TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Tuesday, Oct 3 at 11:00h - 14:00h

Already started

GUESTS

8interested
2going
0invited

Details


Локални избори 2017
Кампања и прес конференција за подигање на свесноста на граѓаните за триковите со кои се служат партиите во своите предизборни кампањи. Кампањата ќе започне во Скопје, на плоштад Македонија, пред фонтаната „Воин на коњ“, каде свое присуство најавија конзилиум лекари за преглед на лавчињата и утврдување нивна дијагноза, како и менување пелени. Во тимот има и странски лекар, кој ќе понуди дополнителна експертиза. Во продолжение на кампањата ќе се делат брошури, во кои преку социјално ангажирана уметност со карикатури и текст е претставен дел од политичката манипулација на политичките партии во предизборните кампањи.