TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

GUESTS

499interested
243going
10invited

Details


Автор: БРАНИСЛАВ НУШИЌ
Режисер: НАТАША ПОПЛАВСКА

УЛОГИ
Весна Петрушевска – Живка Министерка
Нино Леви – Вујко Васа
Јелена Јованова/Драгана Костадиновска – Анка
Сашко Коцев – Чедо Урошевиќ
Благица Трпковска – Соја
Марија Новак Н. – Тетка Савка и 2 полицаец
Драгана Левенска – Стилистка и нотар
Софиа Насевска -Трифуновска – Дара
Томе Витанов – Перо писар
Александар Микиќ – Ристо Тодоровиќ
Емил Рубен – Тетин Панта
Славиша Кајевски – Рака син
Никола Ацески – Перо Калениќ
Магдалена Ризова – Черних - Миле синот на тетин Панта, 1 полицаец и прислужник од министерство
Даница Георгиевска – Нада Стефановиќ (бивша министерка)
Борче Начев – Д-р Нинковиќ
Драгана Костадиновска/Дарја Ризова/Весна Гаврил – учителка по англиски јазик
Трајче Ѓорѓиев – Тетин Јаков
Драгана Босниќ-Миленковска – Тетка Даца

Сценограф: Тања Блажевска-Христоска
Костимограф: Александар Ношпал
Композитор: Биба Додева
Кореограф: Олга Боев-Панговска
Фотограф: Драган Гајиќ
Инспициент: Вукица Александрова
Тон – мајстор: Александар Петровски
Суфлер: Агна Николоска

*Слободен ден за студентите

https://www.facebook.com/MakedonskiNarodenTeatar/photos/?tab=album&album_id=1295838023783289