоксот на октомври - Дали Октомвриската револуција го спаси либералниот капитализам?

Предавањето ќе се оддржи на 11.11.2017г. (сабота), со почеток во 19:00 часот, во КЦ „Магаза“ во Битола.

Предавач: Стефан Илиевски (Левица Куманово) - дипломиран историчар. 

Ве очекуваме.