TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банкарство.мк

„Стандард енд Пурс“ го зголеми кредитниот рејтинг на Русија

Банкарство.мк - пред: 5 часа

Меѓународната агенција на Вол Стрит го зголеми кредитниот рејтинг на Русија за еден степен, што одразува подобрување на економијата на Русија и ограничувањето на буџетот. Меѓународната агенција за рејтинг „Стандард енд Пурс“ го зголеми кредитниот ...

9 поврзани вести »

Комерцијална банка – Србија оствари 61 милион евра добивка во 2017 година

Банкарство.мк - пред: 5 часа

Комерцијална банка – Србија во 2017 година ги продолжи позитивните трендови во своето работење и на крајот на календарската година забележа добивка пред оданочување во висина од 61 милион евра, објави Блиц .

2 поврзани вести »

Британската банка “Lloyds” ќе инвестира 3 милијарди фунти во технологијата

Банкарство.мк - пред: 5 часа

„Lloyds Banking Group“ го продолжува трендот меѓу останатите претставници на индустријата и ќе инвестира над 3 милијарди фунти во технологија за период од три години. Ова е дел од нејзиниот нов стратешки план, кој исто така вклучува и откуп на акции ...

5 поврзани вести »

Невработеноста во ЕУ е стабилна, стапката на инфлација бележи пад

Банкарство.мк - пред: 11 часа

Европскиот завод за статистика Евростат соопшти дека стапката на невработеност во земјите од еврозоната останала стабилна со 8,7% во декември 2017 година, што е исто ниво како и во ноември.

4 поврзани вести »

ТТК Банка оствари профит од 100,1 милиони денари во 2017та година

Банкарство.мк - пред: 12 часа

Во 2017 година ТТК Банка АД Скопје дејствуваше во насока на остварување на своите приоритетни цели и задачи дефинирани во Деловната политика и во Финансискиот план на Банката, при што во текот на периодот го прилагодуваше своето работење на ...

Дали роботите ќе ги заменат и банкарите?

Банкарство.мк - 23.02.2018

Британската банка RBS (Royal Bank of Scotland) го “ангажираше” аватарот Кора, која изгледа како вистинска личност и веќе ги прави првите работни активности за да им помогне на клиентите. Банката, која неодамна најави дека ќе укине неколку илјади ...

5 поврзани вести »

Кроација Осигурување во ново седиште во Скопје

Банкарство.мк - 23.02.2018

Кроација осигурување – друштво за неживотно осигурување на 1.март 2018 го отвара новото седиште во Скопје во деловниот објект „Елит Плаза“, зад Универзалната сала. Модерните простории се приспособени да одговорат на потребите на граѓаните кои ги ...

10 поврзани вести »

Советот на НБРМ ги усвои финансиските извештаи и годишната сметка за 2017 година

Банкарство.мк - 23.02.2018

Советот на Народната банка на Република Македонија денес ја одржа својата четврта седница, на која беа разгледани и усвоени Финансиските извештаи на Народната банка на Република Македонија и Годишната сметка за 2017 година, коишто беа предмет на ...

10 поврзани вести »

„ЗЛАТНА БУБАМАРА“ ЗА НАЈДОБАР КОМЕРЦИЈАЛЕН ТВ СПОТ ЗА НЛБ haPPy КАРТИЧКАТА

Банкарство.мк - 23.02.2018

На овогодинешната „Златна Бубамара на популарноста” НЛБ Банка е добитник на „Златна Бубамара“ за комерцијален ТВ спот за 2017 година за спотот за НЛБ haPPy картичката. “ Во создавањето на спотот учествуваа Октет Македонија, кои со својата позитивна ...

34 поврзани вести »