TIME.mk - Патувања http://time.mk/ TIME.mkhttp://time.mk/images/LOGO.pnghttp://time.mk/ mk Mon, 22 Jan 2018 02:36:42 +0000 600 Футуристички град во близина на Париз | А1 On http://time.mk/r/NONE/6b1aaca3af/futuristicki-grad-vo-blizina-na-pariz.html Футуристички град во близина на Париз - А1 On - 15:56 20/01 Sat, 20 Jan 2018 14:56:48 +0000 А1 On - 15:56 20/01
Станбениот комплекс „Турс Аилауд“ изграден е од Емил Аилауд во периодот од 1973 до 1981 година во француската општина Нентер, во близина на Париз. Намерата на архитектите била да создадат мал град на иднината, чии бои и контури потсетуваат на облици ...
]]>
Патувања