TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТВМ

Тевдовски: Целосно транспарентен процес во јавните набавки

ТВМ - пред: 19 часа

Со цел да имаме Закон за јавни набавки кој ќе биде квалитетен, донесуваме нов закон кој ќе биде применлив и прифатлив подолго време, истакна министерот за финансии Драган Тевдовски на денешната втора дебата за реформите во јавните набавки која се ...

30 поврзани вести »

За еден месец за вештачкиот мрест собрани над 1 милион зрна икра

ТВМ - пред: 19 часа

Во водите на Охридското езеро е во тек ловот на пастрмката за вештачки мрест. Од 23 јануари до сега се уловени 1 милион и 300 илјади икра, информира Елизабета Велјаноска Сарафилоска директор на НУ Хидробиолошки завод.

2 поврзани вести »

МЈП Проаква ќе вложи приговор на решенијата за тарифите на водна услуга од Регулаторнаат комисија за енергетика

ТВМ - пред: 21 часа

МЈП Проаква ќе поднесе барање до Регулаторната комисија за енергетика за измена на решенијата за тарифи за водна услуга. Ова доаѓа откако Владата утврдила неправилности во работата на Регулаторната комисија.

6 поврзани вести »

Градежните активности на Алипашината џамија се изведуваат без одобрение

ТВМ - 21.02.2018

Охридското муфтивство не обезбедило градежно одобрение за зафатите на Алипашината џамија во Охрид. Ова може да се заклучи од дописот што го испратила Управата за заштита на културното наследство до охридското муфтивство и НУ Завод за заштита на ...

Корегирана одлуката за надоместокот за урбана опрема

ТВМ - 21.02.2018

На денешната средба на градоначалникот Јован Стојаноски и дел од неговите соработници со претставници на угостителскиот еснаф беа усогласени ставовите околу наплаќањето на комуналната такса и надоместокот за поставување на урбана опрема.

8 поврзани вести »

Најдобрите стрелци од охридскиот клуб ги нема во македонската репрезентација во Унгарија

ТВМ - 21.02.2018

Мартина Петровска, Анастасија Мојсоска, Јана Маркоска и Јована Милеска, најдобрите охридски јуниорки, стрелци од СК „Охрид“, не се дел од македонската репрезентација. Тие не учестуваат на квалификацискиот меѓународен натпревар во Унгарија кој трае ...

Охрид конечно ќе добие современа библиотека

ТВМ - 21.02.2018

НУ библиотека „Григор Прличев“ до налето ќе се пресели во новите простории. Со тоа ќе се реализира одлуката на Владата на РМ донесена уште во 2013та а со која просториите каде беше сместена НУ Фестивал„Охридско лето“ и беа доделени на библиотеката ...

2 поврзани вести »