TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sunday, Nov 12 at 16:00h - 17:00h

Already started

GUESTS

28interested
16going
748invited

Details


#СПОДЕЛИ
💕ЗАЕДНО ВО ЉУБОВТА КОН МУХАММЕД ﷺ💕🌹Сохбет со Шејх Муаффак Ер-Рифаи 🌹 

      📡Повелете на сохбет :
🔸Недела 12ти Ноември 2017 🗓
🔸СО ПОЧЕТОК ВО 16.00 ЧАСОТ ⏱
🔸Дуди Ханум џамија🕌
🔸Кочани 🏢

✨Шејх Муваффак потекнува од познатото семејство Ер-Рифаи што влече корени од Пратеникот Мухаммед салла Аллаху алејхи ве селлем .
                                  ✨Шафи’и во мезхеб,                                             дипломирал на Универзитетот за Исламски Науки „Имам Ел-Евза’и“ во Бејрут – Либан . 

🔻Се има здобиено со силсиле или ланец на пренесување и Иџаза за пренесување на „ Кутубу Ситте“ или шесте хадиски збирки. 

🔻Има работено повеќе од 30 години на Давет и пренесувањее на Исламската Наука и е активен учесник во повеќе семинари во различни Исламски земји .✨