TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Karas4training

Смрдливиот проблем на Еверест и неговото решение

Karas4training - 18.01.2018

Имајќи предвид дека вкупната бројката на годишни посетители кои доаѓаат на трекинг до Базниот камп на Еверест или се дојдени да го искачуваат врвот во последните години се движи околу 30000 луѓе, замислете колку е тоа измет и фекален отпад.

130 години Нешнл Џиографик во 2 минути

Karas4training - 18.01.2018

Во период од 130 години магазинот го менуваше својот изглед но никогаш не ја напушти посветеноста за истражување на планетата во нејзината целост. Дополнително, ќе ви се разјасни зошто логото на магазинот е жолт ...

Меденица (2.163мнв)

Karas4training - 18.01.2018

На 28 Јануари 2018год. ДПС Трансверзалец организира зимско искачување на врвот Меденица(2.163мнв). Меденица со 2.163 метри е највисок врв на планината Бистра од каде што се отвора прекрасен пејзаж кон Мавровското Езеро и прекрасниот рекански регион.

Кајмакчалан 2528 мнв и Кравица 1682 мнв

Karas4training - 18.01.2018

На 10 и 11 Февруари 2018 г. ДПС Трансверзалец – Скопје организира дводневна акција за искачување на врвовите Кајмакчалан и Кравица на планината Ниџе. Врвот Кајмакчалан е висок 2.528 мнв а се наоѓа на планината Ниџе.

Обуки ориентација во просторот

Karas4training - 18.01.2018

Во текот на Февруари и Март месец 2018 година ДПС Трансверзалец ќе организира Обуки за ориентација во просторот. Обуките ќе бидат реализирани преку 4 теоретски предавања и 2 практични вежби на терен.

Акција 4/7 - Зима на Скопска-Цареви ливади 1550 мнв

Karas4training - 18.01.2018

ПСК Скопска црна гора Ве поканува на настанот ЗИМА НА СКОПСКА - 7 зимски планинарски акции. Четвртата зимска планинарска акција ќе биде искачување на ЦАРЕВИ ЛИВАДИ 1550 мнв на Скопска црна гора.