TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Резултати: 2 вести
-

Андријана Јаневска на платото пред црквата „Св. Петка“ ја испеа патриотската „Заветна“

Вечер Прес - 10.07.2024

Прекрасна музичка магија во Прилеп! Македонската музичка ѕвезда Андријана Јаневска направи вистински концерт за долго памтење, на платото пред велелепната црква „Св. Петка“ во Прилеп. Шармантната и распеаната Јаневска беше придружувана од изведбите ...

Во Велгошти одбележана 123-годишнината од формирањето на Првата Охридска востаничка чета

OhridNews - 08.07.2024

Во организација на месната заедница на село Велгошти и МК ВМРО-ДПМНЕ Велгошти на 7 јули (Иванден) во манастирот „Св. Петка” во с. Велгошти се одржа чествување по повод 123-годишнината од формирањето на Првата Охридска востаничка чета.