TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Окно

Вечер на Милица Стојанова во Крива Паланка

Окно - пред: 5 часа

На 15 март 2018 година, во Крива Паланка, родното место на Милица Стојанова, беше одржана вечер посветена на нејзиниот опус, но и на нејзиниот децениски влог во всадувањето љубов и знаење за театарот кај учениците од гимназијата „Ѓорче Петров“.

Слобода

Окно - пред: 10 часа

Слободата е навика, слично како и палтото. Едни се родени за палта, други не видуваат палто. Слободата е евтина или, како облеката, толку скапа што се плаќа со живот и пак не се добива. Слободата често заблудува: кој ја има често не разбира кога му ...

Русија повторно го избира Путин

Окно - 17.03.2018

Во ноември се навршија 100 години од октомвриската револуција а небаре таа се случила вчера – Русија повторно е принудена на авторитаризам наместо либерална демократија, да избира лидер со диктаторски тенденции, наместо реформатор и проевропски ...

91 поврзани вести »

Преку кул ми е: вклученост на младите во медиумите

Окно - 17.03.2018

Дали твојот глас некогаш бил слушнат? Во серијата на настани Let's talk about this одлучивме да зборуваме за младите и нивната вклученост во медиумите. Во општество во кое младите се ставени на маргините, тие успеваат да изнајдат субверзивни форми ...

Денот нула – новата реалност на светот

Окно - 17.03.2018

Денот нула е назив за денот кога сите славини во јужноафриканскиот Кејптаун повторно ќе пресушат. Ако нивото на водата во резервоарите падне на 13,5 проценти, четири милиони формални жители на метрополитенското подрачје на градот ќе останат без вода ...

3 поврзани вести »

Озборување – „говор“ за себе и за другите

Окно - 17.03.2018

Вербалнаата агресија е еден од начините на одбрана кога имаме чувство дека не можеме да се заштитиме и да постапиме онака како што би сакале, а озборувањето е само една од тие форми. На тој начин го вентилираме чувството на немоќ и моменталното ...

Финска е најсреќна земја во светот, Македонија на 89. место

Окно - 17.03.2018

Финците се најсреќни луѓе на светот, покажува истражувањето на ОН спроведено во 156 држави. Македонија е на 89 место, а од земјите од регионот пред неа се: Србија на 79 место, Црна Гора на 81 место и Хрватска на 82 место, подолу е само Босна и ...