TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Н.Македонија

На Таравари му се одземени надлежностите во образованието...

Н.Македонија - 23.02.2018

На Таравари му се одземени надлежностите во образованието На градоначалникот на општината Гостивар, Арбен Таравари, завчера попладне му се одземени надлежностите во делот на образованието што се однесува на именување и разрешување директори на ...

27 поврзани вести »

Вангелис, Абрамовиќ и Памук во Балканската академија на уметноста ...

Н.Македонија - 23.02.2018

Генерален секретар на академијата, која има 35 члена, е Јордан Плевнеш, а членови на балканската академија се и македонските автори и универзитетски професори Александар Прокопиев и Елизабета Шелева.

Премиерот Заев најави кадровско проветрување...

Н.Македонија - 23.02.2018

Премиерот Заев најави кадровско проветрување Премиерот Зоран Заев најави дека напролет ќе има кадровски промени во институциите, поради забелешките дека отсуствува енергична реакција со која јасно ќе се покаже нулта толеранција за неодговорно и ...

31 поврзани вести »

Предаден загинал држејќи им говор на окупаторските полицајци...

Н.Македонија - 23.02.2018

Предаден загинал држејќи им говор на окупаторските полицајци Каролина Мицевска Се родил во огнот на последната година од Првата светска војна. Меѓу двете војни, меѓу „двата огна“, растеше и се развиваше неговата патриотска мисла.

3 поврзани вести »