Заврши изработката на проектот за изградба на пругата од Крива Паланка до Деве Баир
Со финансиска поддршка од ИПА фондовите на Европската унија е изработена проектната документација за изградба на пругата од Крива Паланка до граничниот премин Деве Баир, како трета фаза од проектот за железничко поврзување со Бугарија.
Build - пред: 5 часа
13 вести
Ниска соработка на домашните компании и странските инвеститори
Соработката меѓу странските инвеститори и домашните компании е ниска, вели вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев. Според него, речиси сите производи и услуги што домашните компании ги користат во текот на нивната работа доаѓаат од ...
ТВ21 - пред: 7 часа
26 вести
Денот „Д“ за германскиот дизел
Милиони возачи на дизел автомобили ќе гледаат со вознемиреност кон Лајпциг утре. Бидејќи порота на Сојузниот управен суд може да донесе решавачка пресуда. Дали судот ќе го отвори патот за забрана за дизел автомобили во градовите, за да го направи ...
Стандард - пред: 4 часа
3 вести
Има или нема договор на транспортерите од Фени со закупецот на комбинатот
Пресврт во случувањата со Фени. Откако утрово објавија дека постигнале договор со закупецот Џи Сол, транспортерите на Фени со ново соопштение – договор сепак нема. Велат дека Џи Сол не си стоел на договореното од синоќашната средба кај вицепремиерот ...
24 Вести - пред: 10 часа
31 вести
Исцрпени се субвенциите за купување на печки на пелети
Министерството за економија информира дека се исцрпени планираните средства од државниот буџет за 2018 година наменети за надоместување на дел од трошоците за купување печки на пелети. Македонските домаќинства ја имаа можноста да достават барање за ...
Build - пред: 5 часа
18 вести