TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Build

Тркалезна маса за Законот за градење в понеделник во ГЕМ

Build - пред: 10 часа

Публикацијата „Партиципативен и транспарентен развој на одржлива политика за градење – Анализа на изработка и донесување Закон за градење“ ќе биде презентирана во понеделник (22 јануари), со почеток од 12 часот, во просториите на ГЕМ (Менада) во ...

2 поврзани вести »

Ем доцни, ем поскапува реконструкцијата на објектот на Албанскиот театар

Build - пред: 10 часа

Седми анекс на договорот за реконструкција на објектот на Албанскиот театар во Скопје! Дополнителни 57.854.324 денари ќе се одвојат за непредвидени градежни работи за реконструкција, адаптација и санација на ова здание лоцирано во Старата скопска ...

Градежниците со блага критика за деловните тенденции во нивниот сектор

Build - пред: 11 часа

Градежните компании без оптимизам го дочекале крајот на 2017 година. Според податоците на Државниот завод за статистика, очекувањата за вкупните порачки за градежни работи во четвртото тримесечје од 2017 година биле понеповолни во однос на ...

7 поврзани вести »

Годинава ќе започне реконструкцијата на Офицерскиот дом во Битола

Build - 18.01.2018

Македонската влада со годинешниов буџет предвиде 10 милиони денари за отпочнување на реконструкцијата на Офицерскиот дом во Битола. Заводот и музеј – Битола треба да изврши категоризација на овој објект од македонското културно наследство, по што би ...

3 поврзани вести »

Штип ќе биде четвртиот гасифициран македонски град

Build - 18.01.2018

По Куманово, Струмица и Скопје, Штип ќе биде четвртиот македонски град што ќе го ползува природниот гас во индустриските објекти и јавните установи. Општина Штип ќе го рестартира јавното претпријатие „Енерго Штип“, а планирана е и ревизија на ...

2 поврзани вести »

Општина Битола годинава ќе почне да ја гради пречистителната станица и колекторскиот систем

Build - 18.01.2018

Битола најдоцна до почетокот на 2021 година ќе ја добие пречистителната станица за отпадни води и колекторскиот систем. Проектот вреден 28,7 милиони евра ќе почне да се изведува до крајот на годинава.