TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнис Вести

Airbnb веќе дозволува да се плати депозитот по резервацијата

Бизнис Вести - 18.01.2018

Платформата за изнајмување и изнајмување Airbnb воведе опција да наплати дел од достасаниот износ при резервација. Потрошувачите ќе можат да го платат целосниот износ исто како што се приближува датумот на престој, објавија СНН.

Значењето на постсредното образование за графички и веб дизајнери

Бизнис Вести - 18.01.2018

Денес многу млади стекнуваат основни или дополнителни компјутерски вештини преку завршени обуки, тренинзи и курсеви. Ваквото неформално образование е од голема корист за сите оние кои поради одредена причина немаат запишано или завршено високо ...

5 поврзани вести »

Индексот на цените во земјоделството во декември 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај ...

Бизнис Вести - 18.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во декември 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е зголемен за 1.2%, а кај аутпутот се бележи зголемување од 4.4%.

Индустриското производство во САД повторно се зголемува во декември

Бизнис Вести - 18.01.2018

Индустриското производство во САД порасна за 0,9% во декември 2017 година во однос на ноември, кога се намали за 0,1%, според податоците на Федералните резерви (ФЕД). На годишна основа, индустриското производство порасна за 3,6%, што претставува ...

4 поврзани вести »

Најпосетуваните градови во 2017 година

Бизнис Вести - 18.01.2018

Седум од првите 10 најпопуларни и често посетувани градови во светот за изминатата година се токму во Азија, соопштува Euromonitor International. Еве ги најпосетуваните градови за 2017 година: 1.Hongkong – Во 2017 година, многу луѓе беа задушени од ...

Ферари ќе прави електричнa суперкола

Бизнис Вести - 18.01.2018

Ферари планира да изгради суперкола на батерија за да се натпреварува со Tesla Inc. во високиот сегмент на пазарот на електрични автомобили. Ова го изјави извршниот директор на компанијата Серџо Маркионе за време на автомобилскиот саем во Детроит, ...

7 поврзани вести »

Директорот на Турскиот институт „Јунус Емре“ во посета на Крива Паланка

Бизнис Вести - 18.01.2018

Вчера во официјална посета на општина Крива Паланка, беше директорот на Турскиот институт „Јунус Емре“, др. Шемсетин Шеќер. Во рамки на посетата се одржа и работен состанок со градоначалникот Борјанчо Мицевски на кој се разговараше за ...

УСАИД поддржа формирање на кластери  со цел создавање посилни и поконкурентни  компании на светскиот пазар

Бизнис Вести - 18.01.2018

Американската агенција за меѓународен развој – УСАИД, одбележува 25 години од својата работа во Македонија. Во рамките на изминатиот четвртина век, УСАИД во партнерство со македонските граѓани, институции, приватниот сектор, здруженија и ...

2 поврзани вести »