TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТВМ

Се е подготвено за големиот Богојавленски водосвет, во Струга

ТВМ - пред: 15 часа

Се е подготвено за големиот Богојавленски водосвет, во Струга. Стружани достојно ја одбележуваат вековната традиција. После утринската богослужба со света божествена литургија која ќе се одржи во црквата Св Ѓорѓи, отпочнува церемонијата околу ...

102 поврзани вести »

Вредна донација за охридската градинка

ТВМ - пред: 16 часа

Централниот објект на охридската градинка „Јасна Ристеска“, стана ененргетски ефикасен. Состојбата во објектите на детската градинка не е добра, процениле од Ротари Клубот Охрид, па затоа решиле оваа ротаријанска година која трае до јуни месец ...

2 поврзани вести »

Отворена изложба на охридски фотографи со мотиви од Охрид

ТВМ - пред: 16 часа

Во пресрет на Водици и градот активно е вклучен со организирање на бројни културно забавни содржини за охриѓани и сите посетители. Во рамките на проектот „ Од 20 до 20 сите во Охрид“ денес на малото плато кај поранешнаат библиотека беше отворена ...

6 поврзани вести »

Водопост - ден пред празникот Богојавление

ТВМ - пред: 18 часа

Утрово голем број верници дојдоа во охридските храмови на утринска богослужба. Христијаните , денес со строг пост го празнуваат Водопост ден пред големиот христијански празник Богојавление кога во црквите се читаат царските часови , појаснува отец ...

102 поврзани вести »

12 милиони денари за развој и промоција на туристичката дејност во 2018 год

ТВМ - 17.01.2018

12 милиони денари за развој и промоција на туристичката дејност во 2018 год. Овие средства ги издвои Општинa Охрид во рамките на Програмата за развој и поттикнување на туризмот. Оваа сума е речиси иста како онаа која се издвојуваше од буџетот на ...

Дијаспората е тема на меѓународната конференција „Охрид Водици 2018

ТВМ - 17.01.2018

"Дијаспора, транснационализам и интер-културни комуникации како нови форми на социјален капитал", тема на шестата меѓународна конференција „Охрид - Водици 2018“. Конференцијата ја отвори министерот во Владата на Р.

9 поврзани вести »

Хотелиерите очекуваат поддршка од Локалната самоуправа и Владата

ТВМ - 17.01.2018

Краткорочни и долгорочни барања испорачале охридско - струшките хотелиери до локалната и централните власти. Досегашните резулатити во туристичката гранка покажуваат дека има потреба од менување и следење на потребите на гостите, напоменува Крсте ...