TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сакам да кажам

Претседателот на Советот на Општина Кавадарци се качи на магаре, џоломарите ги избркаа лошите духови од тиквешијата

Сакам да кажам - 14.01.2018

Претседателот на Советот на Општина Кавадарци Ристо Сакалиев денеска се качи на магаре во кавадаречкото село Бегниште, на прославата на Василица со традицијата на џоломарите кои со обредни игри ги бркаат злото и лошите духови, правејќи пат на ...

4 поврзани вести »