TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

IT.mk

Final Fantasy 15 ќе добие бесплатно демо наредната недела, а набргу потоа ќе гостува и Гордон Фриман од Half-Life

IT.mk - 23.02.2018

За Final Fantasy 15 чекавме исклучително долго време, но ова е двојно повистинито за Half-Life 3. По се изгледа, тимот зад Final Fantasy 15 ќе проба да го ублажи ударот од вечното чекање така што ќе ви дозволи да играте во Final Fantasy 15 облечени ...

Airbnb претстави Plus програма, ќе може да се изнајмуваат луди локации

IT.mk - 23.02.2018

Најпознатиот и најпопуларниот стартап кога изнајмувањето простор е во прашање, најавува кул нови промени. Наскоро корисниците на сервисот ќе можат да изнајмуваат и да се сместуваат во најлуди простори.

2 поврзани вести »

Кина е нов лидер во инвестиции во вештачка интелигенција

IT.mk - 23.02.2018

Кина ги надмина САД и сега е новиот лидер според инвестирањето во стартапи кои работат на вештачка интелигенција. На Кина отпаѓаат неверојатни 48% од инвестициите во стартапи кои работат со вештачка интелигенција.

2 поврзани вести »

Од 1 Април номинален протокол за користење на time.mk ќе биде HTTPS

IT.mk - 23.02.2018

Почнувајќи од 1 април 2018, номинален протокол за користење на time.mk ќе биде HTTPS, наспроти сегашниот HTTP. HTTPS е едноставна комбинацијата на HTTP со слој на енкрипција како SSL или TLS.