TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Резултати: 2 вести
-

Меша Селимовиќ: „Власта е најтежок порок“!

Скопје инфо - 21.02.2019

„Власта е најтежок порок. Поради власт се убива, поради власт се гине, поради власт се губи човечкиот лик. Власта е неодолива како магичен камен, затоа што прибира моќ. Таа е како духот од Аладиновата ламба, која ѝ служи на секоја будала која го ...

Дали обичниот смртник чувствува болка и глад?!

CivilMedia - 23.01.2019

Деновиве имав многу слободно време да размислувам за себеси и моите доблести т.е. глупости. Си реков: ајде малку да се потсетам на генијалниот Меша Селимовиќ и тоа како го опишува мозокот на длабоко корумпираниот човек во мои години, иако имам ...