TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Build

ТЕМА: Изградбата на станови рушела апсолутни рекорди во 2017 година

Build - 17.02.2018

Севкупната ланска криза во македонското општество не ги погоди градителите на нови станбени објекти. Во 2017 година е достигнат апсолутен рекорд во Македонија во однос на отпочнувањето со градење на нови станови.

Првиот електричен автобус во Скопје ќе почне да сообраќа во април

Build - 17.02.2018

Градот Скопје денеска потпиша договор со компанијата Chariot Motors за пробно користење електричен автобус за период од шест месеци. Електричниот автобус ќе почне да сообраќа на градските линии во април годинава, и тоа на линијата со број 15 на ЈСП ...

31 поврзани вести »

Владата со поддршка за развојот на обновливите извори на енергија

Build - 17.02.2018

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и македонската влада ќе ги помагаат проектите за изградба на енергетски капацитети за производство на сончева и ветерна енергија. Вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска изјави дека новиот Закон за енергетика ќе ...

2 поврзани вести »