TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Призма

Семејства во Србија со години чекаат враќање на конфискуваниот имот

Призма - пред: 9 часа

Милан Радоњиќ, Белград Процесот на реституција, односно враќање на имотот што комунистичката власт на поранешна Југославија го национализирала или конфискувала по Втората светска војна, во Србија, започна во 2011 година.

Куќата на злото

Призма - пред: 12 часа

Во недела во која Ивона Талевска доби условна казна за затајување данок, Ѓорѓе Иванов безусловна награда за лидерство, Билјана Ванковска распишува конкурс за интелектуалци, а на градоначалник друг (!?) му распишал општински тендер за фигара за коса, ...

Отштетите ги зачестија пријавите за напади од кучиња

Призма - 20.02.2018

Вкупно 50 напади од кучиња-скитници пријавиле граѓаните во полицијата оваа зима, покажуваат дневните билтени на Министерството за внатрешни работи. Пријавите биле почести во периодите кога некои медиуми објавиле прилози дека за напад од улично куче ...

28 поврзани вести »