TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Резултати: 11 вести
-

Илјадници турци протестираа во Истанбул против затворската казна за опозиционерката

Канал5 - 22.05.2022

Илјадници Турци синоќа излегоа на протест во Истанбул заради затворањето на опозициската политичарка, Чанан Кафтанчиоглу, членка на Републиканската народна партија (ЦХП), главната опозициска партија во Турција.

Турција: Илјадници Турци протестираа во Истанбул против затворската казна за опозиционерката Чанан Кафтанчиоглу

Денешен - 22.05.2022

Илјадници Турци синоќа излегоа на протест во Истанбул заради затворањето на опозициската политичарка, Чанан Кафтанчиоглу, членка на Републиканската народна партија (ЦХП), главната опозициска партија во Турција.

Илјадници Турци протестираа во Истанбул против затворската казна за опозиционерката Чанан Кафтанчиоглу

Frontline - 22.05.2022

Илјадници Турци синоќа излегоа на протест во Истанбул заради затворањето на опозициската политичарка, Чанан Кафтанчиоглу, членка на Републиканската народна партија (ЦХП), главната опозициска партија во Турција.

Турција: Илјадници на протест поради затворањето за опозициска политичарка

Локално - 22.05.2022

Илјадници протестираа во Истанбул во саботата против затворањето на водечката опозициска политичарка. Демонстрантите во турскиот округ Малтепе извикуваа „права, право, правда“ во знак на поддршка и солидарност за Чанан Кафтанчиоглу, член на ...

Илјадници Турци протестираа во Истанбул против затворската казна за опозиционерката

Фокус - 22.05.2022

Илјадници Турци синоќа излегоа на протест во Истанбул заради затворањето на опозициската политичарка, Чанан Кафтанчиоглу, членка на Републиканската народна партија (ЦХП), главната опозициска партија во Турција.

ВИДЕО: Илјадници Турци се собраа во поддршка на опозиционерка осудена за навреда на Ердоган

Слободен Печат - 22.05.2022

Илјадници Турци синоќа излегоа на протест во Истанбул поради затворањето на опозициската политичарка Џанан Кафтанџиоглу , членка на Републиканската народна партија (ЦХП), главната опозициска партија во Турција.

Илјадници Турци протестираа во Истанбул против затворската казна за опозиционерката Чанан Кафтанчиоглу

Опсервер - 22.05.2022

– Илјадници Турци синоќа излегоа на протест во Истанбул заради затворањето на опозициската политичарка, Чанан Кафтанчиоглу, членка на Републиканската народна партија (ЦХП), главната опозициска партија во Турција.

Илјадници Турци протестираа во Истанбул против затворската казна за опозиционерката Чанан Кафтанчиоглу

Вечер Прес - 22.05.2022

Илјадници Турци синоќа излегоа на протест во Истанбул заради затворањето на опозициската политичарка, Чанан Кафтанчиоглу, членка на Републиканската народна партија (ЦХП), главната опозициска партија во Турција.

Илјадници Турци протестираа во Истанбул против затворската казна за опозиционерката Чанан Кафтанчиоглу

Либертас - 22.05.2022

– Демонстрантите во градската населба Малтепе извикуваа „права, закон, правда“ во знак на поддршка и солидарност со Кафтанчиоглу. Врховниот суд на Турција неодамна ја потврди петгодишната затворска казна за политичарката, која беше прогласена за ...

Илјадници Турци протестираа во Истанбул против затворската казна за опозиционерката Чанан Кафтанчиоглу

MakPress - 22.05.2022

Илјадници Турци синоќа излегоа на протест во Истанбул заради затворањето на опозициската политичарка, Чанан Кафтанчиоглу, членка на Републиканската народна партија (ЦХП), главната опозициска партија во Турција.